Miss Marple



ibland blir jag tokig på min son. eller ja, det händer nog dagligen att jag blir det men ibland mer på allvar än andra gånger. de senaste 2-3 veckorna så har han vaknat på nätterna, oftast bara för att få nappen instoppad, men det kan vara en 3-4 gånger under en natt. andra nätter, som inatt, så ska han vara vaken 1-2 timmar. han ligger inte och tjuter utan han ligger bara vaken och pratar och rullar omkring. tack och lov är det inte jätteofta det händer men det händer. och himmel vad tokig jag blir då. varför inte bara sova, det som är så gött. ja ibland funderar jag på att sätta ut honom till danskarna......

dock så sov han längre än vanligt imorse. 7,30 var det dax att gå upp. lite bättre än när han slår upp di blåe kl 5.00. då tar det emot helt klart. men har man varit vaken under natten så är det klart att man borde sova längre. men som med allt annat när det gäller ungar så är inget givet precis.

efter förmiddagsnapen så drog vi till skara och emmie & co. vi hängde lite där och när eddo kom hem så blev det grillat :) som ni förstått så säger jag inte nej till det precis. lika gott som alltid. och eddo (emmies sambo för er som inte hängt med) är inte som alla andra karlar precis. han tar gärna hand om liam när jag är där. låter skumt jag vet men så är det. så jag och emmie kan sitta och snick snacka helt ifred medan han underhåller liam. skönt att få den pausen ibland. så det uppskattar jag otroligt mycket!

nu åter till mysteriet som miss marple försöker lösa, vem tusan mördade miss badcock men ville egentligen döda Mrs Gregg??? spänningen är olidlig

24 Juni i bilder

 

 

den 24 juni var en fin och lagom varm dag. jag, liam, emmie och noel drog in till staden för att fixa lite. först skulle vi shoppa lite. emmie hittade outfit till midsommar som var väldigt fint, jag hittade lite underkläder och liam hittade en body som han gillade. efter det tog vi hämtmat från henry´s och sedan drog vi till den nya lekplatsen i stan. shit vad fin den var. hoppas verkligen att alla fyllos och ungdomar låter den vara. himla fin och det fanns massor att göra.

när vi kom hem så satte vi oss och göttade oss i trädgården och här kommer lite bilder på det göttiga :)

 

sommaren är här



ja, nu får vi väl ändå säga att den riktiga sommaren äntligen har anlänt. och redan har jag hunnit klaga lite på den hiskeliga värmen :P egentligen mest å Liams vägnar. det gick jättebra igår. vi var ute precis hela dagen. låg på en filt i skuggan och tog en liten promenad på eftermiddagen. han var hur positiv som helst. men idag har det varit kinkigt så fort vi har närmat oss filten där ute. så idag har vi varit inne lite mer vilket ju alltid känns så fel när det är fint väder ute. jag får nästan dåligt samvete för att jag är inne och inte passar på att vara ute. och titta på tv en solig dag ska vi ju inte tala om!!! som att svära i kyrkan....

imorrn skulle det dock regna så det blir till att vara inne. vilket nog är skönt för liam, med lite svalare väder. vet inte vad vi ska göra riktigt. jag behöver göra något annars blir jag lite nipprig nämligen. får slå en pling till emmie och se om jag kan hälsa på dom :)

Lisa glassar lite med sin stooora mage

27 Juni



så trött så trött är jag just nu. vi har varit ute i stort sett heeela långa dagen idag så vi är alla ganska trötta just nu. vi har varit igång i trädgården alla tre. fredrik tog tag i den väldigt yviga häcken runt huset, jag plockade lite ogräs och vattnade lite här och där och Liam låg på sin lekfilt och rullade omkring och roade sig själv. han tycker verkligen om att kunna rulla omkring och "hämta" leksakerna själv. förut var han ganska trött på att ligga på filten och glo rakt upp i taket. men nu när det kan rullas så är det så mycket roligare. och det är ett stort plus när han dessutom får ligga utomhus där han kan kolla på olika spännande saker och där det är svalt och skönt.

mina pojkar kan så mycket!

när vi väl kom in från trädgården så hade hela förmiddagen gått på ett nafs. då var det mat till oss alla och sedan for vi till skara. man skulle kunna tro att vi kastade ut emmie och noel på gatan igår för de glömde hälften av sina grejer här. bland annat så glömde emmie sin jobbnyckel här och hon ska jobba imorrn så det var bara för oss att köra och lämna den. meeen jag säger nästan aldrig nej till deras sällskap :) när vi kom hem igen så var det trädgården igen. fredrik fortsatte med sitt och liam och jag slog oss ner på vår filt för bus och mys innan det var gröt-bad-och vällingtajm.

imorrn har vi inga planer men vi hoppas på fint väder (som de har lovat) så vi kan promenera och vara ute i trädgården hela dagen lång :)

(om tyskland vinner vm så ska jag bojkotta allt vad fotboll heter resten av livet)

 

Midsommar i bilder

 

 

firandet på kållandsö började med att vi gick till en stor än där de har ett firande för alla som är intresserade. det är sång, dans runt midsommarstången, lekar för barnen och även lottdragning (verkar vara det som är det stooora för vissa). det är mysigt att fira midsommar på det viset tycker jag. ingen av oss dansade dock för att noel dissade det så då behövde inte vi andra haha. jag och liam satt dock och hoppade och sjöng på filten istället och det roade ett tag iaf :) efter att noel hade lekt lite stafett med alla andra ungar och fått sin klubba så gick vi mot stugan igen och då var det dax för mat och dryck. fredrik har jouren så det var fritt fram för mig. men det blev bara lite alkoläsk och morfar Kids hemliga drink :P vi stannade inte till så sent för alla var trötta. men det var en lyckad och mysig dag på kållandsö.

 

midsommarstången måste ju upp innan det går att börja midsommarfirandet på riktigt!

familjen andersson/sahl myser på filten

god mat och härligt sällskap!

världens sötaste ungar

liam gillar verkligen sin kusin och noel gillar att roa den lille. iaf en liten stund :)

 

 

promenad, födelsedag, midsommar...



jag har haft att göra denna veckan därav den extremt dåliga uppdateringen här. idag har jag dock bara softat. jag har varit barn-och sambofri idag. jag skulle ändå skjutsa hem emmie och noel och då passade jag på att stanna hos dom och äta lite grillat och snacka en massa viktigheter med emmie. snacka om att jag njöt till fullo. och både fredrik och liam hade överlevt dagen. fredrik hade haft det lite tufft tydligen med en liten gnällis och sen höll han på att kväva liam med mat när han gav honom det. annars var det tydligen lugnt. jag har haft en underbar dag iaf :)

veckan i övrigt har oxå varit mycket bra. i måndags var jag och liam inne i staden tillsammans med svärmora/farmora mia. det var shopping till mig som gällde, nämligen födelsedagspresent. så jag fick peka och mia köpte. det blev en smyckeskrin till alla mina juveler. det har jag behövt länge. mina smycken har legat slängda i en låda i alldeles för många år. sedan fick jag även en jättefin klocka som jag är supernöjd med.

i onsdags så träffade jag och liam matilda och oskar och vi tog en långpromenad och pratade en massa. kul att träffa mammor och bebisar här i götene som vi kan umgås med. oskar är exakt en månad yngra än liam och han är så liten och söt. väldigt lik mamma matilda. vi bestämde även att vi skulle ses veckan som kommer för att ta en fika i någons trädgård. det ser vi såklart fram mot.

sen på onsdagskvällen hämtade jag emmie och noel och de har spenderat några dagar här. vi firade midsommar allihop ute på kållandsö hos fredriks morföräldrar. grillat, jordgubbar och alkohol.. det var gottit :)



nu sover liam och vi tittar på USA - Ghana (fotboll för alla er som bor under en stubbe... emmie å mia)

TÄVLING - namnsmycke från Kiddoz.se



äsch, lyckades ju göra fel i förra inlägget så nu gör jag om!!

jag är med och tävlar om fina namnsmycken från Kiddoz.se. det är EVELINA som håller i tävlingen och den avslutas den 28 juni. så ta chansen att få ett fint smycke med namnet på någon du håller kär! du kan se smyckena som det handlar om HÄR

tävlingen hittar du HÄR

Idag är det vår dag

Idag har jag och Fredrik varit tillsammans i 8 år!!!

Tänk att sahl och valkyria skulle gå och bli kära, flytta ihop, köpa hus, utbilda sig och skaffa barn tillsammans. Vem kunde tro det den där sommaren för 9 år sedan då vi började prata med varann för första gången.

Som jag älskar den pojken, mer och mer för varje dag!

en inspiration



sitter här och klunkar vatten efter att ha sprungit min halvmil. har fått ner tiden till 26 minuter och är nöjd med det. när jag började springa i våras var det 29 minuter. jag ska ner under 25 minuter för där låg det ju när jag tränade till tjejmilen för något år sedan. jag har en otroligt duktig kusin som tränar väldigt mycket och jag följer henne på fb där hon berättar hur långt hon springer. nu idag hade hon nästan sprungit en halvmara vilket ju är imponerande. så hon inspirerar mig otroligt mycket och nu vill jag bara springa ännu mer. nästa löpartur blir det 7 kilometer helt klart.

igår var vi i skara hos emmie med familj. det stod grillat på menyn men förmiddagens väder lockade ju inte fram vår grillust precis. men precis lagom till att eddo ställde sig vid grillen så kom solen fram och vi kunde sitta ute som sig bör när man grillar. kyckling, revbensspjäll och flintastek blev det, med grillpotatissallad och/eller klyftpotatis. himmel vad underbart det var. det bästa jag ätit på länge ujujujuj. jag hoppas på en grillkväll snart igen helt klart :)

Liam fortsätter att sova bra på nätterna. händer ibland att det blir en nappinstoppning men absolut inte varje natt nu längre. han vaknar ju tidigt, vid 5-6 någon gång. och då är han pigg som en mört och vill upp och ha mat. men han somnar ju oxå vid 19,30-20,00 så med andra ord så sover han många timmar i sträck vilket ju gör att en annan är lite piggare (så länge jag inte ska sitta uppe sent på kvällarna och glo på tv för det funkar inte) det har hänt så otroligt mycket bara den senaste veckan känns det som. han sitter stadigare och stadigare. han kan ju inte sitta helt själv mer än kanske 10 sek men det blir längre och längre stunder. han rullar både från mage till rygg och rygg till mage nu och det med lätthet :) han äter bara välling på morgon och kväll och sedan gröt och mat på dagen och det går hur bra som helst. har hänt någon gång att vi fått ta till välling istället men inte ofta. men fortfarande är han min lille bebis :)

nu mot duschen

West Coast Riot



igår lämnade vi Liam i lovene hos farmor och farfar och sedan styrde vi bilen mot gbg. vi var på festivalen west coast riot nämligen. först stannade vi dock på det viktigaste av stop när man är i gbg: såklart burger king :) king wings är ju såMUUUMSIGT!! sedan gick vi lite i affärer och letade efter presenter till Liam som ju fyllde 6 månader idag. vi hittade en superbra badleksak som sprutade vatten och sen även bilar som spelade musik och tutade. han har smaskat på dom idag och dom blev nog godkända.

sen drog vi iaf till festivalen. direkt när vi kom dit infann sig festivalsuget. det måste ha varit stanken av öl, risiga tält, ölburkar och annat kastat på marken, urinodören och rester av mat som låg spridd på marken lite överallt. :P jag kände väl att vi inte riktigt passade in bland punkare, rockers och oldies. men iaf, vi började med att se på flogging molly. jag hade inga förväntningar för jag har aldrig hört dom förut. visste bara att de var från irland. men jag älskade dom från första stund. skitbra låtar, bra sångare, bra mellansnack och det svängde som fan. riktigt impad helt klart. dock så märkte jag nu att de inte alls är så bra på cd som de är live. stor skillnad tyvärr.

 

efter molly var det dax för bad religion. det är inget band jag brukar lyssna på speciellt ofta men jag har hört dom naturligtvis. det är mer fredrik som är ett fan. men jag har aldrig sett dom förut iaf. och när dom kom ut på scenen kan jag ju säga att jag var i chock. inte riktigt vad jag tänkt mig. ut kommer ett gäng gubbar. riktiga gubbar. svart pikétröja och svarta jeans hade sångaren på sig. han rörde sig inte en centimeter på scenen (det var väl risk för benbrott då antar jag) men gestikulerade iaf med ena handen när han sjöng. sämsta scenframträdandet jag någonsin sett tror jag. att dom fått hålla på i 30 år..... såg mer ut som 130 år...

 

sen var det dax för risa against. ingen kan ju ha missat deras nya hit som spelas på radion för fullt. underbart fin låt och den framfördes riktigt bra igår. jag ringde emmie så att hon oxå skulle få höra den live :) uuuunderbart!!!

 

sen kom dropkick murphys. vi tittade inte jättemycket på dom för jag höll på att frysa ihjäl. skapligt kallt vid hamnen. blåste något! men jag fick höra min favvolåt iaf:

 

 

sen var vi helnöjda med vår festivalvistelse. eller nä, inte egentligen. jag hade velat lägga till en massa snapsande, hysteriskt hoppande mitt inne i smeten, skrikande av låttexter, fnissanfall och sedan avslutat med tältnatt :) man kan ju inte få allt. vi får hoppas på srf nästa år istället. det hade dock varit kul att gått dit idag oxå för rammstein är där idag. meeeen jag har ju sett dom redan så jag klarar mig ändå :P men dom har ju så jäkla grymma konserter. håhåhåhåhåh där kan ju bad religion (aka rollatorgubbarna) slänga sig i väggen.

den största kärleken



ja, idag är det 6 månader sen vår lille varelse kom till oss. 6 månader sedan vi låg där på BB och tittade förundrat på vår son som förändrade våra liv helt och hållet. vände upp och ner på allt och som fick oss att inse att våra liv faktiskt varit fattiga utan honom. tiden har gått otroligt fort. ibland känns det som att han kom igår och ibland är det som att han alltid har funnits hos oss. nu kan jag inte föreställa mig livet utan vår Liam.

den största kärleken

tåsingarna



inatt var det mycket vaket för både mig och liam (lite fredrik oxå men han somnnar om på 5 sek så han räknar vi inte in). liam vaknade säkert 10 gånger och jag fick putta in nappen gång på gång på gång. så en 3 - 4 timmars sömn var det jag fick tror jag. men dagen har funkat ändå. BVC stod först på schemat. vi var där ju nyss men nu var det även läkarkontroll som gällde. alltid var helt tiptop med liam. vi fick ju även en massa frågor om hans utveckling och allting som han "ska" kunna kan han så det var tiptop där med. inte för att det hade spelat någon roll egentligen.

nu är han 70 cm lång cirka och väger 8415 gram. så lite hade det hänt på dessa två veckorna. han är en långing min lille kille :) vi var rediga och gick dit och hem men  tog en omväg dit för att liam skulle få sova eftersom han absolut inte ville somna i sängen idag. så 7 km har vi gått idag. duktigt av oss!!! skulle varit på spinning nu ikväll men kände mg på tok för trött för det. så jag har planerat in en löparrunda imorrn istället.

efter BVC-besöket så koma heeela familjen Larsson på besök. emma har nu semester och robert är pappaledig så därför kunde alla hänga med.

det är gott med tåsingar

( å inte för att skryta men jag kan minsann oxå mumsa på tårna. inte liggandes men sittandes. DET NI) :)

det blev visst lite långt



sitter och tittar på biggest loser. snacka om att jag blir inspirerad. dom är ju så jäkla duktiga. nu får de ju experthjälp men det handlar ju om att lyckas hemma oxå. att lägga om en livsstil som de har levt med under otroligt lång tid. ett beroende som måste brytas helt. de måste lära sig tänka helt annorlunda och välja rätt, varenda dag!!! många av dom har ju åkt ut tidigt men ändå kämpat och lyckats. det är fan imponerande asså. det gör att jag vill träna mer och äta bättre. kan dom så kan jag oxå!!!!!

idag har liten varit lite smågnällig till och från. det händer ju inte speciellt ofta egentligen så jag ska inte klaga. jag har en otroligt snäll liten gosse som bara djävlas med mamma och pappa ibland :P när han gnällde som värst så visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på för liten var inte nöjd med något men då åkte vagnen fram så gick vi en promenad och han fick sitta och titta på allt. det funkade och till slut somnade han oxå. sen var han sitta glada jag igen när han vaknade.

sara tittade in här idag. jag hade ju lovat henne att hon skulle få gosa med Liam för hon har knappt hållt i en bebis påstår hon. så jag tänkte låna ut honom lite. men han sov sig igenom hela besöket så det blev inget med det haha. får bli nästa vecka när vi ska hem till sara och kolla in när hon har målat om hela lyan :)

vi har så sakteliga bytt ut liams välling med mat och gröt och idag så blev det bara välling på morgonen och kvällen. de andra målen var gröt och pasta. det gick riktigt bra faktiskt. jag tror dock att han lite saknar allt suttande som han annars får utav flaskan men det är ju en vanesak såklart.

så här käkar liten:

06.00 - välling
10.00 - gröt
14.00 - "riktig" mat
17.30-18.00 - gröt
19.00 - välling

sen somnar han oftast någon gång mellan 19.15 och 20,00. då finns det gott om tid för lite egentid och mys :) funderar på att lägga in något roligare än gröt på förmiddagen men vet inte riktigt vad. yoghurt funkar kanske men jag vet inte om det mättar speciellt bra. får se.

nu top model mini

längesen missebebisarna fick vara med

här ligger de och myser tillsammans




kommer ni ihåg



nu när jag vill komma igång med träningen igen och har beslutat mig för att köpa det där skamligt dyra gymkortet så kom jag i kontakt med en gammal vän. nämligen funbeat.se där lägger man upp träningar, mål och dylikt. jag tycker det är sporrande att se statistik och så där över min träning och den sidan är kanon. Emmie och Emma, ser att det stått still hos er ett tag nu, dax att sätta igång igen :P

massa motion

liten sover och tvn visar fotboll, tyskland - australien. jag hatar tyskar i alla sammanhang så GO GO australien!!!! har ni sett hur tajta tröjor vissa lag har?? herre min jesus lixom. inte för att jag klagar. tajta tröjor på så vältränade karlar är ju inte fy skam inte :) grrrrrrrr. argentina var en fröjd för ögat höhö

idag har jag allt varit igång en del. började dagen med en joggingtur på 5 km. putsade min gamla tid lite så snart är jag nääästan lika snabb som jag var då jag tränade inför tjejmilen, men inte riktigt än. efter dusch och massa klunkande vatten så tog jag och liam en promenad. fick ju passa på då solen var framme. sen låg han och sov gottit i vagnen minsann. sen har vi bara slappat och tagit det ganska lugnt. himlen öppnar ju sig emellanåt så inte fasen vågade vi gå ut mer. imorrn börjar vardagen igen. men det händer lite skojigt i veckan som vi ser fram mot :)

skåne is history



nu är vi hemma igen. kom hem igår runt 12 och då var det verkligen tillbaka till vardagen direkt. fredrik jobbade ju och sen for han iväg på after work så det var jag och liam som fick sköta allt här hemma. det är alltid skönt att komma hem dock. har haft det jättebra i skåne och det var kul att få träffa alla men hem ljuva hem :) helt klart!

lite skåne:

på tisdagen så var det dax för noel att få busa av sig en massa energi. eftersom det var pissigt väder så har han ju inte kunnat busa som en liten kille behöver. emmie hittade Andy´s lekland i kristianstad så dit for vi. det var riktigt najs med rutschkanor, bollkanoner, klättergejer och mycket mer. noel hittade andra barn som han lekte med och han hade jätteroligt. liam var ju såklart oxå med och han skötte sig fiiint. han var vaken i fem timmar utan att gnälla i stort sett. han var hur glad som helst. då kan man som mamma inte klaga precis :) båda pojkarna somnade gott i bilen hem sen.

Hulken posar vid en av kanonerna

så här kul tyckte liam att det var



i torsdags träffade vi sandra och noel igen. enligt väderrapporten så skulle det vara bra väder men ack så fel dom hade då. det regnade som tusan men det sket vi i. vi gick på stan och shoppade lite. sen drog vi till grafitti såklart. vad är en skånetur utan en tripp dit.

på HM får man busa med mamma

vi längtar redan till augusti då vi ska ner till härliga skåneland igen!!!

Vår dag i Ekaryd

igår var vi och hälsade på hos Sandra och Noel. vi hade först tänkt att vi skulle ses hos dom först och sedan dra vidare in till stan för lite fika och shopping men eftersom de spöregnade hela dagen så blev det en hemmadag. och som vanligt hade vi superkul allihop. Noel börjar verklige bli en stor kille nu. full med energi är han oxå. snacka om att det är skillnad på dom två killarna. Liam sitter lugnt i soffan och mumsar på leksakern medan Noel ligger i babygymmet och slår på saker och gastar. lite skillnad på personligheterna haha.

killarna lekte vid bordet medan mammorna fikade och snackade skit

söt mamma med söt pojke

Busa lite

Noel är sååå stark i kroppen. sitter hur bra som helst och kan stå med bara lite hjälp. den kotten springer snart omkring så mamma får jaga :)

massa nya leksaker att utforska... med munnen :)

vi hade en toppenbra dag ute i ekaryd hos Sandra och Noel. vi planerade även in att vi ska ses på torsdag på stan så då får det minsann se till att bli fint väder. så en uppgift till alla: Be till vädergudarna och dansa soldans!!!

Skååååne




i lördags kom vi äntligen ner till skåne. emmie och noel hängde oxå med men pappa fredrik lämnade vi hemma. resan ner gick väl si så där. Liam tyckte inte att det var jättespännande och han sov inte super. men vi tog oss igenom det oxå!

första kvällen "partade" vi lite efter att alla barn somnat. minttu och dooleys åkte fram och mamma och pappa var inte sena med att hänga på. lyssnade på musik och vi försökte få mamma och pappa att berätta om ungdomsfadäser men det var lite svårt att få ur dom något spännande :P


 

igår var jag och Liam och hälsade på Anna och lille Måns. jag hade inte träffat Anna sen förra sommaren så det var kul att träffas igen. Måns hade jag ju inte träffat alls så det var spännande att se den lille. lik sin pappa till max:)

jag och Månsponken

hålla handen

innan vi begav oss av igen. det känns som att det var evigheter sedan Liam var så liten,

Liam fick en nyckelpiga av Anna och Måns.

den godkändes eftersom den funkade fint att stoppa i munnen :)

100% magläge!?!

vi börjar med det roliga tycker jag. vi var ju på BVC idag för vägning, mätning och vaccinering. jag och fredrik gissade ju som vanligt på vad han skulle väga.

Elin: 7900 g och 69 cm
Fredrik: 8100 g och 68 cm

vanligtvis brukar det vara jag som är närmast. har till och med prickat det en gång. men denna gången var jag lite ute och cyklade.

8220 g och 68,7 cm var det som gällde den här gång. han har ju växt en hel del sen sist helt klart. men det är nästan 2 månader sen vi var där sist så det är väl inte speciellt konstigt heller. så det var plus 800 gram och 3,7 cm. växer så det knakar och följer sin kurva ypperligt bra :) thats my boy!!!

sedan frågade jag bvc-sköterskan (som inte var den vi brukar ha för hon var sjukskrivet) vad hon tyckte om liams huvudform. jag har ju sett att det blivit plattare i bak. och hon höll med och eftersom han snart är 6 månader så var det tydligen väääääldigt stressigt med att få tillbaka den runda formen. så enligt henne ska han i stort sett bara ligga på rygg när han sover och det byta blöjor. annars ska han sitta, ligga på mage eller bäras omkring. OOOOOOOK!!! magläge gillar han ju inte men det var bara till att träna på det 100 miljoner gång om dagen tydligen. sen tyckte hon absolut att vi skulle köpa en bumbositter som han kunde sitta i. hon tryckte väldigt på det till och med. vi får väl ta det lite med en nypa salt för så platt är han inte men visst kommer vi absolut att jobba på magläge och sitta upp mycket. vi skulle tydligen kämpa med detta nu denna månaden för sen börjar skallbenet bli hårdare och det blir svårare att få det runt igen. vi får la se hur det går. vi ska kolla på bumbosittern iaf och se om det är något att ha. den har fått både ris och ros på nätet. han får testsitta den i affären så får vi se.


Bumbosittern.

ser ut som en potta gör den iaf.

vi får la se

 

 











äntligen fick jag som jag ville

 

igår fick jag äntligen min grillkväll. det var dock på håret för fredrik skulle på möte med jobbet men som tur var så funkade det ändå. ooooh gudars vad gott det var!!! mer sådant :)

 

en nöjd mamma efter att hon äntligen fått gluffsa grillat :)

 

 

 

 

 

 

 

Valfritt innehåll
RSS 2.0