Vecka 28 (27+1)

I magen:

Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.                   

Vikt: 1.1-1.2 kg     

Längd: 32-33 cm

Mamma:
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.
Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Mina tankar:
några läckande bröst har jag minsann inte och det hoppas jag verkligen att jag slipper :/ jag har börjat fundera på en förlossningsplan men jag trodde det var något som jag skrev tillsammans med min barnmorska...? jag får helt enkelt ta och fråga henne nästa vecka. det är ju inte helt lätt att veta hur man vill ha det. jag har ju inte en aning om hur det kommer vara mend et är nog smart att veta ungefär hur man skulle vilja ha det sen vet man ju aldrig hur förlossningen ter sig i vilket fall.
bebisen bökar omkring mer och mer. jag märker tydligt att den växer så det knakar där inne för sparkarna blir hårdare och tydligare hela tiden. jag kan ibland få rejäla sparkar på blåsan så det är nära att hända en olycka :P
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0