nedräkningar

det är ju ingen risk att man missar vad det är som händer ikväll. tror minsann hela sverige pratar om det och alla går omrking spända av förväntan och räknar ner timmar, minuter och sekunder till det underbara. ja, naturligtvis pratar jag om att grey´s äntligen har säsongspremiär. och med det slutet som förra säsongen hade så kommer ju premiären vara fenomenal. något annat skulle vara katastrof!!!! 2 timmar kvar

dagen idag då. jag knatade över till erica för att kolla in hennes nya lägenhet som hon lämnar snart igen för att flytta tillbaka till tryggheten hos mamma och pappa :P efter det så drog vi in till city för att hitta present till mamma som fyller år på fredag. erica kom ganska snabbt på vad vi skulle köpa så det körde vi på. tror det blir bra faktiskt. annars är det ju ett helvete att köpa till våra föräldrar för dom önskar sig aldrig något och behöver dom något så kan dom ju köpa det själva. har man levt i nästan 60 år så har man ju lyckats samla på sig det mesta redan :P men vi lyckades i år med!!! naturligtvis var tanken även att shoppa lite till mig. bara något lixom. men med den växande mage så snävas ju utbudet in drastiskt och jag vill inte köpa en massa gravidkläder som jag sen ändå inte kan använda. känns bara onödigt. så det enda jag kom hem med var en mascara. vilket väl iofs var bra för på så vis gick inte en massa pengar upp i rök :)

..... 90 dagar kvar till bebisen ska komma. :) 90 dagar alternativt 3 månader... känns otroligt nära men samtidigt så långt bort. men när bebis väl är här så är det ju för alltid. då verkar 3 månader plötsligt som ingenting!!

Vecka 28 (27+1)

I magen:

Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.                   

Vikt: 1.1-1.2 kg     

Längd: 32-33 cm

Mamma:
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.
Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Mina tankar:
några läckande bröst har jag minsann inte och det hoppas jag verkligen att jag slipper :/ jag har börjat fundera på en förlossningsplan men jag trodde det var något som jag skrev tillsammans med min barnmorska...? jag får helt enkelt ta och fråga henne nästa vecka. det är ju inte helt lätt att veta hur man vill ha det. jag har ju inte en aning om hur det kommer vara mend et är nog smart att veta ungefär hur man skulle vilja ha det sen vet man ju aldrig hur förlossningen ter sig i vilket fall.
bebisen bökar omkring mer och mer. jag märker tydligt att den växer så det knakar där inne för sparkarna blir hårdare och tydligare hela tiden. jag kan ibland få rejäla sparkar på blåsan så det är nära att hända en olycka :P

sandra, vi är grymma!

så trött så trött. som vanligt :P men dagen har varit hur bra som helst. jag har spenderat i stort sett hela dagen ute hos sandra. massa bebisnack men det antar jag att ni redan förstått. en hel del förlossningssnack eftersom sandra är hyfsat nära nu :) jag ska tvinga henne att berätta allting in i minsta detalj sen när ungen "ploppat" ut. bara för det så blir det väl kejsarsnitt på´na så då har jag ju ingen nytta av henne :P

sandra hade även en byrå som de inte satt ihop än som hon skulle ha bebiskläder i så jag kom med förslaget att vi kunde ta tag i det idag. så sagt och gjort, nu är byrån minsann ihopsatt så det är bara att börja lasta in grejerna. vi hade riktigt skoj vilket ju gjorde det hela lite roligare såklart. annars är ju sånt urtråkigt. sen att det tog 2 timmar för oss att få ihop den, behöver vi ju inte prata om haha. vi bokade även in ikea på fredag. dom har inte köpt säng än!!!!!!! jag ska dock inte shoppa något vad jag vet. jag har ju redan problem med hur jag ska få hem allt jag handlade igår. jag har iaf haft en toppendag och jag tycker det är synd att jag och sandra bor så långt ifrån varandra. vi har alltid massor att prata om (även när det inte är bebis på gång) och vi har alltid så jäkla kul ihop. jag har försökt få dom att flytta men dom verkar inte så där jättesugna. trist!!

efter kladdkakan med glass och banan hos sandra så är jag fortfarande proppmätt så jag ska nog slänga mig i soffan alternativt sängen för lite jäsning...

dagen på GeKås

jag svettas onormalt mycket. minsta lilla jag gör så svettas jag eller blir iaf hiskeligt varm. måste vara för att jag är gravid för så här har jag aldrig hållt på förut. och det är ett helvete. ingen trevlig info men sådant är mitt liv just nu :P varmt värre!!!

dagen har spenderats i ullared. andra gången i mitt liv som jag var där. jag trodde att jag skulle bli tokig och go bananas men jag behöll mitt lugn genom hela dagen. men kärringar som stannar mitt i gången eller precis mitt i en ingång är faktiskt farligt för ens tålamod. men jag klarade det. det blev en hel del shoppat faktiskt. mest bebisgrejer naturligtvis. men även lite tröjor till fredrik. trodde inte det skulle finnas något i klädväg som var något att ha eftersom det är ullared vi snackar om men jo då. lite fanns det allt. nu är bara den stora frågan hur tusan jag ska få hem allt.

shoppinglistan:
skötbädd till skötbordet
täcke till vagn
bäddset till sängen
bäddset till vagn
2 lakan till säng
plastfrotté till säng
haklappar
lite bebiskläder
2 tjocka tröjor till fredrik
t-shirt till fredrik
2 toppar till mig

jag får flörta med mamma så att hon kanske kan ta med sig lite av det när hon kommer upp om några veckor :) jag är iaf helnöjd med mina inköp och kan bocka av lite på min bebislista.

imorgon blir ännu en rolig dag. då ska jag umgås med sandra heeeeela dagen. vi ska spendera dagen hemma hos henne och prata bebis konstant. hon ska ju ha bebis den 28 oktober, bara 1 månad kvar. spännande som tusan :)
men plingade min mobil.....

skåneland

ja, fram kom jag minsann. sitter nu i skåne hemma hos mamma och pappa. alla andra sover. frullen var torftig :P två rostade mackor med bara smör och ett glas vatten. får ta ett snack med mamma sen så att vi åker och handlar ordentligt.. till mig :) resan igår gick bra. de vanliga störmomenten så som prasslande påsa, högljudda tonårstjejer, öppnade fönster, kacklande killar och fulla tonåringar som tyckte de var hur coola som helst var det enda som jag störde mig på :P men jag överlevde. sista tåget mellan nässjö och hlm där satt jag och funderade ett bra tag haha. de serverade nämligen kaffe, te, frukt och vatten. HELT GRATIS!! hmm, så brukar det aaaaaldrig bara tänkte jag. efter ett tag slog det mig: jag sitter ju för tusan i första klass!!!! och min biljett var bokad så att jag skulle sitta där oxå så det var inte så att jag smugit mig dit. lyxigt! :P

idag står det inget på schemat faktiskt. funderar på om jag kan få med mig mamma till vinslöv så jag kan sätta ljus i minneslunden till mormor och morfar. har slarvat med det.

häpp, en promenad med fanny, om hon nu vill hänga med. hon är ju lite speciell när det gäller promenader... ligger ibland hellre hemma :)

kinamat is da shit!!!

dagen börjar lida mot sitt slut. har varit en lugn kväll som vanligt. kinamat och ice age 3 var det som stod på menyn. maten var underbart god. har längtat i flera dagar efter mina 4 små rätter. det var helt klart värt väntan. filmen var ok. tycker nog dom andra varit bättre faktiskt. men ändå underhållande.

imorgon drar jag ju iväg mot skåne. jag kollade med sj angående de knasiga bytena och jag är nu lugnad. bussen jag ska ta är en ersättningsbuss för att de håller på med banarbete så därför väntar den in ankommande tåg. blir dock till att stressa i vilket fall.  under morgondagen ska jag packa och sedan drar jag till emmie & co vid 14 tror jag. fredrik ska festa med jobbet så emmie ska skjutsa mig till skövde och tåget. tåget går inte förrän vid 19 så jag ska "chilla" lite i skara först :)

häpp, nu ska jag röra mig mot sängen och någon bok i högen. har läst ut läckberg (ja emmie, jag tar med den till dig) och den var urbra. läckberg gör en aldrig besviken. så nu väntar jag på nästa.. om det blir någon nästa förstås!!!

"amigurumi"

usch, jag sov på tok för länge idag vilket resulterat i att jag haft huvudvärk sen jag steg upp. mindre roligt ju. tycker jag varit lite duktig förut och gått upp tidigare men idag var jag dum!

jag beställde nyss en bok på nätet. ni kommer alla skrika "tantvarning" när ni ser vad det är för sorts bok men jag tänker ignorera detta.



virka amigurumi heter den, som ni kanske ser. jag såg en reklam om den i tidningen imorse och blev lite smått sugen. när jag bodde hemma hos mamma och pappa hade jag perioder då jag älskade att sticka och virka. jag är inte jättebra på det men nu blev jag sugen igen. så jag beställde boken så den kommer hem till skåne nästa vecka så får mamma hjälpa mig att börja virka så får vi se hur det går. jag är iaf superladdad hihi. amigurumi är japanska små figurer och jag tycker det verkar roligare att virka dom än traditionella mönster. självklart har jag bebisen i tankarna oxå ja. kan säkert hitta något i boken som kan sitta fint på en hylla i bebisrummet. något ska jag ju göra med min fritid. fredrik har tjatat om att jag borde skaffa en hobby så nu testar jag detta haha.

En mössa från meXam



vi är med och tävlar om en fin mössa från meXam hos FruEvelina
passa på du oxå. finna i olika storlekar, färger och mönster!!

det gäller att jag är snabb!!

fredrik var precis hemma en sväng. han jobbar för tillfället här i bya så han tog en lunch hemma. alltid trevligt med lite besök när man bara sitter och muppar själver. dock så har denna dagen gått fort. igår var verkligen en helvetesdag. så fruktansvärt seg och låååångtråkig. trodde verkligen att jag skulle bli tokig ett tag. men som ni förstått så överlevde jag. det slutade med att jag tog fram en madrass och täcke och lade mig på terrassen och läste. det var faktiskt najs. fredrik tyckte jag var lagom konstig sen när han kom hem och såg haha. ska bli skönt att åka till skåne ett tag och umgås med folk och fä :) dock så har jag upptäckt att min resa blir allt annat än avkopplande. jag kommer få stressa järnet på två av bytena. det ena bytet har jag 2 minuter på mig att komma av tåget, hitta var bussen går ifrån och pallra mig dit. vi vet ju alla hur det är med busschaufförer och deras tidtabell. kan ju diffa åt bägge hållen lixom. sen stoppet efter det har jag 0 minuter och 0 sekunder på mig att byta till tåget jag ska med. tåget avgår exakt samtidigt som min buss kommer in. visst låter det spännande.... jag vet ju att det är meningen att de ska vänta på inkommande tåg/buss men jag lite minsann inte på att de gör det. blir kul om jag bli stående i den enormt stora hålan Tenhult lixom. pappa blir glad om han måste hämta mig där :P

häpp, nu har solen äääntligen behagat att visa sig så jag ska passa på att ta en promenad innan det börjar regna igen. för det kommer det sääääkert börja göra :P

redo för hösten

alltså, nu kanske jag helt går mot strömmen när jag skriver detta och vissa kanske tycker jag är helknäpp eller till och med hemsk. men rånarna inatt, seriöst. när jag slog på tvn imorse och såg vad som hänt och hur de gjort det. det första som slog mig var att jäklar vad coolt. det var ju som taget ur en film. ja menar helikopter. bara det höjer ju coolhetsfaktorn mycket. det hade inte varit coolt alls om någon blivit skadad eller ännu värre. men nu kan jag säga att det var ett coolt rån. faktiskt. jag tycker det!!!

när jag vaknade imorse så hörde jag hur det krasade lite småkonstigt från köket. men jag tänkte att det var någon av katterna som käkade så jag tänkte inte mer på det. någon timme senare så går jag upp och precis utanför toan ser jag att det ligger något. hmm, det är lite mörkt så jag ser inte men antar att det är lite smuts och jag muttrar något om mina nystädade golv och jäkla fredrik. går på toa, tar på mig glasögonen och tänder. inälvor och magsäck är det som ligger på mitt nystädade golv. så det var härifrån det konstiga krasandet kom ifrån. najsigt!! schysst att lämna lite rester till oss förstås....

dagen idag är nog ganska så händelselös vad jag vet. ska nog städa tvättstugan men det har jag tänkte ett tag nu så jag lovar inget precis. :P igår var en skön dag. jag satt hos frissan i typ 2 timmar och blev ompysslad. ujujujujuj, vad jag älskar det. borde gå dit en gång i veckan... be dom rulla håret på mig eller något :P jag blev jättenöjd dessutom, som vanligt. så nu är håret fräsht igen och jag kan möta hösten!!!!

måndag igen

håller på att städa och fixa lite här hemma. tar lite pauser lite då och då för jag får sammandragningar när jag håller på för mycket. men dom slutar rätt snart efter att jag satt mig så därför är jag inte orolig. vet ju att det är normalt men det är minsann inte speciellt behagligt. viktigt att lyssna på kroppen så därför får städningen ta lite längre tid.

det har inte hänt något speciellt idag annars faktiskt. en helt vanlig måndag antar jag. till helgen drar jag neråt mot skåne och släkt och vänner. det ska bli riktigt skönt :) jag är ju ändå sysslolös så då är det ju bara att passa på. vet ju inte när jag orkar åka ner nästa gång. dock så ser jag inte fram mot tågresan alls.  blää vad tråkigt. åker inte förrän vid 18 och är framme 22. trist att åka så pass sent. men men, tror det är mest det att jag vanligtvis nu för tiden inte åker tåg till skåne. då blir man aningens bortskämd :P vet inte alls hur länge jag stannar för jag har inte bokat någon resa hem än. får se när jag tröttnat!

100 dagar kvar

ja, idag är det minsann bara 100 dagar kvar till bebisen är beräknad att komma. på något konstigt sätt så lyckas dagarna bara svischa förbi. 100 dagar är ju ingenting. helt crazy!!

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 29 dec 2009
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

jag kommer att spendera hela dagen alldeles allena. fredrik drog iväg in till staden för tvättning av bil och sen drar han vidare ut till lovene. fredrik och hans pappa ska nämligen kolla på bandy någonstans. kommer inte ihåg var det var men det är en bit att åka och matchen börjar vid 18 tror jag. så jag är fri att göra vad jag vill. funderar på lite satc - the movie :) sett den några gånger redan men den går att se några gånger till :) tror dock att det får bli en promenad först så är det gjort.

ja, vad ska man välja?!

sitter här och snaskar på jordgubbar. naturligtvis inte svenska men ack så goda ändå! på tv visar dom en massa repriser och annat skit. seriöst dålig tv för att vara en lördag. det är ju trots allt höst nu så nu borde väl allt det braiga dra igång? tycker jag har väntat länge nog nu!!!

idag har vi varit iväg på lite äventyr. eller ja, äventyr kanske är lite överdrift iofs. vi har nu köpt vagn!! och jag älskar den. lönt att göra det innan man ens använt den ordentligt men hittills älskar jag den iaf :) jag har varit aningens velig när det gällt vagnköpet. men det är ju verkligen en djungel och vi kan ju inget om vagnar precis.
ska man köpa ny eller gammal, vilket märker ska man ha, hur mycket ska den kosta, 4 eller 3 hjul, duo eller kombi?? och alla har ju olika åsikter om det. för vår del blev det iaf till slut en emmaljunga med 3 hjul, duo och begagnad. inte alls den vi hade kollat på från början.



fast vår är svart och mörkare grön.

skönt att ha det avklarat eftersom det var det dyraste inköpet. slipper vi jaga rätt på en.

efter vagnköpet så tog vi en tur in i staden. käkade lite och köpte lite bebiskläder (chocker igen). sedan hem och vila. en liten rast på eftermiddagarna är nästan ett måste nu för tiden.

nu tar jag mina jordgubbar och går mot soffan. kanske skulle ta och läsa istället. har nu köpt läckbergs alldeles färska bok fyrvaktaren. oh så hääääääärligt!!!!

"I LOVE DDY"

det är en jäkla tur eller helt enkelt jäkligt skönt att inte ha ett fast jobb nu när jag är gravid. varje eftermiddag är jag sååå trött. jag vill bara gå och lägga mig men gör jag det så kan jag ju inte sova ikväll istället. men jag märker att det tar på krafterna när man "bakar bebis" :P

jag kom precis hem från staden efter att ha spenderat några timmar med sara. vi satt på henry´s (chocker) och mumsade på bakad potatis och uppdaterade oss om varandra. vi har inte träffats sen juli tror jag. sen tog vi en rajd i staden. köpte jeans till bebisen och sen även en body. mycket söt. hoppas fredrik tycker likadant :) sedan drog vi till söderströmt och mumsade blåbärspaj. efterrätt är ju ett måste lixom!!

nu ska jag snart iväg på en promenad. blev ingen imorse för jag pallade inte. ville bara stanna i sköna varma sängen :) men nu ska jag ivaja!

Vecka 26 (25+1)

I magen:

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.
Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.

 

vikt.JPG langd.JPG
900 gram                   29 cm

 

Mamma:

En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.

Mina tankar:
Nu har sparkarna även övergått i riktiga kullerbyttor i magen. jag kan verkligen känna och se hur bebisen bökar omkring och byter plats i magen. det är först nu de senaste 2 veckorna som jag känner mig gravid. magen går inte att ta miste på längre lixom. vi har även fått inbjudan till föräldragrupp som börjar i mitten av oktober. nu börjar det verkligen hända grejer and i love it!!

15 september

så trött så trött är jag. dagen började redan innan klockan 07 idag. fredriks klocka ringde några gånger för mycket så jag var ju klarvaken när han gick. så jag masade mig upp. slängde in en maskin med tvätt. sedan bar det iväg på en promenad. kallt som tusan var det. hösten är helt klart på väg.

dagen spenderade jag sedan hos emmie och co. vi gjorde inget speciellt utan satt och pratade en massa om allt möjligt. blir ju en del bebissnack men emmie och eddo verkar än så länge stå ut med det :P vi for även iväg till färgaffären i skara för att kolla på färg till bebisens rum. dock så blev det en tapet som vi fastnade för. tror att det kommer bli riktigt fint. sedan for vi vidare till coop där jag hittade ett par hängslebyxor och en body till bebisen. jag har ju knappt köpt något själv utan vi har ju fått det mesta så jag tyckte minsann att jag fick köpa det :)

jag har även äntligen fått ett beslut från a-kassan så nu äntligen får jag lite pengar därifrån. har gått utan "lön" i över 2 månader vilket ju är så där roligt. inte för att vi svälter men det är aldrig kul att inte få några pengar, speciellt inte när jag faktiskt har rätt till det dessutom. men nu är det iaf löst så det är riktigt skönt :)

häpp, vidare..

underbara emmie

när vi kom hem i lördags låg detta på vårt köksbord:



jag stod säkert i 10 sekunder och bara gapade för hjärnan kopplade lixom inte. jag stod och funderade på vart detta kom ifrån. att jag ens behövde fundera på det. till slut föll poletten ner. från emmie såklart :)
overall, våtservetter, blöjor, babyolja, 2 olika badlakan, fleecefilt, bädset, nappflaska och bitring.
ett mycket bra startpaket :)
min syster är den bästa.
den mest omtänksamma människa jag vet.

148 slag

dagen började klockan 0800 med en lång promenad i skogen. härligt härligt :) sen tog jag bara det lugnt fram till det var dax för besök nummer 4 hos barnmorskan. tog blodprov för att se så att allt stod rätt till. kan tydligen bli så att jag och bebisen har olika "blodsorter" och det måste man ha koll på. sedan var det blodtryck och stick i finger. det tråkiga :P sen över till det roliga. mäta livmodern. den hade växt 3 cm sen sist, 25 cm nu. och sedan fick jag lyssna på hjärtat :) 148 slag. så allt var som det skulle vara. efter varje besök så blir jag helt upprymd. alltid lika härligt att veta att bebisen växer och mår bra.
nästa besök är om 3 veckor, alltså i v 28.

snart ska jag iväg igen. har ett möte med hon som är ansvarig för vik.poolen. blev ju inställt sist. klockan 14 ska jag vara där så jag har lite tid att slå ihjäl tills dess.

inte idag hellet...

så där, nu pallar jag sätta mig och skriva lite. dock så blire inte turkiet-story idag som jag lovade igår. pallar inte det ikväll :P kanske imorrn istället.

ni kan inte ana hur gott jag sov inatt. den egna sängen är verkligen underskattad. vilken underbar madrass jag har. och täcket ska vi ju inte tala om, herreguuuuuuuud så soft det är :) jag somnade på 5 min och sov heeeela natten lång. det var underbart. satte igång dagen vid 0730 med en promenad i mina gamla jaktmarker. helt tyst var det. härligt härligt :)

idag har det väl inte hänt så där jättemycket egentligen. tvättat som en galning eftersom vi hade en del med oss hem som var svettigt och jävligt. städat här hemma oxå så nu går det att bo här igen. sedan var vi bjudna på middag i lovene. det tackar vi ju inte nej till precis. jag hade beställt köttfärslimpa, smarrigt värre :)

imorrn bär det av mot barnmorskan igen. känns som att jag var där nyss men besöken blir ju tätare ju närmare vi kommer :) fredrik följer inte med denna gången heller för jag ska dit kl 1130 vilket är en jäkla dum tid om han ska med. sen är det ju något jag klarar själv. det är lite tråkigt att han inte får höra hjärtljuden men får se om han kan följa med nästa gång istället.



hemma

nu är vi hemma igen. vi har haft det underbart men jag orkar inte skriva mer just nu för vi har varit uppe sen 03 inatt. blir mer uppdatering imorrn :)

flänger runt

ja, flänger runt är det jag gör just nu. försöker hitta kläder till fredrik som ska med men det är inte det lättaste när karln knappt äger några bra sommarkläder. massa piké-tröjor men dom är ju så helsickes tjocka så det går ju inte. men några vanliga t-shirts har jag lyckats hitta och några shorts. så han slipper förhoppningsvis gå rundor naken de första dagarna iaf :P

och samtidigt som jag packar så städar jag lite överallt. vill ju inte komma hem och behöva städa det första man gör lixom. tvätta eller diska vill jag ju inte heller hålla på med så det fixar jag nu det med. kallas det multitasking på hög nivå kanske :P måste även in till bya och köpa stödstrumpor till flygresan. låter som att jag är en gammal tant ju. försöker även fixa med min i-pod men jag tror minsann att det ör något knas med den. vad vet jag inte men den har inte varit som den ska den senaste tiden. och den är inte speciellt gammal så jag är lite butter. får se om det går att lösa. måste ju ha musik på flyget. jaja, alla dessa bekymmer!!

nu måste jag återgå till allt fixande. har ni sett som det regnar ute.... har jag nämnt att jag snart slipper det men ni får stå ut? hihihihihihihihi.....

en pojke minsann

dagen idag då. jag träffade emma på staden idag för shopping. det var ingen vilken shopping som helst utan det var dax för emma att köpa det första till deras lille bebis. de var nämligen på rutinultraljudet imorse och fick på skapelsen :) jag hade ju typ satsat allt jag ägde och hade på att det var en liten tös men oj så fel jag hade då. en liten pojke är det minsann. jag som var så övertygad.
så vi gick runt i lilla staden och emma hittade allt lite så nu har hon börjat. sedan blev det en härlig fika på Henry´s. mums för fika.

sedan skulle jag ha träffat den ansvarige för vik.poolen men hon var sjuk så det slapp jag idag. jag skriver slapp för jag kände inte alls för det. och jag kan ändå inte börja förrän om 1,5 vecka så det gjorde inte så mycket. bokade in ett möte på måndagen efter att vi kommit hem.

jag har kastat fram kläderna som jag ska ha med mig men jag orkar inte packa. usch vad det är trååååkigt. och jag packar alltid för mycket så jag fick halvera det förut. sen ska man ju få med allt annat krimskrams. kamera, laddare å skit å mög.... får la se vad väskan väger sen höhö. men jag hela dagen imorgon på mig så det ska jag nog hinna fixa med :) sen drar vi och ni kan stanna här i regnet MOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...

snart snart snart


på lördag bär det av mot härliga turkiet. inte för att jag vet om det är härligt, men det tar jag för givet :) det ska bli så skönt att få komma bort lite faktiskt. jag och fredrik har ju aldrig varit utomlands tillsammans så det ska bli härligt :) flyget gå 06,15 från landvetter så det blir till att åka mitt i natten. men det ser jag som en stor fördel eftersom då kommer vi vara i turkiet vid 11,00 så då har vi nästan en hel dag där ju. vi har bestämt att den första dagen spenderar vi nog vid poolen. kommer väl vara lagom möra. lite upptäcksfärd sen på kvällen blir det nog oxå.
oj vad vi längtar!!!



här ska det väl inte gå någon nöd på oss lixom

Vecka 24 (23+1)

I magen:

Graviditetskalender vecka 24

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.

 

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG
700 gram                27 cm

Mamma:

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.

Mina tankar:
jag tänker en del på vår resa nu. om det skulle hända något i turkiet. det har ju varit lugnt hittills men man kan ju aldrig veta. har absolut ingen lust att hamna på ett turkiskt sjukhus. men det är egentligen inget jag oroar mig över sådär. svininfluensan har jag tänkt på lite oxå. hade jag inte varit gravid så hade jag inte oroat mig alls faktiskt. vet inte om jag ska vaccinera mig eller inte, om det blir godkänt för oss gravida. finns en del att tänka på där.

över till något roligare, bebisen :) det börjar bli mer än sparkar som jag känner nu. kan ibland känna hur bebisen flyttar på sig. det är inte jättetydligt men jag märker att det inte är en spark. gårdagen var det hålligång i stort sett hela dagen faktiskt.

Valfritt innehåll
RSS 2.0