En lista

 
Dagens Svettigaste: Scooter - Faster Harder.
Dagens Trögaste: Prince - Purple Rain
Dagens Kassigaste: E-Type - Set the world on fire
Dagens Svängigaste: Psy - GangnamStyle
 
Dagens Svettigaste Brud:
 

Suck

Glad för det lilla


"Waaaaah, Bärgarn slogde sig på sitt huuuuuvud. Aaaaaa, jag kommer inte in i garaget!!!!"
Ja, vi leker en våldsam billek och den stackars Bärgarn får sig en ordentlig omgång minst sagt.
Jag önskar jag kunde smyga iväg helt obemärkt och krypa ner i sängen och slumra en kortis... eller vem försöker jag lura: jag vill sova bort hela eftermiddagen!
Vera låg och gnällde från 4 imorse till det var dags att gå upp. Vet inte vad som stod på. Men det resulterar i en trött morsa iaf!
Och det jäkla regnet gör ju inte mig piggare precis. Blir helt dåsig. Det fina vädret igår var helt amazing men det är bäst att vi inte blir för bortskämda, vi bor trots allt i Sverige. Jag älskar den svenska sommaren, så länge det är sol å varmt :)

Jag har iaf fått sommarfräsha naglar så det får jag vara nöjd med :)

13-05-28

 

Stort Grattis min Fina Vän!

Fina Fina Skåne

 
Hemma i Skaraborg igen. Som jag sa till Fredrik förut: Jag och kidsen har haft världens bästa vecka. Eller iaf bästa veckan på vääääldigt länge. Jag var lite orolig över att ha kidsen själv i över en vecka. Men det har gått jättebra och jag har fått massor med hjälpa av både mamma/mormor och Erica/moster. Tack älskade ni!!! 
När vi precis rullat från mamma och pappa så tittade Liam på mig: Mamma, det var kul att va hos mormor och morfar. Ja, det var verkligen toppen :) 
 
Det blev en träff med våra finingar i veckan.
Vi har alltid kul tillsammans och som vanligt så spenderade vi hela dagen med dom.
(men nästa gång kanske vi får ta och följa med killarna upp i lekrummet, Sandra....... ;) )
 

Imorrn är vi åter tillbaka i vardagen och Liam ska till förskolan och jag och Vera ska ta världens längsta promenad. Det har ätits och druckits på tok för mycket gott i Skåneland och Tjejmilen i söndags blev den enda motionen som jag fick.
Så det måste jag ta tag i nu.
Promenader och träning är redan inbokat för hela veckan.
Dags att dallra med fläsket igen. 
 
 

Tjänar stora pengar

Dagarna sköna Skåne börjar ta slut och dom har gått så så fort. Men så roligt jag och kidsen har haft det!!

Nu pausar vi (eller denna morsa iaf) på en lekplats efter att vi har varit en runda på stan. Jag inhandlade en sommarjacka till Vera för 40 spänn. Som hittat!! Liam har tjatar om att han vill ha röda byxor så det hittade vi på hm för 99 spänn. Jag har ju i stort sett tjänat pengar idag, så billigt har det var ;)

I eftermiddag åker vi till Kristianstad. Mamma/mormor har ärende dit och då ska vi passa på att leka i Tivoliparken som ska vara en väldigt skoj lekpark.

Men nu ska vi mata ankorna säger Liam. Bäst att lyda :)

Äkta Vänskap

 
VäderGudarna jobbar både med oss och mot oss dessa dagar. Vi har haft två fina dagar med mycket sol. Sen har det även varit många skurar där emellan. Gårdagen bjöd bara på regn och idag startas med en mycket grå himmel och regnskurar. Får väl vara glad för att vi inte har en massa uteaktiviteter på schemat nu.
 
Vera fortsätter med att vara en piggmört här i Skåne. Hennes dagar börjar kl 05,20 vilket jag anser är iaf 1 timme för tidigt. 2 timmar om jag ska vara petig.... Liam går inte upp före 08 så han sköter sig. 
 
Igår fick jag och Vera till en date med Maria, min vän från storstan :) Vi satt och pratade en massa minnen från barndomen. Det är kul att ha kvar en vän som jag har känt sedan vi "sket i trasor" typ. Vi har så många minnen ihop. Vi växte upp på samma gata och under låg-och mellanstadiet var vi oskiljaktiga. Sen har vi tagit olika vägar, inte gått i samma klass varken i högstadiet eller gymnasiet. Vi flyttade åt vars ett håll efter studenten. Men ändå har vi aldrig tappat kontakten och vi ses kanske inte tokofta men vi vet var vi har varandra och vänskapen är stark.
 
Äkta Vänskap Som Jag Uppskattar Otroligt Mycket

En måndag i parken

 
 
Skam den som ger sig. Bloggen ville verkligen inte ladda upp några bilder måndag och tisdag. Där av denna bloggtystnad. Det är så trist med inlägg utan bilder tycker jag.
 
I måndags var vi på Skånes Djurpark. Gudars vad jag älskar det stället. Jag har varit där X antal gånger men jag gillar stället än. Synd att det nu verkar som att dom inte kommer kunna ha det kvar. Så alla ni i Skåne, se till att besöka parken nu i sommar så att dom får ett ekonomiskt uppsving!!!
 
Liams favvisar i parken var utan tvekan getterna. Man får gå in i deras hage och dom är väldigt sociala så det går att gosa med dom. Liam fick några pussar på handen och det gjorde hans dag :)
Vi hade perfekt väder så vi gick där inne och strosade i flera timmar. 
Så skönt.
 

Idel glada miner

 
 
 
 
Idag är vi på toppenhumör
Vi ska få träffa en massa fina djur ju!!
 
Natten har verkligen varit pissig med en GnällisVera som vaknat till på tok för ofta och sen tyckte det var morgon 05.20. 
Liam har blivit en långsovare här i Skåne. Måste vara den friska luften :) Han slog upp de blå vid 8.30.
Perfekt!
 
Men, det är bara att gnugga grusen ur ögonen så gott det går för idag ska det springas bland djur.
 
God Morgon på Er

Blod Svett och Tårar.... och spöregn

 
Det här är ju inte bara en semester här i Skåne.
Vi hade lite hårt jävla slit inplanerat oxå.
Självklart.
Det var dags för Tjejmilen i Hässleholm.
Blod Svett och Tårar.... och en jävla massa regn
 
Två laddade brudar!
 
 
Två blöta men jäkligt nöjda brudar!
 
Vi tog oss runt och när mållinjen passerade så var det mina rosa fossingar som var först :) YES! Dessutom en tid under timmen. Nöjd Nöjdare NÖJDAST! Trots spöregn vissa stunder så blev det ett bra lopp. Skönt att det är avklarat.
Nu har Emmie sett till att vi om några månader ska springa en halvmara i Malmö..... att man aldrig kan få vila :P 
 
 

Helgen i Skåne

 
Ord är egentligen överflödiga i detta inlägg. Bilderna talar sitt tydliga språk tycker jag. Helgen har bjudit på ett fint och varmt Skåne och vi har alla njutit njutit å njuuuutit! 
 
 
 
 
 
Idag hälsade vi på Erica i hennes lägenhet. Det märks att Liam inte är någon stadsunge. Han var helt hänförd över Erica balkong. Där satt han och mumsade på friterad kyckling och tittade på bilarna som körde nedanför. 
 
 
Mamma bjöd på hämtmat. Uj uj uj så gottit!
 
Nattning med mormor ikväll.
Även mormor fick äran att läsa Mulle Meck ;)
 

Se upp i Skåne för här kommer vi!!

Packning pågår!

I mailen imorse

Hej hopp päron.........


Är det idag sommaren kommer? Jo det kan det väl va! Klockan är inte lunch än men tempen visar 21 grader. Så jag vägrar tro annat än att sommaren är här! Blev en riktigt svettig promenad nu på morgonen efter dagislämning.

Jag var tvungen att gå tillbaka till dagis efter vi lämnat Liam för jag glömde lämna kepsen. Så när jag kom dit igen var alla barn och fröknar ute och firade förskolans dag. Fröknarna spelade teater och Liam satt på en filt och var helt inne i det. Han såg mig aldrig så jag kunde smyga fram till en fröken och be henne ge Liam kepsen. Han var så sött där han satt i publiken :)

Idag ska det tvättas, packas och städas här hemma. Imorrn åker jag och kidsen ner till Skåne och stannar där i över en vecka. Vad kul det ska bli. Har roliga träffar inbokade också hoppas vi på ett besök på Skånes djurpark. Det kommer bli en kul vecka :)

En hemleverans

 
Usch, jag sitter här med värk i benen. Ska kanske inte skriva usch egentligen för det är helt och hållet på grund av träningen men idag är det inge skönt alls. Hur jag än sitter så är det värk värk värk. Borde kanske vilat stockarna idag men jag tog en ordentligt lång promenad med Vera imorse efter att vi lämnat Liam på förskola. 
 
So here i am..... 
 
Matilda tipsade om Köp och sälj i Götene på fb och där finns det en massa vettiga annonser. Så igår fick jag till och med en hemleverans med kläder. Tjejen jag köpte av skulle ändå åt mitt håll. En söt tunika och ett par tights. 30 kronor. Perfekt :)
 
 
Nu måste jag väcka fröken V för snart ska vi hämta brorsan. Känns alltid fel att väcka ett barn. När man äntligen fått henne till att sova så får hon gärna sova till hon vaknar av sig själv.
Men men. jag tror inte att Liams fröknar godtar att Liam skulle vara längre på dagis för att lillasyster ska sova till hon vaknar. Dåligt förstås ;)

Starkare än någonsin


Verkar som att bloglovin.se är lite upp och ner för tillfället. Enligt dom så skrev jag fem inlägg imorse men de inläggen publicerade jag för flera dagar sedan. Hoppas att det hoppat rätt nu då.

Precis kommit in från löptur. Pigga ben sprang en mil idag oxå. Tredje gången på en vecka :) På denna veckan har jag putsat mitt personbästa med nästan två minuter! 58.19 är det som gäller nu. Sjukt nöjd naturligtvis!
Känns skönt att kunna springa en mil utan att vara totalt slutkörd när jag kommer i mål. Jag känner mig stark och kondisen har nog inte varit så här bra sen jag slutade med fotbollen.

In duschen och sen mat.
Have a nice one

Och vad ska vi skriva idag då?


På tok för lite sömn på sömnkontot inatt. Uppe för länge, kunde sen inte somna och när jag sen närmade mig drömmarnas land så vaknade Vera och ville käka. Och ovanpå det så vaknade jag för tidigt imorse.
Men vi ger pappa Fredrik sovmorgon ändå och just nu har vi ockuperat Liams rum och utforskar lite leksaker som brorsan annars har i ett järngrepp!
Idag kommer storebror hem igen. Han är saknad! Ska bli kul att få höra om hans helg, speciellt gårdagen då de var på Barnens dag inne i staden. Oxå får vi se hur många nya bilar han har lyckats övertala farmor och farfar att köpa till honom :)

Blir mer trädgård idag. Jag höll mig inne igår och städade huset så jag "dodgade" det igår. Kan bli svårare idag.
En löptur är inplanerad nu på morgonen så fort Fredrik slagit upp de melerade.

Vattenbus i veckan med Matilda och hennes grabbar!

Energiboost


En sen frukost har nu avnjutits efter att jag och Vera tagit en långpromenad för att kicka igång denna lördag. Vilka sommarfeelings jag fick när björkarna blivit så gröna och det är vitsippor överallt i skogen. Det var verkligen ett bra sätt att starta denna dagen för nu har jag fyllt på med energi så att jag ska orka med att slava för Fredrik i trädgården :P
Det är verkligen inte min favvosysselsättning men vill man bo i hus så är det ju ett måste. Fredrik gör det mesta ska jag erkänna men något litet då och då måste jag göra för att vi ska behålla husfriden!

Nu ska jag ringa två viktiga samtal och sen är det dags att göra lite nytta!

Vera 7 månader

Om 5 månader blir lilla fröken Vera 1 år. Inte ens ett halvår till. 
 
Liam har nu blivit mer som en Gud för Vera tror jag. Hon behöver bara tittar på honom så ler hon med hela sitt knubbiga lilla fejs. Så länge Liam är i närheten så är Vera en glad fröken. Behöver jag ordna lite hemma så är det perfekt att placera de två kidsen bredvid varandra på lekfilten. Idel glada miner då.
 
Just nu är Verisen lite smått känslig. Lämnar jag rummet så kan det bli väldigt ledsamt. Separationsångest light typ. Gillar inte att sitta själv utan vill väldigt gärna ha sällskap hela tiden. Antar att hon är i någon utvecklingsfas. Hon trilskas med maten oxå. Vissa dagar äter hon knappt något, inte ens välling. Tur att barnen Andersson/Sahl har lite att ta av vid svåra tider ;) 
 
Ska hon ta sig framåt så rullas det. Inget krypande och inget krälande. Men jag tror hon börjar bli lite sugen på att utveckla sin teknik nu. Behövs lite muskler bland knubbet lixom. 
 
Sover hela natten i egna sängen och käkar en gång. (knackar frenetiskt på träskallen närmast)
 
Älskar: Liam eller frenetiskt tuggande på allt som är inom räckhåll. Tror att det blir lika där faktiskt.
 
Hatar: Ensamheten
 
Hobby: När det inte är Liamdyrkan så tuggandepåvarendapryl väldigt poppis
 
Mål i livet: Bli som brorsan!!

Det där med rubriker!!

Vilken sommardag det blev ute på Kållandsö.
Mat och fika serverades ute på altanen.
Liam sprang omkring som en tok och som alltid så trivdes han ute på ön. 
Tänk om vi kunde ha en stuga så.
Det hade verkligen varit en dröm.
En dag så kanske. 
Men nu har vi iaf turen att få njuta lite av stuglivet hos ¨di gamle¨.
 
 
Liam spenderar sin helg hos farmor och farfar och vi andra ska försöka fixa lite mer i trädgården. Ett arbete som aldrig tar slut. Finns alltid något att göra har jag märkt. Vi får väl se hur mycket klockan är innan Fredrik rastar gräsklipparen för första gången i år. Han ligger i startgroparna kan jag lova. 
 
 

Ledig klämmis


Sitter i bilen som är på väg ut till Kållandsö och Fredriks mormor och morfar. Eller "Di Gamle" som Liam säger. Det blir årets första besök på ön och det gör att vi nu med största säkerhet vet att sommaren är runt hörnet :)

Det första jag gjorde imorse var att bege mig ut på en löptur. Innan frukosten. Till och med. Annars gillar jag inte att springa eller träna innan jag fyllt på med energi men idag gjorde jag det för att vara säker på att jag skulle springa. Siktet var inställt på minst 5 km men benen visade tidigt att dom hade andra planer.
Så det blev 1 mil och med bra tempo så blev det under en timme även denna gång. Kände mig pigg :)
Nu ska jag passa på att blunda lite innan vi kommer fram.

Dagens "hissar"

~ dagens väder. 25 grader vilket resulterade i att jag sett otaliga nakna ben och armar och en och annan fot i sandal.
~trädgårdsarbete. Två dagar i rad tänker ni. Jomenvisst, det stämmer fint det!
~två tilltufsade små buketter plockade av en liten barna hand.
~maken är tillbaka på hemmaplan och makan pustar ut. Vi överlevde.
~Loka Chocolate Shake. Den smakar för tusan EXAKT som en chokladshake. Job well done Loka!
~Fredrik har tagit ledigt på fredag! High Five Mister!
~ett roligt paket

Ett jäkla dårhus

 
Sen klockan var 17 så har jag bara gått och väntat på att kidsen skulle gå och lägga sig. Vilket jäkla dårhus det har varit här. Bägge barnen har varit toktrötta och det har varit skrik och skrän i två timmar. Det är vid sådana tillfällen man känner för att sätta ut dom på blocket. Eller varför inte bara lämpa över dom på första bästa människa som passerar ute på gatan. Att Fredrik inte är hemma förrän imorrn gör ju inte hela situationen smidigare precis. Vet inte hur många gånger jag har behövt bita mig i läppen för att inte explodera haha. Det är nog med nöd och näppe som min mentala status bibehölls.
 
Men, nu är min efterlängtade måndagkväll här och huset är tyst och lugnt. Jag har minsann gjort mig förtjänt av lugn och ro. Jag har till och med slitit i trädgården idag. Ett fett stort plus till mig BAM!
*Du är grymmast i världen* fick jag som svar när jag skickade denna bilden till Fredrik.
Tjaaaaa, jag är rätt nöjd.
 
Det blev väldigt tyst när jag lagade mat förut. 
 
 
 
 
 
 

Mamma smyger


"Nuuu tar jag DIG!" låter det bredvid mig. Liam ligger här i sängen och leker med Blixten och Bärgarn. På andra sidan ligger Vera och gör dagens första salivfontän, hennes nya hobby.
Jag ligger i mitten och hoppas på att ingen av kidsen ska märka att jag blundar. Då hör jag ett högt: "ÄR DU VAKEN MAMMA? INTE SOVA MER NU!" Och här trodde jag i min enfald att det skulle vara soft att vara mammaledig ;)

Redan fredag. En vecka som lyxades till med en extra lördag i mitten. Så borde det vara jämt.
Det har verkligen bjudits på härliga dagar denna veckan och det har spenderats många timmar ute. Och hörde jag inte någon säga att vi skulle få lite försommarkänsla nästa vecka? Härligt!

I onsdags var jag hos Sandra och fick naglarna fixade. Äntligen. Sandra har världens sötaste hund, Nidas. Han är ett litet fån men oh så söt!

Valfritt innehåll
RSS 2.0