Vi lägger Januari bakom oss

 
Sista dagen i Januari är snart slut och vi stegar in i berömda Vabruari. Våra kids ser ju till att bli sjuka varje månad så vi har aldrig riktigt känt av Vabruari..... 
Snön som vi saknade och skrek i högan sky efter hela December beslutade sig för att äntligen komma i Januari. Inte en dag för tidigt enligt dom flesta. Vi har hunnit med magsjuka på bägge kidsen så det kan vi bocka av redan. Det var milda varianter så det var snabbt överstökat. 
Träningsmotivationen är tillbaka! Hela Januari har jag tränat 5-6 pass i veckan och det har känts riktigt bra. Försöker trycka bort "jag orkar inte"-tankarna och än så länge så flyter det på bra. Jag har inte varit på gymmet (jo med Emmie fredags) för det har jag verkligen inget sug efter. Det funkar fint med grejerna jag har hemma, pass på xboxet och löprundor! 
 
 
Januari har gått fort och det känns skönt. Nu är jag sjukt sugen på vår och värme! Och något som gör att det verkligen känns som att våren ändå närmar sig är ju det efterlängtade ljuset! Det gör så himla mycket för både kropp och själ. Jag längtar såg efter ljusa varma morgnar. Jag vet att det är en liten bit kvar innan jag får njuta av det men det närmar sig :) 
 
 

Lillördag och mitt i veckan.

 
 
 
 
Mina små troll idag. Onsdag betyder hämta kidsen tidigt och idag fick det bli en fika i stan. Liam är verkligen en storfikare. Han älskar att fika, spelar inte så stor roll om det är hemma, hos kompis eller på stan. Han kan verkligen uppskatta en riktig gofika :) Som tur är har han en morsa som aldrig säger nej till sötsaker så det blir ofta fika! 
 
Idag under min löptur tänkte jag på hur otrygg jag känner mig ibland. Jag stack ut för att springa vid 16.30 och det började mörkna men det var fortfarande hyfsat ljust. När jag kom till grusvägen och skogen så började jag genast se mig mycket mer omkring och öka på steget. Till slut tog jag även ut hörlurarna.... tråkigt att jag ska känna så. Att inte kunna känna mig trygg på en joggingtur känns ruttet. Vissa säger att man inte ska låta perversa våldsmän påverka en. Inte låta dom styra ens liv. Men efter alla hemskheter som hänt och händer ständigt hur kan man inte påverkas? Jag är hellre extra försiktig och uppmärksam för min egen säkerhets skull.... blir nog inte fler skogsrundor efter att det börjat mörkna ute.. finns ju andra ställen att springa på :) 

Ett evigt sökande

 
 
Jag har många bilder i min mobil som ser ut som denna ovan. Även en massa anteckningar i mitt block med olika pass och övningar. Just nu söker jag träningsinspiration överallt: facebook, youtube, bloggar osv. Finns mycket att ta del av. Träning har väl aldrig varit så hypat som det är just nu så det är många som delar med sig av tips och idéer kring ämnet. 
Jag har inte varit på gymmet alls den senaste tiden utan all träning sker hemma eller i löpspåret. Väldigt skönt eftersom jag bestämmer helt själv när under dagen som jag vill träna. Ibland vill jag vänta till kidsen har lagt sig för att kunna vara med dom och ibland vill jag träna så fort jag kommit hem från jobbet för att få det gjort innan motivationen försvinner helt :P 
Så ett tips för er som inte vill eller inte kan träna på gymmet, det finns massor med duktiga människor som delar med sig av träningspass och tips på nätet!
 
Idag blev det ett löprunda i vinterskogen. Otroligt mysigt är det. Det har ju inte varit speciellt kallt idag så det var riktigt behagligt. Att springa i snömodd är lite som att springa i sand så det är lite tungt vissa partier och snön fastnar under skorna så det är inte helt bekvämt hela tiden. Men när man står och stretchar vid trappan efteråt så är det otroligt skönt :) 
 
 
Att leva sitt liv som katt måste vara otroligt skönt. Bara ligga och chilla i sängen.
Jag tar det jobbet :)
 
 

Upp som en Sol och Ner som en Pannkaka

 
Vilken upp och ner dag. Jag och Vera har haft ungefär samma svajiga humör. Måste väl iofs påstå att jag hanterar mitt svajiga humör lite bättre än henne haha. När jag är på kasst humör blir jag mest bara tyst och orkar inte med folk. Jag vill vara för mig själv. Lite svårt när jag bor tillsammans med tre andra individer. Så ett annat sätt som jag hanterar mitt det kassa humöret på är att städa. Då behöver jag inte umgås med andra. Så idag tog jag äntligen tag i all nytvättad tvätt som skulle vikas och läggas in i garderober. Tog väl en timme ungefär så då kan ni ju tänka er hur mycket tvätt det var..... Men nu är det gjort. Och efter tacos i magen, ett träningspass och lite Kardashians så är humöret på topp igen. Hjälper väl även lite att kidsen ligger och sover i sina sängar.... 
 
Vi tog oss ut i pulkabacken idag trots svajiga humör. Det blev en annan än den vanliga backen här utanför tomten. Det är dock på gränsen till för kallt att kunna vara ute tycker jag men jag tror att vi var ute nästan 2 timmar iaf. Sen tyckte Vera och mina fötter att det var för kallt. (Fredrik började klaga efter 5 minuter dock men han fick pinas).
 
 
 
Som vanligt så har även denna veckan rusat iväg och imorgon är det måndag igen. Då drar det igång på riktigt på jobbet igen med samlingar. Äntligen! Det ska bli riktigt roligt. Som vanligt inför en ny termin så är det aningens rörigt i huvet. Jag har många tankar och idéer men jag måste sålla bland dom och se hur jag ska lägga upp allt. Det känns alltid som att man har mycket tid som helst för att kunna göra allt men helt plötsligt är det maj och man har inte alls hunnit göra allt som man ville göra. Så det gäller att plocka och sålla bland idéerna. 
 
 

Klivet in i vardagen

 
Så kom den där söndagkvällen. Imorgon tar vi klivet in i vardagen och ekorrhjulet. Dags att packa väskor, ta fram extrakläder, kolla över scheman osv osv. Vi har haft en otroligt skön ledighet tillsammans. En härlig mix av spontana och planerade aktiviteter. En hel del slappande har vi hunnit med oxå. Kidsen är så redo att återgå till skola och förskola, att få träffa kompisar varenda dag och leka järnet till dom stupar :) 
Finns alltid en viss ångest över att återgå till vardagen igen. Allting rullar bara på och man hinner inte med allt som man vill göra. Så mycket rutiner. Jag gillar ju när rutiner slopas och man gör det man känner för. 
Samtidigt är det en trygghet och rätt skönt med rutiner. Är väl tur att man får de där tillfällena då man kan skippa dom och bara flyta omkring ett tag!
 
 
Det blev några snöfyllda timmar idag.
 
 
 

Låt mig hitta flowet

 
Ledigheten är nu slut och jag har avverkat två dagar på jobbet, torsdag och fredag och nu är det dags för helg igen. Kändes absolut som en alldeles lagom startvecka efter att ha varit ledig i 2 veckor. Det gäller ju att inte ta ut sig för mycket i börjar :) Det har varit två lugna dagar och hjärnan har varit lite i semestermode fortfarande. På måndag kör det igång på riktigt igen så då gäller det att ha lagt semestern långt bakom sig!
 
Läs och häpna, jag har minsann tränat varenda dag det här året. Hur bra är inte det. Sen att vi bara avverkat 8 dagar av det här året är ju inget vi behöver prata eller skriva om :) Jag har väldigt bra med motivation och flow och har helt enkelt bara kört på utan att tänka. Alla passen har jag kört hemma med mina träningsredskap och xboxen. Kroppen är träningsvärkig och lite mör men känns bra. 
Överallt läser jag om nyårslöften.
Vissa kör stenhårt med nya dieter och träningsscheman
medan andra bojkottar löftena totalt och tycker att det är helt meningslöst.
Jag har inget nyårslöfte och det brukar jag inte ha heller. Det som jag hoppas åstadkomma genom en ganska intensiv träning nu är att finna motivation och rutin i min träning igen. Det har gått för mycket upp och ner de senaste 2 åren. Jag mår så mycket bättre när jag tränar kontinuerligt och därför är det viktigt för mig att skapa i rutin i det. Jag vet ju att det tar några månader att skapa så jag vill verkligen träna på nu och komma in i flowet!!!
 
 
Ett av ¨mina¨ pass loggade på Runkeeper.
 
 
 
 

Värme i Kylan

 
Tidningar hotar med att vi ska få en temperatur nere på -35 grader. Är det ens säkert att vistas utomhus då? Måste vara stor risk att förfrysa både näsa och fingrar. De senaste dagarna har temperaturen legat på -7 och när jag tagit promenader har jag trott att näsan skulle svartna och ramla av. Har vi nånsin haft så kallt i Sverige förr... -7 är minsann inte att leka med om ni frågar mig.
 
 
Varenda dag är vi ute och susar i backarna.
Lever lite som att snön kommer smälta bort imorgon :)
 
Liam var helt hoppig, studsig och pratkvarnig igårkväll och imorse. Han och pappa Fredrik hade bestämt att vi alla skulle till Äventyrsbadet i Skövde. Liam var hyfsat lyrisk. Så idag har vi badat tills vi var alldeles russinlika. Sedan blev det mumsig hamburgerbuffé på O´Learys. 
 
 
Imorgon ska vi hem till en liten kille som föddes på julafton. Sara har äntligen fått sin lilla bebis och det ska bli spännande att få träffa den lille. 
 
 
En liten Göte
 
 

Gott Nytt Jävla År

 
Gott Nytt År, god fortsättning och allt vad det skrivs överallt! Gårdagens afton firades utan kidsen hemma hos Emmie. Vi hade väl bara tänkt käka lite gott och åka hem tidigt. Inget festande var med i beräkningarna. Men det ändrades ganska fort. Bilnyckeln hängdes upp i Emmies nyckelskåp, taxi bokades och spriten plockades fram ur vitrinskåpet. Det blev en riktigt trevlig tillställning. Vi åt och drack gott, dansade loss ordentligt och spelade spel. 50 % av värdparet avslutade 2015 inne på toaletten och jag och Fredrik åkte hem för att titta på fyrverkerier. Kom i säng vid 02, efter att ha tittat på halva nya Bondfilmen. 
 
Härlig sovmorgon idag. Nu är Fredrik iväg och hämtar kidsen hos farmor och farfar. Jag har tränat och sitter nu i soffan och nu började Ivanhoe rulla på tvn. Oj som jag älskade den filmen när jag var liten. Undrar hur många gånger jag har sett den? 
 
 
Fick till fina lockar igår :)
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0