Ett gott nytt år

William Wallace


They may take our lives but they can never take our freedom!

En film som jag älskat sen första gången jag såg den. Tröttnar aldrig på den och varje gång önskar jag att dom bara kunde varit lite försiktigare så hade hon inte dödats.

Mellandagsrea i surfen


Ja eftersom jag inte orkar med stressen och pressen som mellandagsrean innebär så fick jag surfa in på Hm.se och spana på deras rea istället. Det fanns lite där, iaf till en lille mannen i familjen.

Skorna ääääälskar jag.

Jag tog storlek 25 och hoppas att dom passar till våren.

Tröjorna kostar 39 kr/st och man fick bara köpa 2/hushåll så jag slog till. Hade gärna tagit den naturvita oxå men jag börjar bli trött på all röd mat som suger sig fast och aldrig vill släppa taget. Extra svårt på vitt naturligtvis. Fast idag köpte jag faktiskt Vanishsprayen som ska göra underverk på svåra fläckar. Behövs big time här hemma då det spills konstant. Ni ska få ett utlåtande när jag testat det :)

 


Kärt återseende


Idag åkte min kära mor hem igen och som jag trodde så tyckte Liam att mormor var mycket dum som åkte utan att ta honom med. Han tjöt och vägrade krama hej då. Så man måste ju säga att mormor har gjort ett mycket gott intryck på pojken. Jag hoppas att vi kan åka ner där snart och hälsa på!!

Liam och Adam har verkligen haft en rolig eftermiddag tillsammans. Om man räknar bort Liams kalas så har killarna inte lekt på väldigt länge. Men efter en stund så lekte dom riktigt bra och det busade ordentligt. :) även di vuxna hade det roligt och trevligt. Det bjöds på hemmagjord glass som var utsökt. En chokladglass som smakade precis som kladdkaka. Jäkligt god :)

Mitt i natten hej


Ja 23,30 är minsann mitt i natten för denna morsan. Får se hur pigg jag är imorrn när Liam kommer intraskande och vill titta på Pingu :)

Det blev inget lekland idag. Det blev en lite halvseg dag hemma istället. Som även det gick bra såklart.

Imorrn åker mora hem igen. Det har varit så roligt att ha henne här dessa dagar. Extra kul är det för Liams skull. Att han får umgås och busa med sin mormor är viktigt. Jag märker att han tycker om att ha sin mormor här. Imorse frågade han direkt efter sin mormor. Han kommer bli besviken när hon åker imorrn men jag hoppas att vi kan åka till Skåne snart och hälsa på.

Nu ska jag kalla på John Blund. Sov sött!

Lite dille


Nu har vi precis sett 3:e avsnittet av kortserien Svärdet och Spiran. En riktigt bra serie må jag säga. Jag trodde inte alls det att det skulle vara något för mig men ack så fel jag hade. Perfekt att den går nu när vi är lediga och kan vara uppe lite längre. Att vara uppe längre än 22 nu för tiden är verkligen att chansa haha. Kan ju bli att Liam vaknar vid 05 just den morgonen och då kan det lätt bli lite segt att orka med dagen.

Igår var det bowling och vi har fått lite dille på det för vi drog iväg och bowlade idag oxå. Det finns en bowlinghall i bya så nu slapp vi åka långt för det nöjet. Jag kom sist och spelade väldigt svajigt, vilket ju inte riktigt passar sig i bowling. Men det var kul ändå. När man väl lyckas få till en strike eller spärr så är man ju i extas. (inte så ofta men ändå haha)

Mamman min stannar till på fredag så vi har en hel dag kvar att hitta på något roligt på. Vi pratade lite löst om Stellas Lekland. Får se var det bär av imorrn. Om det bär av någonstans. Vi kanske bara myser sista dagen i hemmets lugna vrå.

Bowlar igen

Mamma är en jävel på att bowla!!

Att jag envisas

Jag fattar inte varför jag inte kan inse att jag inte är gjord för mellandagsrean. Jag pallar inte med allt folk som knuffas och beter sig allmänt illa. Jag blir sjukt irriterad på allt och alla. Och shoppar jag något så är det ändå inte något som är på rean. Fullpris alltid. Jag shoppade två linnen, en tröja och ett armband. Allt till fullpris. Butikskedjorna jublar!

Sova sova säng säng säng

God morgon på er!

Hoppas att ni har sovit bättre än mig. Liam kom in vid 2 och låg och sparkade mig i ryggen en bra stund. När han väl somnat så dröjde det innan jag gjorde det.

Idag ska Liam vara med Emmie & Co hela dagen. Fredrik och jag ska ut och slåss med alla andra i mellandagsrean. Vi ska försöka hitta en ny säng. Våra skruttiga kroppar behöver något bättre än våra 5 kronorsmadrasser.

Sen blir det middag i stan och bandy. Ska bli kul att kolla bandy. Det var längesen jag gjorde det.

Nu frulle och väcka Fredrik.

En pingvin att ha hemma?


Ligger i sängen och slötittar på Jurassic Park 2. En typisk julfim eller hur :P Fast det är ju sådana här gamla godingar som jag vill se på julen. Det gör inget att dom är kassa, det är det som är meningen lixom haha.

Förut tittade vi på Mr. Poppers Penguins. Jim Carrey i huvudrollen. Förr tyckte jag att han överdrev i varenda roll han hade men nu tycker jag att han i de senaste filmerna faktiskt hittat en balans vilket gör att filmerna är både roliga och bra. Den här filmen gillade jag skarpt. Funderar lite på att beställa en pingvin och ha här hemma. Liam hade säkert blivit förtjust, iaf de första 5 minuterna :P

Det blev bowling även idag. Fredriks pappas sida träffas ju alltid på juldagen och bowlar och käkar korv med bröd. Man kan ju tycka att jag borde varit ganska het eftersom vi spelade i fredags och då gick det rätt bra. Inte då. Antar att jag tog i för mycket då för idag gick det riktigt dåligt. Behöver jag säga att jag var lättad när de sedan hade glömt få med vår banas resultat när allas placering lästes upp? Synd för Fredrik dock för han var bra som alltid :)

Dags att borsta tänderna och krypa längre ner under täcket. Får se om jag vågar se hela Jurassic ;)
Natti

Hej Tomten

Efter att Kalle och hans vänner har roat oss, man ätit upp den underbara julmaten och klapparna är öppnade så går luften ur mig. Allt det som jag längtat efter under så lång tid är över på några timmar och nu är det en hel evighet till det händer igen. Känns det som iaf :)

Vår julafton var jättemysig och fin. Som vanligt så proppade alla i sig alldeles för mycket mat. Vissa käkade några kilo choklad till förrätt dessutom (inte jag dock för en gångs skull haha). Varken Liam eller Noel var speciellt imponerade av det dignande bordet så dom åt som små möss. Dom vart desto mer impade av julklapparna såklart.



Efter maten satte vi igång tvn lite och helt plötsligt stod tomten och kikade in genom fönstret. Båda grabbarna rusade mot dörren och när tomten kommer in så står båda grabbarna och välkomnar honom. Liams "Hej Tomten" var oslagbart och jag fick med det på film :) Ibland lyckas man så bra! Liam var inte ett dugg rädd för tomten utan var med på hela grejen och hämtade sina klappar och posade med tomten innan han gick. Att öppna klapparna var väl skoj men han ville leka med varje klapp så det tog väl iaf en timme innan han var färdig. Om det räcker :) Men det är ju så det ska vara. Han visade verkligen att han uppskattade allt han fick. Måste berömma alla klappköpare, för varenda klapp var verkligen omtyckt.

Hurra hurra hurra

Fina Fredrik fyller 29 år idag. Vi firar honom nu på förmiddagen innan tomten tar upp all plats här hemma.

God Jul

Om några timmar kommer våra nära och kära hit och firar jul med oss. Vi har börjat så smått med att Liam fick öppna paketen i julstrumpan. Perfekt kombination av nyttigt, gott, roligt och fint :)

Jul i vårt hus

Åååh, vad det doftar gott med gran i huset! Det hör verkligen julen till. Vi har haft plastgran de senaste åren pga katter och liten kille men nu är de så stora allihop att vi kan ha riktig gran. Äntligen.

Granen är klädd, klapparna inslagna och placerade under granen och julstrumpan hänger vid spisen. Nu väntar vi bara på att julafton ska göra entré.

GOD JUL TILL ER ALLA!! HOPPAS NI FÅR EN FIN AFTON MED NÄRA OCH KÄRA! <3

En 8-åring

Idag är det Noels födelsedag och den har firats ordentligt! Vi var där redan 8.30 imorse och då var det sång, presenter och frukost. Sen åkte vi allihop mot Skövde och äventyrsbadet. Mycket uppskattat av både vuxna och barn :) Liam tjöt av lycka och Noel simmade omkring med ett stort härligt leende hela tiden.

Efter dusch och fix så gick vi till Olearys för mat och sedan bowling. Det gillade Noel det med. Emmie bowlade för första gången och sög precis som sig bör haha. Noel fick piska morsan ordentligt!!

Sen skildes vi åt. Men en present återstod. Noel fick äntligen ta hål i örat som han har velat ett tag. Han var helnöjd :)

Så ska en födelsedag firas minsann!!

En gris, en anka, en snögubbe...

Sista plåten med pepparkakor togs precis ur ugnen. Kossor, ankor, traktorer, dinosaurier och träd är några av konstigheterna som fick bli våra pepparkakor :)

Benbitar??!!

Pratade nyss med Fredrik. De hade plockat bort benbitar ur hand tandkött! Ingen vet hur de har hamnat där, Fredrik kan inte komma ihåg att han slagit sig. Lite av ett mysterium är det. Den ena tandläkaren sa att han sett det någon gång förut. Men ingen vet varför. Nu hoppas vi bara att det inte ska sticka ut fler benbitar igen om ett tag. Vi hoppas att det är löst nu!

Vettskrämd

Usch, stackars Fredrik. Nu är han iväg och fixar med sitt onda. Hoppas dom löser det idag så att han inte behöver gå med det under hela julledigheten. Jag ska ringa honom om ett tag och se hur det verkar. Jag är själv vettskrämd när det kommer till tandläkare och jag har dom senaste åren bara gått dit när jag haft ont. Det har inte varit något då heller. Jag har bestämt att jag ska starta det nya året med ett tandläkarbesök. Det är ett måste nu. På tok för längesen jag var där. Jag vill hitta en bra tandläkare dock. En som fattar att jag är livrädd för honom/henne :). Jag har fått ett tips men om det är någon som vet en bra tandläkare så hojta gärna!

Nu ska jag och Liam bygga tågbana

Bokklubb

Jag är med i en bokklubb. En bokklubb där vi ska träffas ca var 6:e vecka och prata om boken vi läst (kan väl hända att annat oxå diskuteras). Vi ska träffas i början av nästa år och då ska vi ha läst boken Niceville. Jag har velat läsa den länge så det passade mig perfekt. När jag väl började läsa den så kunde jag inte sluta. Nu har jag läst ut den men jag saknar Skeeter, Minny, Aibileen, Mae Mobley, Celia... jag vill veta vad som hände sen!! Jag har skrattat, gråtit och blivit så arg. Och nu är jag förbannad för boken är slut. Jag var inte färdig med den...

Ledigheten kan börja!

Nu tar familjen Andersson/Sahl julledigt. Efterlängtat och välbehövligt helt klart. Nu ska vi verkligen njuta och umgås så mycket vi bara kan. Lite planer har vi oxå men mest ska vi bara slappna av. Jag och Fredrik är lite skruttiga i våra kroppar just nu och vi hoppas på att lite ledigt ska hjälpa oss bli kvitt det.

Vi börjar dock vårt lov med att ha planer imorrn :) Vi ska hämta Liams sista födelsedagspresent som han fått av sin farmor och farfar. Det ser jag verkligen fram mot hihi. Vi ska även införskaffa gran och sedan är det någon julklapp kvar som vi ska köpa.

Stackars Fredrik har tandvärk och tandläkaren kunde inte se vad som var fel. Han har något vasst som sticker ut genom tandköttet!! Imorrn ska han till käkkirurgen för att förhoppningsvis få slut på eländet!

Födelsedagsfirande

Kalaset är nu slut och alla gäster har åkt hem. Liam hade jättekul med sina vänner Oskar och Adam. Dom busade järnet och Lia tjöt av förtjusning och det känns verkligen som att Liams födelsedag har varit lyckad. Han hade roligt och det är det absolut viktigaste.

En nyvaken kille fick fick öppna presenter från mamma och pappa.


"Tiiiiiiiiiin"

Massa mat låg i en av presenterna

Vi glömde en av presenterna så den fick vi öppna vid frukosten.

Sen kom gästerna. Det var längsen vi träffade familjen Larsson så det var kul att de kunde komma och fira med oss.

Oskar med familj var oxå här.

Kalasfika i massor

Kalasmys med mamma. Knappt att han hade tid med det ens

"Tutorna" var minsann uppskattade av alla pojkar :)

Den superfina tårtan har svärisarnas vänners dotter gjort. Helt otroligt fin!!!

Favvobilen Rorri fick pryda den!

Det var en lååååång väntan på att få äta av den smarriga tårtan tyckte Liam

 

Nu är han 2 år. Var tog de två åren vägen?

Underbar dag och det tackar vi släkt och vänner för!!

<3

Grattis vår fina Liam

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Liams 2 årsdag hurra hurra hurra!!

Klockan 12,58 för exakt två år sedan så föddes vår Liam. Såg ut som en liten gubbe, så liten och skrynklig. Nu är han 2 år och världens charmör. Dessa två åren har utan tvekan varit de bästa i mitt liv. Jag ser fram mot alla år vi har framför oss :)

Happy Happy Happy

Härliga lediga fredag. Jag har känt hela veckan att jag behövde vara ledig. Blev en kort helg på grund av Luciafirandet och sen har det varit väldigt fullt upp på jobbet hela veckan. Igår var det ju även Uppesittarkväll på jobbet. Det tycker jag är en trevlig tradition vi har. Vi julbakade så det vi svettades :) Många skratt blev det och jag fick med mig en stoooor låda full med gott godis! Så slapp jag slita med det i min ensamhet precis innan julafton. Får väl se om det blir något kvar till julafton. Jag är ingen storätare av julgodis för allt är så mäktigt men det finns ju fler i detta hushåll :)

Strax ska vi packa väskan och göra oss iordning och sen köra och hämta upp Matilda på hennes jobb. Vi ska göra stan idag. Hon är snäll och passar Liam när jag ska klippa mig. Annars hade jag inte kunnat klippa mig förrän nästa år. Så jag är otroligt tacksam för detta!!!! Det blir även lunch och shopping. En hel eftermiddag på stan med en fin vän, det ser jag fram mot!
Nu är det fix fix
Ha en fin dag
En väldigt fin vän!

Julgott på jobbet!

Uppesittarkväll på jobbet idag. God mat, vinlotteri och julgodisbak.

Gosigt

Sveriges lataste och gosigaste katt!!

Så jäkla obehagligt


Vår granne plingade nyss på vår dörr. Hon berättade att det var någon några gator bort som hade sett en man stå precis vid deras fönster och stirra in. Polisen har varit här och kört runt flera gånger för personen hade tydligen gjort det på fler ställen. Fruktansvärt obehagligt! Vi har ju larm och larmskyltar sitter uppe lite varstans dör ute. Så att någon skulle ta sig in är jag inte jätteorolig för. Det jag tänker på är att någon sätter eld på huset. Det skulle inte vara första gången någon idiot fick för sig något sådant. Så nu vet jag inte om jag kommer kunna sova inatt.

Usch, det är så jäkla obehagligt!

Hello hey


Sitter och pausar i personalrummet. Aldrig bra att sätta sig ner för ögonen blir väldigt tunga rätt som det är. Men det är jobb till 16 idag så det är bara till att kämpa vidare!!

Fredrik är hemma idag. Någon konstig med magen. Får hoppas det går över fort för på söndag är det en kille som fyller 2 år och ska firas ordentligt :)

Nu ska jag dra täcket lite högre upp och blunda en liten stund.

Kort kort kort


Det blev en kort helg och det känns. Igår var det lördag i mitt huvud hela dagen. Men icke! Idag var det såklart jobb igen.

Men trots att helgen varit slitig så har den var rolig. Först luciatåg på jobbet på lördagen och sen på söndagen så var det åter på med förklädet och fram med kaveln. Bak igen. Mammas rulltårta, egna cookies och pepparkakor. Mums mums :) Blir massa gott till helgen.

Liam sover, Fredrik är på bandy och jag har precis WoW:at med Emmie. Nördigt men roooligt :) Nu ska här krypas ner under täcket och kolla tv.

Natti natti

Flickan och Kråkan

Jag håller med Emmie.
Så jäkla fin låt!!

En lördag som ingen annan lördag

En lördagmorgon och jag var uppe 6.15. Smink, kläder, tandborstning och frulle och sen iväg. Dags för Luciatåg på jobbet. Även pyssel och julgröt stod på schemat. Det lockade inte. Jag tycker absolut att idén är smart. Föräldrar har lättare att komma en lördagmorgon, vi slipper stress och press och alla kan ta det lugnt. Föräldrar får sitta ner med sina barn och pyssla och mysa. Skitsmart idé. Men när jag redan arbetat en hel arbetsvecka och ser fram mot en ledig helg så lockar det inte att jobba på lördagen. Men men, förmiddagen blev väldigt lyckad och jag tror alla hade kul och trevligt. Jag är skittrött efter en vaken natt. Liam tajmade in en bajsfylld blöja runt klockan 02 och efter det kunde jag inte somna om.
Men nu är det Så mycket bättre och det är Wiehe som är huvudperson idag. Mycket spännande!

Nytt

Ser ni vad fin min header på bloggen har blivit!!
Det är Emmies sambo Eddo som har gjort den och jag är suuuupernöjd.
Tack tack Eddo

Paaaaus

Nu har jag slagit ner rumpan i soffan i personalrummet. Det har varit en intensiv morgon. Alla barn på plats och då är vi många. Min rygg har börjat värka mer nu. Hur ska man göra med det när man har detta jobbet? Jag försöker att inte bära men ibland går det knappt att undvika. Funderar på att ringa till sjukgymnasten. Få lite råd. Något behöver jag göra så att ryggen inte pajar helt.

Nu ska jag blunda lite och samla lite energi.

Fast i träsket

Emmie har tvingat in mig i träsket igen. Det farliga träsket. Träsket som inte vill släppa taget om mig. Aldrig! WoW-träsket. Åååååh vad kul det är :) jag och Dreah kickar ass hihi!

Baka baka liten kaka

En sockerbagare här bor i staden....

Trotsigt

Vi trotsar regn och blåst och låter Liam springa av sig på lekplatsen. Det behövs!!

Gott att dricka till jul


God morgon säger vi. Med vi menar jag såklart jag och Liam. Fredrik ligger och dregglar på kudden fortfarande. Jag surfar just nu nätet efter lite olika recept. Idag ska det bakas igen. Med både jul och 2 årskalas så gäller det att fylla frysen. Det blir lite fler lussekatter och så ska vi nog få till lite kolasnittar oxå. Risken finns ju att kolasnittarna på något konstigt vis försvinner innan kalaset är..... ;)

Bredvid mig står en varm kopp te. Jag är ingen stor te-drickare utan jag brukar vara dricka när det bjuds på fika hos någon vän. Men igår när jag var i stan så passade jag på att gå in i världens sötaste te-butik. Amalias Fröjd heter den. Där hittade jag ett julte som luktade otroligt härligt. Det fick åka med hem.

Kardemumma, kanel och ingefära bland annat. Det var faktiskt gott och juligt. Som ni ser så behöver jag lite juliga koppar för det där matchar inte alls!!

 

Liam kröp upp på stolen bredvid mig och började måla. Efter några drag med pennan så utropar han: Titta biiilen och pekar på sin teckning. Sen kommer det ett och flygplanet. Men självklart är det en bil och ett flygplan :) hihi.

Fin fjäril från Gynning

Carolina Gynning har designat dessa superfina halsband. Jisses vad duktig hon är.
Jag fastnade för dessa direkt. Hade det inte varit för att det är julklappsköp som prioriteras så hade jag nog beställd en till mig själv.
Men det får vänta.
Du hittar dom här

Stormigt

Är det en ny storm som drar in? Här blåser det kraftigt så det riktigt dånar i huset. Det var fint väder i förmiddags men nu har det minsann gjort en tvärvändning. Regn och rusk minst sagt. Tur att vi hann med både promenad och TVÅ lekplatser i förmiddags. Jag hade planer på utevistelse även på eftermiddagen men den är inställd. Det lockar inte alls. Men vi har varit ute så det går ingen nöd på oss inte.

Medan Liam sovit så har jag förberett dagens middag. Levergryta!! Jag har inte ätit det på jättelänge och är supersugen :) Det ska bli så gott.

Nu ska jag väcka min prickiga korv. Lite nya prickar hade det kommit inatt så än är det inte över. Men han klagar inte.

1december

Nu är efterlängtade december här. Snön lyser med sin frånvaro så någon julkänsla kan jag inte påstå att jag har. Men jag tänker positivt. Snön kommer!! Kanske i lite mer måttliga mängder detta året. För snö måste vi ha.

När man är sjuk måste man bli lite bortskämd. Så Liam har fått glass varje dag :) Nu vill han ha glass till frukost! Hihi. Så smarrigt ska vi inte ha det dock. Men lite varma mackor kan vi fixa.

Valfritt innehåll
RSS 2.0