Lite nytt Pomp

 
POMPdeLUX har just nu rea och de brukar alltid ha bra reor. Nu tycker jag att det finns ovanligt mycket kvar i många storlekar. Annars tycker jag att det brukar vara mer utplockat. Nu passade jag på att köpa lite som jag kollade på i höstas men struntade i att köpa:
 
 
Till vänster är det till Liam. Koftan har han redan i grönt och den är så fin. Passade på att ta en grå då den kommer passa till mycket. Jeansen ser ju skitfula ut på bilden men jag har sett dom live förut och dom är superfina. Och ett plus är att dom är mjuka som ett par mjukisbyxor :)
Veras till höger. Prickiga jeans som passar till allt. Hon har dom i rosa och dom är urfina. Snygga mjukisbyxor som kommer funka med allt rosa som hon har i garderoben höhö. 
Fick hem allt idag så leveransen är snabb och jag är nöjd med allt!! 
 

I dagarna tre

 
Mina nya finingar <3
 
Har tänkt köpa ett par spinningskor i flera år men det har aldrig blivit av. Så nu fick jag ett par av mamma och pappa i julklapp. Det blev den bästa julklappen helt klart!
Testade dom ikväll på Activiospinningen och det kändes bra. Flög fram såklart :P
 
Snötäcket som har lagt sig över marken här hos oss är helt underbart. Shit vad jag älskar den svenska vintern. Så jäkla vackert. Sen att få se kidsens glädje när vi susar ner i pulkabacken är obetalbart. Så i dagarna tre har vi passat på att åka pulka för imorrn påstår dom att det blir ¨varmt¨ igen och snön kommer försvinna lika fort som den kom. 
 
Alla har vi kul i snön :)
 
 
 
 
 

Hitta motivationen igen

 
Det här året har varit urkasst när det gäller min träning. Våren sög när jag fick influensa, lunginflammation och ryggproblem som gjorde att hela våren och en del av sommaren kunde jag inte träna. Under hösten har jag bara haft svårt att hitta någon träningsglädje överhuvudtaget. Jag har tränat men inte speciellt regelbundet. Vissa veckor har jag fått till de pass jag har velat men andra veckor har det knappt blivit något alls. 
 
Nu hoppas jag verkligen att jag ska kunna hitta tillbaka till träningen och även till att äta bättre. Jag vet ju att jag kan och jag vet att jag tycker det är skönt och roligt att träna. Jag måste bara hitta glädjen och motivationen igen. En liten hjälp på vägen är helt klart att ha snygga träningskläder att ta på sig. Så nu har jag beställt lite på ellos.se som har en hel del bra erbjudande nu under mellandagsrean. 
 
(bilder från ellos.se)

Vår Julafton i bilder

 
 
<3
 
 

Från frisörstolen


Sitter i frisörstolen och njuter av lugnet. Det tog emot att gå upp 7.00 en lördag men det är ju värt det! Idag blir det lite fler röda slingor i det redan blonda hårsvallet. Skulle ha klippt det men det blev bara luggen idag så får resten växa lite till. Iaf 1 månad. 

Fredrik och kidsen följde med in så efter frisören blir det en runda i stan och trängas lite med resten av Sveriges befolkning. Härligt! 

I eftermiddag blir det till att fara fram i backen där hemma. Härligt med ett vitt landskap:) 

Men först ska jag njuta en stund till.. 

Skvaller är ett måste hos frisören :)

Vitt i lilla byn

På väg mot sängen så sneglade jag ut genom fönstret och möttes av detta:


Rusade bort och ryckte upp Liam, som satt och tittade på film, och sen sprang vi bort och öppnade dörren för att se om det verkligen var sant.... Jajjemän, här ska det faras fram i backarna imorrn :)

Rosiga kinder


Så lätt man glömmer hur kallt det faktiskt kan bli här. Hur kylan biter tag i näsa och kinder och gör oss så rosiga och att det är lika fascinerande varje vinter när vår andedräkt blir ett litet puffmoln. 
Vi har haft runt -6 grader här i byn så några tår eller fingrar har vi ju inte förfryst än. Men alla 52 lager med kläder ska ju på förstås ;)


I förmiddags var det en liten barnröst i min telefon som undrade om Liam ville leka idag. Passade perfekt eftersom vi höll på att storstäda huset och ni som har barn vet ju att det är sällan kidsen är så hjälpsamma. Efter en stund så lämnade vi pappa inne med dammvippa och gick ut för att leka på lekplatsen. Perfekt! 

Nu sitter vi i myser vid tvn efter utevistelse nummer två. En tur till kiosken för lite fredagsmysproviant fick det bli och eftersom Fredrik har bilen så fick det bli promenad. Skönt trots kylan.
Nu ska jag dock natta Vera. Hon börjar bli oregerlig......are 

Doftande klappar som går hem

Det visade sig att Tomten tyckte att jag varit snäll i år så jag fick en liten hög med klappar jag oxå.


Många håller med mig när jag påstår att klappar från BodyShop alltid går hem. Jag fick tre paket därifrån av lillasyster och jag gav henne en klapp därifrån oxå. Nu ska jag gå runt och lukta kokos, choklad och shea :) 

Dagen efter dopparedagen

 
 
Vårt lilla bowlingproffs!
Idag har vi varit och bowlat med Fredriks pappas släkt. De bowlar alltid på juldagen och det brukar komma en hel drös med släktingar. En kul tradition. Dock så fick inte jag bowla i år. Det blev istället Liam som fick ta min plats och han skötte det som ett proffs :)
 
Dagarna efter julafton är sköna dagar samtidigt som jag kan känna en sorg. En sorg över att nu är julen över och väntan på nästa är lång. Julen är den mysigaste tiden på året men den rusar förbi tyvärr. Men det var ju helt klart värre när jag var barn. Förväntningarna som man hade på julafton var ju enorma och kände jag någon gång att klapparna var sisådär då är ju juldagen ingen rolig dag på grund av lite besvikelse. Men även om klapparna var bra så var juldagen en sorgens dag eftersom julafton var förbi. Ja hur fan ska man ha det lixom haha.
 
Gårdagen var mysig och fin hemma hos Fredriks föräldrar. Granen såg vi knappt för alla klapparna och Liams lååååånga väntan på Tomten var verkligen lång. Men när Tomten väl hade slagit sig ner och började dela ut klapparna kom Liam till mig och sa: Jag ser att han bara är utklädd. Sen gick han tillbaka till Tomten och fortsatte som inget. Vad gör man lixom. Han kommer komma på det till slut men jag tycker allt att han kunde tro på den skäggprydde rödklädde gubben några år till. Men jaja, vad gör man :)
 
 
Mina små jultroll.
Rödklädda och fina.
Förväntansfull och glädjfyllda.
 
De flesta bilderna finns i kameran så dessa lite småsuddiga får duga för denna gång. Nu är det dags för en klassiker: Sällskapsresan. Passa så perfekt i julledigheten. 
 
Puss på er
 
 
 
 

Dagen före Dagen med stort D

 
Har en underbar känsla i hela kroppen just nu. Två anledningar.
1. Leeeeeedig i 12 dagar nu. AAAAAWESOOOOOME
2. Imorgon när vi vaknar är det julafton.
 
Det är så kul att Liam är så pass stor nu att han verkligen har gått och längtat ihjäl sig efter julafton och han har pratat om det hundramiljoner gånger om dagen. Han har klämt och känt på klapparna under granen och kollat in vilka som är till honom. Tydligen så får han fler klappar än mig ;)
 

Imorgon ska vi åka hem till Fredriks föräldrar och fira jul. Lite skönt att inte vara här hemma detta året. Även om det är smidigt att vara hemma när man har barn som kommer behöva sova men det är skönt att slippa ha alla här och allt vad det innebär. Det kommer blir supermysigt hos svärisarna :)
 
Ikväll har jag några paket som ska slås in men annars tror jag faktiskt att allt är under kontroll. Jag har varit ute i god tid för en gångs skull så ingen julstress här inte. Sjukt skönt! Jag gissar dock att jag struntar i att slå in paketen ikväll och fortsätter det jag redan börjat med: soffhäng! Bästa sättet att börja ett jullov :) 
 
 

Fjärde Advent hos oss


I fredags när jag var på jobbet så anlände mamma och lillasyster Erica hit till oss. Så vi har haft en myshelg tillsammans. Vi har firat Emmie som fyllde 34 år igår. Mamma gjorde sin underbara tårta, som hon alltid gjorde när vi var små och fyllde år. Den är så god. 

Idag har vi tjejer (jag, systrarna och mamma) haft en skön dag inne i staden. Shopping och god lunch fick vi njuta av. Sista julklapparna är nu inhandlade och jag hittade några små julklappar till mig själv oxå ;) 


Lillasyster kom med en stor julkorg som var fylld med godsaker. Jag älskar ju sådana korgar som är ihopplockade där man kan hitta allt möjligt men som är gjord med omtanke och för att passa mig! 


Nu har jag två dagar kvar att jobba och sedan är jag ledig i nästan 2 veckor. Helt underbart :) Kidsen och Fredrik har redan gått på ledighet så dom ska vara hemma och julmysa medan jag jobbar.


Vi har hunnit med att baka lussekatter i helgen oxå. Liam älskar verkligen att baka så jag får se till att baka oftare tror jag. 

Min utsikt från rastplatsen på jobbet


julen är kommen


Det är ju ingen tvekan om att när granen tas in och kläs så smyger sig julkänslorna på. Liam var helt lyrisk när vi tog in den och började klä den. Han sjöng julsånger och hopplade fram här hemma. 
Den blev bra fin vår lilla gran. Jag gillar när den inte är belamrad med glitter och kulor. Less is more gäller för min gran. 
Vi avslutade sen pyntandet med dans runt granen, efter önskan av Liam :) 

Lucka nummer 16

Ögonen går i kors här i soffan men jag kan inte lägga mig kl 21. Eller? Jag borde för imorgon  öppnar jag på jobbet så jag måste upp innan 05. Jaja, det brukar ju gå bra.
Att ha hostiga snoriga och febriga kids gör att sömnen blir rätt så lidande. Vissa nätter har vi varit 4 i vår säng och det känns lite trångt och svettigt. Och onödigt framförallt när vi faktiskt har 2 sängar till. Men försök påpeka det mitt i natten när de små fötterna styrs mot mammas och pappas gosiga säng. 
Nu hoppas jag att det ska bli ändring dock. Kidsen mår bättre och jag hoppas att få fylla på sömnkontot nu.

Imorgon är det en vecka kvar till julafton och idag köptes den efterlängtade granen! Det är den minsta gran vi någonsin haft men enligt inköpare (aka Fredrik) så var det den finaste de hade. Huvudsaken är ju att vi har något att hänga pyntet i  :) 
Så imorgon ska den pyntas så fint.... om jag kan hitta pyntet som är på rymmen efter förra årets granutkastning.



Gömd Kunskap

Nu har jag och Liam precis kommit hem efter att ha lämnat fröken V på förskolan. Hon var ju hemma hela förra veckan så idag tyckte jag att hon kunde få leka med kompisarna igen. Det blir u faktiskt rätt så mycket lugnare här hemma för sjuklingen om lillasyster är borta en stund.

Dagens lucköppning. Jag blir så förvånad varje gång Liam hittar rätt lucka utan min hjälp. Tänk vad mycket han kan som vi inte vet om. Och vilken bra träning det här med lucköppning blir. 

Idag tar vi det bara lugnt och hoppas på bättring! Hoppas ni får en fin dag.

Vilken siare

 
Jag tror att jag måste sluta sia om framtiden. Iaf när det gäller barnens hälsotillstånd. Sa nämligen till Fredrik under eftermiddagen att jag trodde att Liam skulle få feber under kvällen för han har hostat som en tok och varit lite mosig. Tog tempen nyss och den visade 38,5. Jag ¨lyckades¨ ju lika bra med siandet angående Veras feber förra helgen... 
Jag är ju glad att han kunde ha sitt kalas igår iaf för det blev verkligen lyckat. Liam var så nöjd och glad över hur det blev och pojkarna hade verkligen hur kul som helst. Det bev så bra! Nu hoppas jag ju bara att han blir frisk snabbt för på torsdag fyller han år och då ska vi ut på äventyr var det tänkt. Men då måste hostan verkligen försvinna... och febern naturligtvis. Fingers crossed!!
 

Idag har vi varit på shoppingtur inne i stan. Jag ville bocka av några julklappar och presenter så att jag inte behöver stressa ihjäl mig sen. Jag jobbar måndag och tisdag innan julafton så då hinner jag inte riktigt handla men det kanske blir att jag får lita på Fredrik för då är han och kidsen lediga. Men några kunde jag köpa idag iaf. 
 
OUPS
Råkade visst köpa en tidig julklapp till mig själv oxå.
Vågade mig på en SamsungGalaxyS5 denna gången. Har haft iPhone i flera år nu men tröttnat lite. 
Får hoppas att jag inte ångrar mig :O
 
Förra veckan var Vera hemma hela veckan och Liam halva. Jag tog två dagars vab och Fredrik tre. Nu startar jag även denna vecka med vab och sedan byter vi av varandra ifall det blir långdraget. 
Så nu borde jag åka och köpa lite proviant inför morgondagen....
 
 
 
 

Bara en vanlig dag på jobbet

 
Idag har jag på jobbet haft gula kaninöron och röd fluga på mig och någon sekund senare drog jag på mig en svart regnrock och hoppade upp på en träbock och red fram till kungen..... bara en helt vanlig dag på jobbet :)
Man kanske inte kan tro det men det är övning inför vårt Luciatåg som vi har sysslat med. Jag har ju alltid älskat Luciatåg så detta är verkligen min grej.
När jag fick i skolan så var jag med i kören och jag äääälskade när vi lussade för hela skolan och jag önskar att jag fick göra det än haha. 
 
Jag kom hem till två krassliga barn. Liam har blivit rätt så förkyld och eftersom han ska har barnkalas på lördag så tar vi inga risker. Han får vara hemma och kurera sig med Vera och Fredrik. Och under tiden dom är hemma så ska jag lussa skiten ur Lucia i år :P
 
That´s me hahahaha..

Här kommer Lucia



Jag och Vera har varit hemma i två dagar nu. Imorrn tar Fredrik över så att jag kan jobba. Vi har Luciafirande både torsdag och fredag på mitt jobb så det finns att göra! 

Jag sa till Fredrik i lördags att det skulle inte förvåna mig om Vera blev sjuk på måndag eftersom Fredrik skulle åka till Lysekil då (dvs sova borta). Mycket riktigt, natten till måndag får hon feber. Hon hade redan hosta så det var ju därför jag anade att febern skulle komma! Men det känns som att dom blir sjuka så fort det bara är jag som kan vara hemma med dom. Inte kul när man börjat nytt jobb. Samtidigt så vet dom ju att jag har två kids och jag kan inte göra något åt det. Bara att hoppas att nu när Veras första förskoleår är över så blir hon lite mindre sjuk. 


I söndags fick jag mysa med Buffy. En sån söt bortskämd liten pälsboll. Mycket bättre än den första av dom som jag plockade upp som kissade på mig..... 


Katniss, Ivy och Buffy! 
Tre coola brudar :)

Liam, Fredrik, farmor och farfar kom precis hem efter förskolans Luciafirande. Vera skulle varit med om hon bara varit friskus. Kändes riktigt tråkigt att missa det men Liam ville ha med Pappa denna gången och då fick det ju såklart bli så! 
Fick se fina bilder på modiga Liam som denna gången vågade och ville gå med fram i tåget och sjunga på stora scenen. 
Så stolt! 




Just another Week

 
Vilken lycka det är när man en lördagkväll, då det bara finns skit på tv, inser att man har fredagens två Hem till
gården-avsnitt att titta på. Det gjorde ju min lördag haha.
Oj vad denna veckan gick fort. Har ju en härlig ledig söndag att njuta av oxå men resten av dagarna har verkligen försvunnit fort. 
Idag har vi bakat pepparkakor med famor och farfar. Härlig pepparkaksdoft i hela huset och julmusik på max. Jag fick minsann en massa julstämning där ett tag men sen gick jag ut till höstvädret och då var dom där känslorna bortblåsta igen, tyvärr. Och nu pratade dom om att vi inte skulle få snö förrän i januari eller februari. Att ha snö på julafton är ett måste ju! Fingers crossed allihop nu å hela vägen fram till julafton!
 
 
 
 
 
 
Liam fick en välbehövlig klippning hos ¨min¨ Julia i veckan. 
Så nu blev han både julfin och kalasfin i håret :)
 
 
 
Nästa helg är det ju äntligen dags för de två vilda ungarna att ha kalas och fira med sina
kompisar att dom fyller 5 år!
Jag tog ju på mig att göra inbjudningskort och jag kände ett tag att jag tagit mig vatten över huvet när jag skulle vara så ambitiös och göra dom lite mer personliga än dom som man köper i affären. 
Dom blev superfina men dom tog lite väl mycket tid..... ;)
 
Igår var jag på julbord med jobbet. Supertrevligt!
Jag ¨förfestade¨ först med min fina kollega Emma. Hon bor på riktigt ute i ingenstans och att hitta dit var inte det lättaste. Speciellt inte i mörkret och folk på vischan har en förmåga att tro att dom där grusvägarna och stigarna mitt ute i ingenstans är en barnlek att hitta. Men det är dom inte. Det är ett jävla jissel ska ni veta! Så det var nog den enda påhälsningen som Emma fick av mig :P
 
 
Till sist en bild på dagens Hulken. Emmie behöver ingen karl egentligen, hon reder sig själv..... å gör hon inte det så tar hon min haha.
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0