Inga långsinta barn


För en liten stund sedan så åkte Matilda och Oskar hem. Dom har varit här och lekt hela eftermiddagen. Vi brukar försöka ses varje onsdag. Jag tycker det är perfekt eftersom Liam inte är på dagis då och kan behöva leka av sig. Sen klagar jag inte på sällskapet jag får av Matilda :)
Men idag har det verkligen varit high life. Liam har varit lite som Rambo här hemma. Hockeytackling, tågkäftsmäll och puttningar är några av hans nya trick. Tråkigt när han är på det humöret och känner att han måste slåss för att få sin vilja igenom. En massa tillsägningar och rytande från min sida blev det och jag känner mig såååå tråkig. Men vad ska man göra. Vissa saker kan sluta riktigt illa och det måste jag få honom att förstå. Jaja, Oskar kan ju han oxå och båda pojkarna kom ju levande ur alltihop! Som tur är så är dom ju inte långsinta och kommer vilja leka igen!

Bild från förra veckan hemma hos dagens gäster. Då var killarna lite mer kärvänliga mot varandra!

Nyrenoverad


Snacka om att jag har behövt en liten minirenovering. Håret har varit på tok för långt och det har verkligen inte varit någon frisyr. Jag har bara sett tråkig ut!!
Mina naglar har oxå varit i stort behov av att fixas. Hur snygga är fakenaglar som har växt ut en centimeter? Inte jättesnyggt!!
Med en nyfödd i huset så har det inte riktigt funnits tid till att göra mamman i huset snygg. Men igår fick vi till ett besök. Jag, Vera, Emmie och Noel åkte hem till Sandra och jag blev äntligen uppfräschad :)

Kuckelikuuuuu klockan är sjuuuuuu


Klockan är 7 och här hemma har vi varit vakna i över en timme. Den ena ungen vaknar och är sjukt sugen på brön och den andra kräver att tvn eller datorn ska slås på. Nu är dom allihop nöjda, den ena vid datorn och den andra mätt och belåten och till och med sovandes. Den här stunden får man ta vara på, man vet aldrig när det är så här lugnt igen ;)

Då kör vi!!

Hämtning


Nu åker vi och hämtar brorsan och som ni ser så är Vera eld och lågor!!

En kall start på veckan

 
Inga minusgrader idag men jösses vad det blåser. Jag har precis kommit in efter en promenad till dagis och sedan en runda med Vera och jag upptäckte ganska snabbt att jag tagit för lite på mig. Riktigt kall höstvind bjöds det på hela rundan. Det är då jag önskar att jag oxå kunde bli nerbäddad i vagnen och att någon sen kunde skjuta runt på mig :) Lite svårt att bli av med extrakilon på det viset men det hade varit gosigt och varmt iaf!
 
Idag ska jag göra ett efterlängtat besök på gymmet. Ni behöver inte oroa er, jag ska ta det lugnt. Jag ska "powerwalka" på gåbandet. Som jag längtar!! Det ska bli skönt att få åka dit igen. Jag har inte varit där sen i februari så det finns chans att det blir en fanfar och konfetti när jag drar mitt kort haha. Det ska bli skönt att få svettas lite och känna att jag tar i. Men tänka på att vara försiktig naturligtvis :) 
 
Tillbaka till denna Elin ska jag

Just another day


Bara några få timmar kvar av denna helg som bara rusat förbi. Trots att vi fick en extra timme idag så har dagen gått fort.
Veckan som kommer så kommer mina föräldrar upp och hälsar på och det ska bli riktigt kul. Vi har inte setts sedan i somras så nu är det minsann på tiden. Så ska de få träffa Vera för första gången oxå.

Idag kom Emmie och Noel hit. Emmie skulle mest bara utnyttja min käre make och hans däckbytar-kunskaper. Slutade med att hon fick byta dom själv under uppsikt av Fredrik. Emmie var helt förfärad över att hon behövde smutsa ner händerna.... :)
Liam och Noel var duktiga hjälpredor och Fredrik tycker det är på sin plats att göra barnarbete lagligt här:

Småttingar <3

Hjärnans brister

 
Hur farao är det möjligt att när man är på väg och ska göra någonting så har man glömt bort vad det var man skulle göra när man väl kommit fram? Hur funkar hjärnan då... eller inte funkar. Jag satte mig vid datorn för att kolla efter något men det är puts väck.
Ofta funkar det att gå tillbaka till stället där man kom på vad man skulle göra så kommer det tillbaka. Men är det inte fruktansvärt störigt och konstigt när det händer..... 

Vad ska vi hitta på idag då??!!


Sitter i soffan och försöker komma på något som vi kan göra idag. Fantasin tryter minst sagt. Det är så kallt ute att jag drar mig lite för att gå ut. Kidsen har ju bra kläder och slipper frysa men min gravidmage sätter stop för användning av överdragsbyxorna som behövs idag.
Vad finns det mer att göra? Jag känner inte riktigt för billek idag :/ Behöver jag skriva att det leks myyyycket med bilar här hemma?!! Kan faktiskt bli lite trist i längden...
Baka funderade jag på men då måste jag åka och handla lite först. Orkar jag det haha. Dessutom är det halt på vägarna och jag har sommardäck fortfarande. Inte helt riskfritt!

Äsch, får la vända upp och ner på billådan och hoppas på att jag hittar någon skoj bil som jag kan leka med...

Barnvakt

Jag skaffade barnvakt idag så jag kan leka i sanden helt ostört

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5087b40ae087c30866f382e3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5087b40ae087c30866f382e3.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5087b40ae087c30866f382e3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5087b40ae087c30866f382e3.jpg" class="image">

Dags för riktig vardag


Sista dagen som Fredrik är föräldraledig är snart över. Nu ska jag och kidsen (tänk att jag nu får skriva det i plural) klara oss själva under dagarna. Det ska väl gå bra. Liam började förskolan idag igen efter att ha varit hemma 1,5 vecka. Behöver jag skriva att han var lycklig :P

Det har varit skönt att ha hela familjen hemma men nu ska det bli skönt med riktig vardag. Dags att jag reder ut att fixa vardagen med en spädis igen!

Jag började denna veckan med att ta en lång promenad med Vera efter att vi lämnat Liam på förskolan. Äntligen en dag med hyfsat väder så det var riktigt skönt och välbehövligt!! Mer sånt väder så jag kan få bort lite mer fläsk!!

Guys night out


Ikväll är Vera mitt sällskap här hemma. Killarna ska iväg på släktträff nu ikväll. Jag tyckte Vera var lite ung för att festa loss så vi tar det lugnt här hemma istället.

Vilket pissväder det har bjudits på hela denna veckan. Regn och blåst varenda dag har gjort att mitt motionsplaner har grusats. Jag har inte kommit ut på någon promenad alls. Regnkläder tänker ni, men det är så trist att gå i regn. Motivationen har även pajats lite av att jag ibland känner mig matt och yr när jag håller på för mycket. Jag måste ringa mvc och boka en tid för koll av blodvärde och blodtryck. Får se om något av det kan vara boven i dramat. Inte kul att känna att jag inte kan göra det jag vill. Jag vill bara må på topp nu!!

Nu ska jag iaf dyka lite djupare ner i godisskålen och se om jag kan hitta något smarrigt :)

Barnbubbla


Hej från bebisbubblan. Eller kanske skulle kalla det barnbubblan. Här hemma försöker vi nämligen hålla en bebis och ett barn helt nöjda dagarna igenom. Det är ett litet pussel det där. Att komma in i bebismode igen var ganska enkelt. Det som vi tänker mycket på är att Liam inte ska känna sig bortglömd eller utbytt. Ibland så känns det som att vi är lite smått överdrivna i vår iver att ge Liam det han behöver. Samtidigt vill vi att det ska kännas som vanligt för honom.

Det känns som att han tar det bra även om han ibland blir lite sotis. När jag ammar Vera så kommer Liam och ska sitta i mitt knä och vill att jag tar bort Vera så han kan få plats. Sen blir han arg när jag säger att hon måste få äta färdigt först men att han gärna får sitta bredvid.
Annars bryr han sig inte jättemycket om henne. Hon får en klapp ibland bara :)

It is what it is.

 
Killarna har precis åkt iväg för att handla lite. Visst är det jobbigt är kyl och frys är hyfsat fulla men det finns ändå inget att äta. Inget som man faktiskt vill ha! Men nu ska det fyllas på så att vi kan få lite käk denna veckan oxå.
 
Vi har precis tagit en promenad och Vera ligger och sover i vagnen. Första promenaden som hon var nöjd. De andra har det börjat tjutas under. Förmodligen lite magknip bägge gångerna. 
Annars är hon så snäller. Det protesteras när det dröjer för mamma med att slänga fram mjölkpaketen och hon kan kinka lite när det ska sovas på kvällen. Men annars är hon väldigt nöjd med tillvaron. 
 
Jag måste erkänna att det är mycket mer avslappnat med Vera än vad det var med Liam. Med Liam var ju precis allting nytt och varje dag kändes det som att man ställdes för något nytt och lite läskigt. Men med Vera känns att helt tvärtom. Vi vet vad det innebär att ha en spädis och det är inget som chockar eller oroar oss. Vi tar en dag i taget och stressar inte upp oss för något. Vi vet att det finns inga krav på att allt ska vara perfekt. 
 
Känslan i kroppen är skön och lugn.

It's time big time


De senaste 2-3 månaderna har jag saknat träningen sjukt mycket. Har varit så sugen på att få ta i, svettas, känna träningsvärken, och känslan efter att ha genomfört ett tufft träningspass. Att bara kunnat promenera på grund av att allt annat har gjort ont har varit frustrerande.
Sen ska jag erkänna att det har frossats BIG TIME de senaste veckorna. Jag har tillåtit mig att äta det jag känt för och det har inte varit någon hejd på godsaksintaget här hemma. Allt jag velat ha har jag moffat på. Utan dåligt samvete!

Men idag är det slut på frosseriet och slappheten. Från och med idag så är det Operation Bort Med Gravidkilona som inleds. Motion och endast godsaker på lördagar är det som gäller. Än så länge kan jag inte göra annat än promenera vad gäller motionsbiten men tillsammans med att skärpa till matbiten så kommer det vara en lagom start!

Jag är laddad!!

Glassiiiiigt

En ny favorit helt klart. Synd (eller tur???) att jag hittade den så sent. Imorrn är det slut på sådana häringa smaskigheter!!

Det sticks


Vilket höstrusk vi har haft idag. Grått och regnigt hela dagen. Ett perfekt sittaochammaisoffan-väder förvisso.

Tror snart att mina rumpben kommer sticka ut genom mitt skinn efter allt sittande de senaste dagarna. Tur att jag såg till att förbereda inför detta under graviditeten och har ätit upp mig och har ett härligt lager med extra hull runt rumpan så att dom där rumpbenen har lång väg att färdas innan dom sticker ut!! :)



Borde kasta in hjärnan på avvänjning

 
Ja, det var en liten Vera i magen. Ni kan ju förstå min chock. Jag har varit helt inställd på en liten pojke så när Fredrik avslöjade att det var en flicka så hade jag väldigt svårt att tro på honom. Nu vet jag inte hur många gånger som jag har sagt han, hans och honom till Vera. Jag kommer att behöva kasta in hjärnan på avvänjning verkar det som. 
 
Nu sover hon mest. Att äta, skita och sova är hennes hobby just nu, som alla andra bebisar. Jag har sovit väldigt lite sedan i måndags men trots det så får jag säga att jag känner mig ganska pigg och fräsch. Hon är duktig på nätterna så jag kan inte skylla för lite sömn på henne. Jag antar att jag fortfarande är lite speedad efter förlossning och omställningen det är med att ha bebis igen. Vi är snart inne i det hoppas jag. 
 
Nu ska jag bege mig ut till soffan där make och dotter väntar <3

Fina Vera

Den 10 oktober kl 5,21 kom äntligen vår lilla Vera till oss!

På förlossningen


Nu är vi på förlossningen. Vi hade en tid för kontroll kl 8. När vi kommer så får vi efter en timme reda på att det blir igångsättning idag!! Det var ju det vi ville men ändå var vi inte beredda på det.
Men nu börjar det sjunka in att det snart är dags att få träffa bebisen. Det är bara lite arbete innan som gäller ;)

Det "värkar"


Klockan är snart 3 mitt i natten och huset är tyst. Lite snarkningar från soffan hörs och bredvid mig andas Liam lätt. Men annars är det tyst. Bara jag som är vaken.
Värkarna har kommit igång! Dom började när vi var hos Emmie förut ikväll men då fattade jag inte att det var värkar. Trodde det var sammandragningar igen. Men under kvällen och natten har de tilltagit i styrka och frekvens. Nu kommer dom med 4-5 minuters mellanrum ungefär. Dom känns ordentligt men helt hanterbart. Lite som mensvärk plus ett jäkla tryck. Äntligen händer det något och det är igång!!!

Jag är så jäkla hungrig dock så jag funderar på att fixa lite mat till mig. Något macka och lite oboy :)
Sen vill jag sova lite

Tänk om

 
 jag har gått och stirrat på den gula lappen på kylskåpet hela veckan. Tänk om har jag tänkt minst 100 gånger. Hoppet är trots allt det sista som lämnar männikan sägs det. Så datum och tid på den gula lappen har lyst lite hoppfullt i köket, Tänk om lixom....
 
Så bbväskan fick följa med även idag... för tänk om lixom... Men den stannade i bilen när vi gick in. 
 
Vi fick träffa en trevlig barnmorska. Hon sa iofs inte så mycket, Hon verkade inte vara en people person. Men absolut trevlig ändå. Ctg, blodtryck och puls kollades och allt såg som bra ut, precis som tidigare i veckan.
Sen träffade vi läkaren. Jag behöver ju bara nämna detta: Han var skåning :) Och en läkare som man kände att man kunde prata med. Verkade bra. Ultraljud gjordes och där såg det oxå bra ut. 
Men ingen igångsättning än. Han pratade något om att egentligen anser sjukhusfolket inte att jag gått över tiden förrän idag. Strunt säger jag. 15 dagar över tiden har jag gått, Inte en dag mindre :P
 
Jaja. hur som haver så blir det igångsättning innan helgen om det inte sätter igång i helgen. 
Det tackar vi gudarna för.... 

Kanske ett steg i rätt riktning


Jag går och går och går. Igår gick jag 7 km och idag drog jag med Fredrik på en promenad. Jag hoppas på att det ska hjälpa. Nu har jag haft massvis med onda sammandragningar sedan i onsdags. Ibland kommer och går dom under flera timmar och sen är det uppehåll i flera timmar. Bådar gott iaf men jag har gått och blivit pessimist så jag hoppas inte allt för mycket.

Liam är hos farmor och farfar i helgen så vi har det väldigt lugnt här hemma. Jag slipper ha dåligt samvete för att jag inte riktigt kan hitta orken att leka ordentligt med honom. Jag märker att han tycker att jag är lite tråkig ibland. Fredrik är en superbra lekkamrat istället men han är ju inte hemma jämt. Men nu får han leka med farmor och farfar och det uppskattar han mycket :) och jag oxå för den delen!!

Nu ska jag åter lägga mig bekvämt i soffan och fortsätta med min bok.

Natti natti

Piff av vardagen


Två kvällar i rad har vi fått njuta av fyrverkerier här i kvarteret. Någon som känner att den trista vardagen behöver sig en uppryckning och firar lite extra kanske. Jag fick lite vinter-och julkänsla minsann. Det är bara 8 veckor till 1:a advent!!! Var det inte sommar nyss lixom.

Precis tittat på premiären av Grey's. Oj vilka förändringar. Var ju väntat efter förra säsongens avslut men Grey's utan Mark?? Mjaaaaaaa, hur ska dom reda ut det?!

Nu åter till Masterchef!!

Kvar på hotellrummet


Vi fick komma hem igen. Allting såg bra ut så bebisen får stanna på hotellrummet några dagar till.
Känns skönt att allt såg bra ut samtidigt som vi ju lite hade hoppats på att få träffa bebisen nu. Men några dagar till ska vi stå ut. Vi fick iaf kika på bebisen på ultraljudet, det får vi trösta oss med. Fick in en riktigt tydlig bild på ansiktet och det
var riktigt coolt. Hann dock inte se vem han var lik ;) Läkaren uppskattade bebisens vikt till 3600g så för att ha gått så här pass långt över tiden så var bebisen inte så stor som man kan vänta sig. Kan ju alltid vara positivt när han sen ska ut....

Nu har vi fått en ny tid på söndag för kontroll. Inget mer mvc utan nu är det förlossningen på sjukhuset som kollar allt. Får hoppas att det inte blir speciellt många gånger :)

Mot sjukhuset


När barnmorskan mätte magen idag så hade den inte växt alls. Förra veckan var den 37 cm och idag 35 cm. Inte så idealiskt! Hon förklarade att det behöver inte vara något fel men det måste kollas upp. Så nu har vi fått tid på sjukhuset imorrn och där ska dom kolla bebisen ordentligt med ctg och ultraljud. Är allt bra så får vi åka hem igen och vänta lite till. Om något är fel så sätts jag igång. Jag fick höra hjärtljuden idag så jag vet att bebisen mår bra. Men det kan vara att den inte får tillräckligt med näring längre. Då får den komma ut såklart.
Den här ovissheten är ju olidlig. Jag är inte så orolig utan det är snarare så att jag vill veta vad som gäller. Igångsättning eller mer väntan.
Men det känns skönt att dom tar det på allvar och att vi fick tid så snabbt. Känns tryggt!!

Så nu ska bbväskan packas färdigt och tas med imorrn. Det känns ordentligt knasigt!!

Valfritt innehåll
RSS 2.0