Vi säger Bye Bye till denna vecka

 
Efter samtal till 112, ambulansfärd och röntgen är det nu konstaterat att Fredrik har lunginflammation och han har nu fått x antal mediciner. Så nu ska han väl kunna bli friskus snart igen. 
 
 
Jsg och kidsen hade några fina timmar vid lekplatsen inne i stan.
Änderna bor ju precis bredvid så vi bjöd dom på lite fika.
 
Nu hade vi tänkt lägga denna veckan bakom oss och gå mot friskare och fräshare tider. Positivt tänkande all the way :) Jag startar veckan med utvecklingssamtal och efter detta har jag gjort mer än hälften. För en gångs skull är jag i fas med det. Annars brukar jag alltid vara sist färdig. Inte för att det egentligen spelar någon roll. Huvudsaken att de blir gjorda och att dom blir gjorda bra! Annars hade vi tänkt att ta det lugnt i veckan och bli ännu lite friskare!!
 

Have some faith

 
Jag hann jobba 7 dagar, sen var det dags för vab igen. Tillåt mig skrika rakt ut lixom. När ska detta vända och ta slut. Men som att det inte var nog så har Fredrik oxå dragit nitlotten. Först en ögoninflammation som inte var att leka med. När den sen blivit bättre efter ögondroppar hit och blodprover dit så får han en släng av lunginflammation. Skrik igen!! Ni kan ju förstå att vi är jävligt trötta på den här skiten nu. Visst, det är inget att göra åt och så här är det ju med småbarn... i vissa familjer iaf. Men nu tycker jag sannerligen att vi fått vår beskärda del för ett bra tag framöver. 
 
 
Det ska mycket till för att Vera ska ta det lugnt. Idag har hon pch jag varit ute och fått lite friskluft och försökt bota lite spring i benen.
 
Jag har såklart inte klarat att värja mig från alla baciller som cirkulerar här hemma utan jag sitter här med en ordentlig förkylning. Men när Fredrik varit så kass så har ju jag fått styra upp livet här hemma. Skönt med helg nu så att vi kan kurerar oss ordentligt och ta nya tar nästa vecka. Fredrik lär väl behöva vila längre än så dock. Lunginflammation är inget man leker med, det vet ju jag som hade det för lite mer än ett år sen. Otroligt jobbigt och jag ar hemma från jobbet i 2 veckor men sen tog flera veckor innan jag verkligen hade återhämtat mig. Som tur är så har Fredrik en mild variant som förhoppningsvis kommer försvinna utan penicillin men hur lång tid det tar vet vi ju inte. 
 
Lillasyster är precis nattad och nu sitter jag och Liam och väntar på Gladiatorerna. Liams favvoprogram :) 
 
 
 

Måndag

Idag har jag med mig träningskläderna till jobbet. Förra veckan körde jag direkt från jobbet till gymmet och det var riktigt bra. Slipper den där motivationsdippen jag lätt får när jag åker hem och väntar någon timme innan gymmet. Det finns nog inget pass som matchar i tid men just nu gillar jag att planera själv vad jag ska göra. 
Jag tänkte även börja använda mig av gymmets PT. Har velat prova det länge nu. Jag vill ha någon som pushar och gapar :) Men framförallt hjälp med upplägg, vad jag behöver träna och maten. Ska bli kul!!


Min lilla snygging fick shoppa igår. Solbrillor och ny keps blev det. 

En LiamDag

Fullt ös hela dagen. Nu sitter jag med huvudvärk och väntar på att Liam ska komma bli färdig i omklädningsrummet så vi kan åka hem och ta det lugnt i soffan. Det har precis varit avslutning på simskolan. Nu dröjer det till efter sommaren innan det blir dags igen. Liam har älskat varje sekund verkligen!


I förmiddags överraskade vi Liam med ett biobesök. Vi såg BigHero6 och vi älskade den allihopa. Riktigt rolig och fartfylld. 


Fluga är ett måste vid överraskningar 


Ballong fick man efter bion


Barnen och Fredrik har fått en ny leksak. Han går under namnet NamNamGrönis och han är schysst å klipper vårt gräs varje dag :)

Dundertabben

 
 
Några sköna timmar fick vi spendera hos Sara idag. Dom har ett hus ute på landet men som inte är belägen så långt från civilisationen. Helt i min smak och jag hade absolut kunnat bo så. Så härligt att sitta ute i solskenet och se åkrar och hästhagar runtom. Idylliskt på många sätt och vis. 
Vi hade en hel del att prata om och timmarna gick alldeles för fort. Men jag hoppas att det inte ska dröja så länge innan vi ses igen! 
 
Igår lyckades jag med världens dundertabbe. Kunde sluta tidigare på jobbet och stack och hämtade kidsen och lovade dem några sköna timmar på stan. Fika och lite shopping skulle vi underhålla oss med. Men när vi har parkerat och ska bege oss så upptäcker jag att jag har glömt plånboken på jobbet!!! Jag blir tokirriterad på mig själv och Liam bryter ihop då han inser att hans vantinköp inte blir av. Hade vi bott i stan hade ju detta inte varit hela världen men nu hade vi kört 2 mil helt i onödan. SUCK! 
Men, till slut kommer jag på att Emmie jobbar i stan och jag ser en chans att lösa detta dilemma. Och det ljusnade. Kunde låna Emmie kort och räddade dagen :)
 
Nu är det snart dags för Hinderbanan och Liam väntar spänt :)
 
 

Rolig Post

 
Rolig post idag!
 
 
 
 
Veras post är ju tusen gånger roligare än min så den kan ni få se :)
Tredje paketet från POMPdeLUX sedan vårkollektionen släpptes. Jag måste verkligen sluta gå in på deras sida. De fina kläderna kommer ju finnas där hela tiden och det finns hela tiden något plagg som jag blir sugen på :)
Denna gången fick det bli en ursöt byxdress med korta ben. Kommer bli så fin i sommar. Blusen i aqua är så fin oxå. De randiga toppen är enkel men så fin i färgen.
Fint Fint Fint helt enkelt!!
 
Jag behövde verkligen komma tillbaka på jobbet. Ibland känns det nämligen som att det är där jag tankar min energi. Nu är det inte så att jag ligger på latsidan på jobbet, det är omöjligt. Men att vara hemma med sjuka barn göra att jag blir lite smått uttråkad och till slut så blir jag på dåligt humör och tålamodet tryter. Jag tror mer på en bra balans. Jobbet ger mig energi så att jag funkar bra hemma och mina barn ger mig energi så att jag funkar på jobbet. 
 
 
 

Sesambollar

 
 
 
 
Kvällsgott
Sesambollar
Dom är verkligen himmelskt goda och jag förbannar den som bestämde att det skulla vara så lite i varje påse!

Söndagkväll

 
Imorrn har jag mitt första utvecklingssamtal på jobbet. Så jag har gått igenom allting i huvet och förberett mig på samtalet. Jag känner mig helt lugn och ser fram mot det till och med. Nu känner mig jag helt förberedd och kan njuta av söndagkvällen. 
 
Dagen idag har varit båe ösig och extremt lugn. Började dagen med att åka och handla lite goda bullar så att vi kunde få en riktigt smarrig frukost. Sen fortsatte det med att vi gjorde ett städröj. Extermt skönt att få städat skåp och lister ordentligt. Sjuk tråkigt att göra det men när det är gjort så är det ju en av de bästa känslorna :) 
Sedan har det varit väldigt mycket soffhäng idag. Vi kan väl skylla det på blåsten som har svept över landet idag. 
 
Jag hade tänkt ta en löprunda idag men två faktorer fick mig att tänka om:
Blåsten, jag hade nog haft extrem motvind åt alla håll.
Liam, han ville inte ha med mig utan pappa till simskolan idag och vanligtvis så tar jag en löprunda medan han simmar.
 
Så jag fick tänka mig. Det blev en box-pass framför tvn. Vi har olika pass på xboxen och detta passet är riktigt jobbigt. Svetten rinner och musklerna värker när jag är färdig. Så det blev träning trots att vädergudar och Liam var emot mig och mina planer :) 
 
 

GodKväll Lördag

 
 
Efter en vecka med mycket innevistelse så var det verkligen skönt att få komma ut idag.
Att få se att våren på riktigt är här nu känns så härligt!!
 
Jag började min lördag med en löprunda. Det hade jag bestämt redan igår. Att jag, när klockan slog 8, skulle byta om och sticka ut och springa. Alltid skönt att få träningen gjord på morgonen. Igår blev det kondition och styrka på gymmet, idag kondition och imorgon blir det nog kondition. 
 
 
¨Det här blir ju mysigt för mig¨ :)
Sötunge!
 
Sötungen mår bättre nu. Hostan biter sig fast men den är betydligt bättre än vad den har varit. Febern har lämnat den lilla kroppen och han är pigg igen. Låt oss nu hålla oss friska så att vardagen kan rulla på som den ska! Det hade varit väldigt tacksamt! 
 
Efter att jag hade avverkat den här löprundan imorse så har dagen varit sisådär, minst sagt. Det var bara att konstatera att det vi gått och väntat på i några år hade blivit verklighet. Vår käre trotjänare Diskamaskinen, gav upp. Så det var bara att åka till närmsta vitvaruaffär och ragga upp en ny. Det gick ju fint. Sen var vi en runda hos Emmie då hon behövde hyra Fredrik en stund. Hans kunnande gällande ¨köra med släp¨ var av största intresse. Så dom körde skräp och jag och kidsen chillade på lekplatsen. Helt ok deal för mig :)
Sen har jag bara varit så fruktansvärt trött och på dåligt humör. Jag har inte varit ett dugg rolig. Tålamod har jag inte haft något alls och kidsen har fått höra den här morsan onödigt många gånger idag :( Men, så är det ibland. Nya piggare tag imorrn!
 
 
 
 
 
 

Idag vågar vi

Idag är det minsann pirrigt. 
Kan gå lite hur som helst 😲 
Men som alltid så litar jag helt på Julia. 
Det här kommer bli riktigt bra och något nytt och vågat!!
Spännande! 

En vanlig vab-dag

 
Min sjukling.
Feber och hosta fortfarande.
Men han njuter av att få spela tv-spel hur mycket han vill.
Lite bortskämd måste man få bli när man är sjukling.
 
Jag har passat på att städa hela huset och vikt en jäkla massa tvätt. Ja ni har väl vid det är laget förstått att jag drar ut på det där men vikning av tvätt så länge jag bara kan. Så jag fick stå i ca 45 minuter och vika, sortera och lägga in i garderober. Ja så ni kan ju förstå att högen hade växt sig lite stor vid det här laget. Jag söker fortfarande en tvättvikare som är villig att komma hit en gång i veckan och vika vår tvätt för någon hundring. Lockar det så är det bara att kommentera under detta inlägg så hör jag av mig ;)
 
Vera och Liam har omtänksamt nog valt att dela med sig av sin snorighet till båda sina föräldar. Så det snörvlas lite varstans i huset. Men inget som vi inte klarar av :) 

Nu byter vi unge


Så var det Liams tur att ha influensa. Började med jättemycket hosta imorse så Fredrik fick vara hemma med honom. När jag kom hem ikväll så kollade jag tempen och då hade han 38.7 i temp. Stackars liten man. 
Nu ligger han i vår säng och hostar och tittar på Kalle Anka. Han orkar fnissa ibland :) 

Imorrn blir det jag som vabbar och då ska vi mysa hela långa dagen!! 
Jag sitter och väntar på Svenska Hollywoodfruar. Är väl premiär idag? Ska bli spännande. Ny fru som verkar kunna ställa till ännu mer oreda... om det är möjligt...

Vi går inte in på detaljer

 
Jag ska inte gå in på exakt hur längesen det är sen jag bloggade senast. Men på tok för längesen kan vi ju konstatera iaf. 
Jag hoppar direkt till en liten uppdatering av lite av det som har hänt sedan vi sågs senast:
 
Vera kallade till fika tillsammans med kompisen Gustav. Vi hade även storebror Oskar och mamma Matilda på besök.
 
Vi har gjort påskfint i trädgården. Det ser dock ut som att det var påfågelkrig i trädgården för hälften av alla fjädrar ligger spridda över gräsmattan :P
 
Fröken V har varit sjuker. Feber och hosta som har varit riktigt envis. Nu är det fortfarande hostigt men har inte haft feber på några dagar nu!
 
Påskharen har varit på besök.
Godis och present hade den lämnat.
 
Eftersom Vera var sjuker så var det bara jag och Liam som åkte till Skåne. Liam njöt till 100% av att ha mig för sig själv. Han sa flera gånger att han tyckte att det var mysigt att det bara var han och jag. Så det var inte så dumt att lillasyster och pappa stannade hemma. 
 
Det bjöds på konstigt väder i Skåne. Blå himmel och hagel samtidigt. Inget långvarigt som tur var.
 
Idag har Liam lekt hos kompis och Fredrik har oxå lekt hos kompis så jag och Vera har myst ikapp efter att vi varit ifrån varandra. En lång promenad och två lekplatser. :) 
 
Imorrn är det jobb igen men jag känner inget riktigt sug. Hoppas att det kommer imorrn. Vanligtvis ser jag fram mot att jobba men inte ikväll. Men det ska nog gå bra ändå. Får jag bara träffa alla igen så :)
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0