vad är det som har hänt? vi som hade det så bra..

frustrationen är på top. det var längesen jag var så här arg och frustrerad. GRRRRRRRRR. jag och mario är för tillfället inte vänner alls. han är så otroligt bångstyrig idag. hoppar inte dit jag tycker att han ska klara att hoppa, går in i varenda sköldpadda och trillar ner i varje hål. vad är det som har hänt? vi som var sådana kompisar och partners. vi klarade ju allt tillsammans. men nu, nu går det åt helsicke för oss. jag vet inte hur vi ska kunna lösa det.liven börjar rinna ut..............

hej mitt i natten

ja, datorklockan står på 00,39 och aaaaaallt är lugnt. förutom att jag är hur vaken som helst men vill verkligen bara sova. trodde att jag skulle stensomna när jag lade mig vid 22 eftersom jag varit igång hela dagen men icke. jag är inte ens i närheten av att somna. så jag tog täcke, kudde och boken och tänkte att jag skulle läsa lite för att se om det hjälper. jag tror att anledningen till min sömnlöshet lite (eller kanske ganska mycket) beror på att det är mycket bebis i huvet just nu. vilket väl inte är så konstigt. det är hiskeligt nära nu. det är inte så att jag är orolig. snarare så att jag är extremt otålig och förväntansfull. sedan vill jag även veta hur det blir, snitt eller vanligt förlossning. jag vill veta så att jag kan ställa in mig på det och förbereda mig så gott jag kan. jobbigt att inte veta hur eller när det blir. men på tisdag får vi iaf veta hur han ligger så då vet vi lite mer iaf.

näe, nu ska jag gå över till att läsa. solstorm - åsa larsson. helt ok bok faktiskt. ingen läckberg precis men som tidsfördriv funkar den alldeles utmärkt.

http://www.stacken.kth.se/~foo/weekpics/nightowl.jpg


30 dagar kvar

Du är på dag 250 av 280. (89,3%).

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 29 dec 2009
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.

1:a advent

äntligen har dagen kommit som jag längtat så efter. 1:a advent. så idag har vi storstädat, varenda vrå av huset går att slicka på så rent är här. julgrejorna är nu framme. det lyser fint i alla fönster och tomtar

na har dammats av och ställts fram. mysfaktorn är hur hög som helst nu. precis som det ska vara i juletid :)

fredriks föräldrar och morföräldrar var här på lite adventsfika. glögg, lussebullarhttp://metrobloggen.se/UserFiles/18.13349/Image/adventstake.jpg och pepparkakor, mmmmmm. sedan ville de testa vårt senaste inköp, nämligen nintendo wii. vi köpte det igår så vi har inte själva hunnit spela så mycket men shit vad kul det är. tyvärr så har vi ju bara en kontroll än så länge men en till ska köpa så jag kan boxa sönder fredrik hihi. sen köpte vi såklart nya supermario!!! jag är ett stooooort mariofan. vi hade ju nintendo när vi var små och mario går inte att glömma. så nu är vi äntligen återförenade och tajtare än någonsin!!

just nu tittar fredrik på fotboll, el clasico. jag tänkte joina men vår zlatan sitter på bänken så då tycker jag att det är mindre intressant. meeeen eftersom vi bara har en tv nu för tiden så lär jag ju hamna där ändå.





Gloooria


jag har aldrig gillat mando diao. knappt hört deras låtar men när denna kommer på radion så kan man ju inte låta bli att ilskedigga. jäkligt bra låt. men det ska vara remaken, originalet är lite trist faktiskt.
lyssna och njuuuuuuuuuuuut

stressa inte julen

nyss hemkommen från staden. har suttit i frisörstolen och blivit lite ompysslad. alltid härligt men idag var det minsann extra härligt. vanligtvis fixar marielle mitt hår. det har hon gjort i 4-5 år nu och jag är alltid nöjd efter att jag varit hos henne. men denna veckan hade hon fullt upp så jag fick en annan frisör, som dessutom var ny på stället. så ni måste ju förstå att jag var lite osäker på hur detta skulle gå. men hon var väldigt trevlig och bra. håret blev hur bra som helst men det absolut bästa var minsann att jag fick vääääärldens huvudmassage när hon tvättade bort färgen. ujujujujuj så skönt det var. hade lätt kunnat somna :) det enda jag inte gillade med henne var att hon stod och gjorde reklam för deras produkter och verkligen försökte få mig att köpa. det har jag aldrig varit med om förut, men det kanske är något nytt hos dom? eller så ville hon verkligen sälja. vad vet jag men det var störigt iaf.
men håret blev kanon!!!

på tal om något helt annat: jag äääälskar julen. jag tycker det är den absolut bästa tiden på året. jag skiter i att sverige knappt har någon snö och att det är vanligare att det regnar. julen är det mysigaste som finns och jag önskar att det varade längre än bara en månad. men med det "sagt" så måste jag få ett litet psykbryt på alla fuskare där ut. ja, ni vet vilka ni är! man får INTE tjuvstarta julen!!!!!!! man får inte pynta innan 1:a advent. jag har allt hört några och även sett stjärnor och annat pynt i mitten av november. hur tänker ni?! så får man inte göra!!! visst, känslan av julen och allt som hör till är uuuunderbar. men inte i mitten av november. jag tycker att man tidigast får börja pynta dagen innan 1:a advent. själv pyntar jag 1:a advent, inte en dag tidigare. skärpning folket!!!

fläskfilé någon?

jag sitter här och försöker hitta ett mumsigt recept på fläskfilé som jag tänkte laga imorrn men jag hittar inte riktigt något. eller jo, det gör jag väl men fredrik ska ju oxå äta så då blir det genast krångligare. ibland kan han var ack så kräsen. så om det är någon som har ett mumsigt recept på fläskfilé i ugn så släng hit det för tusan.

idag har jag varit hos veterinären med leo. jag började misstänka förra veckan att han hade öronskabb men jag var inte helt säker eftersom jag inte riktigt vet hur det ser ut. men jag bokade tid ändå hos veterinären. och visst var det skabb alltid. dock så var det väldigt nytt så det var inte så farligt men nu är det borta och leo är en gladare katt.
jag tog honom till en veterinär som vi inte varit hos förut men som fredriks föräldrar rekommenderade eftersom han både är bra och billig. vanligtvis går vi ju till djursjukhuset men jag anade att de skulle sno alla mina pengar på grund av lite skabb. nu gick det på 320 kr vilket jag tycker är hur biligt som helst. han blev ju nersövde vilket bara det brukar vara hutlöst dyrt och vi fick även med oss medicin hem som vi skulle ge. dit kommer vi gå igen, helt klart!

annars har dagen varit väldigt lugn. har precis börjat läsa Åsa Larssons böcker (efter lite tjat från emmie) så jag har spenderat en stor del av dagen med näsan i den boken. och jag ska nu återgå till den innan jag kryper ner i sängen

Leos fasansfulla dag

ja, leos dag har nog gått till världshistorien som tidernas hemskaste och mest fasansfulla. han har minsann inte haft det lätt idag.

dagen började med att husse skulle ge oss mat men det blev minsann bara lite skrammel på botten av skålen. det ätes ju upp på nolltid men magen kurrar förtfarande. jaja, får väl gå ut och försöka hitta något att fylla magen med. kommer in igen efter en stund utan krubb. matskålen är fortfarande tom. äntligen går matte upp och jag rusar mot skålen och tar för givet att den nu ska fyllas rejält. men icke. matte bara tittar på mig och ser lite småledsen och och skakar på huvet. nähä, inte nu heller. vad är det frågan om?? och ut får man inte heller gå för luckan är låst. mutter mutter!! timmarna går och ingen mat och ingen utevistelse. är matte sjuk eller??? till slut börjar det hända grejer. hamnar i kattburen och neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, inte bilen!!!! jag gnäller allt jag hela vägen men det är minsann ingen som bryr sig. usch vad jag hatar att åka bil. men bilfärden tar slut och matte lyfter ut mig. ut till ett kaos. kallt, regn och massa bilar susar förbi. vilket oväsen!! här hör jag minsann inte hemma!! jag vill heeeeeeeeem. men till slut kommer vi in igen. men jag känner inte igen mig alls. hmmm, kommer in till en gubbe i fula gröna kläder som börjar pilla i örat. jag protesterar högt och tydligt. pltsligt sticker det till i nacken och jag packas ner i en låda. oj vad det snurrar. vad är det frågan om. så här ska det inte vara. snurr snurr snurr.. ZZZZZZZZZ... sover inte riktigt för jag kan känna att det sprutas in gojs i örat och det pillas en hiskelig massa. ajje!! men till slut är det färdigt. packas ner i låda, nytt stick i nacken. åh, börjar känna mig som en katt igen. usch, ut kylan och oväsendet igen. bevaremigväl! neeeej, ännu mer bilfärd. usch usch usch!!! kommer till slut hem och blir instängd i sovrummet, MED EN SKÅL MED VATTEN. var tusan är min MAAAAAAAAAAT??!! det går flera timmar och jag får fortfarande ingen mat. usch vad magen kurrar. och inte får jag gå ut heller. men vad är det jag hör, skrammel i skålen. ÄÄÄÄNTLIGEN blir det mat. får fortfarande inte gå ut vilket suger men mat får jag iaf. vilket hundliv jag lever!!

vecka 36 (35+1)

I magen:

Graviditetskalender vecka 36Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

2.7-2.8 kg

46 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

Mamma:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.

 

Mina tankar:

Bebis med huvud nedåt - nope

Mage som sjunkit ner - vet inte det ja

Behöver kissa oftare - nä, är som tidigare

Ökad aptit - det har jag haft hela livet :)

Läckande "brööön" - nooope

varför vara som alla andra... :)

barnmorskebesök nummer 9

ja, ännu en gång har jag varit hos barnmorskan. jag har ju verkligen gått och väntat som en galning på detta besöket eftersom jag vill veta hur bebisen ligger. de senaste dagarna har jag varit lite mer säker på att det varit med rumpan neråt eftersom sparkarna varit nere till vänster och sedan mer ett tryck mot revbenen uppe till höger. och det verkar som att jag har haft rätt. barnmorskan tyckte att det kändes som att det var ett typiskt säte så jag fick tid till ännu ett ultraljud på tisdag nästa vecka. det är ju aldrig säkert att barnmorskan känner rätt. rumpa kan ju tas för huvud :P men vi får se. har läst på mer om vändningsförsök och det lutar mot att jag inte vill. men eftersom jag är så mesig och har svårt att säga ifrån så är jag rädd att de kommer att övertala mig till att försöka vända ändå. men jag vill inte. men vi får se på ultraljudet om barnmorskan har rätt eller inte.

de övriga proverna såg bara fint ut som vanligt och hjärtljudet var på 148. ska man gå på det så är det en tös i min mage tydligen. spelar ju absolut ingen roll men det skulle komma som en liten chock om det kommer ut en flicka haha. jag hade gått upp ännu 1 kg så nu är det 13 kilo totalt. men nu är det inte så lång tid kvar så många fler kilo blir det ju inte. det känns bra faktiskt.

snarkar? jag? nääääää...

två nätter i rad som jag lyckats sova hyfsat bra. tack gode gud för gaviscon :P fredrik har dock börjat klaga på mig för jag har börjat snarka rejält tydligen. jag skyller det såklart på att det nu för tiden är svårare att andas så jag kan ju inte göra så mycket åt det. och för den delen så har ju jag stått ut med hans snarkande i alla år så det var väl helt enkelt dax att ge igen!!

idag ska jag vara barnvakt till noel igen. ska hämta han på fritids vid 15 - 16 tiden och sen bär det av hitåt igen. som vanligt vet jag inte riktigt vad vi ska göra men det löser väl sig. han är inte så svår att underhålla precis :)

näe, frullen är uppäten och det är dax för min promenad. härligt med så fint väder för en gångs skull. igår regnade det minsann under promenaden....

en halv gul sol

idag har jag spenderat större delen av dagen i skara hos emmie & co. jag vet inte riktigt om jag har berättat det men emmie och eddo håller på och gör en scrapbook (stavning?) som dokumenterar hela min graviditet. vi tar foto varannan vecka på mig och magen, foto på bebiskläder, renoveringen och allt annat som hör till. jag är otroligt glad och tacksam för att dom gör detta åt mig för jag tror att det kommer vara väldigt kul att ha den att bläddra i och se tillbaka på. jag vet oxå att den kommer bli väldigt fin för båda två är rätt så kreativa även om de båda två förnekar det till max. jag hade själv tänkt försöka dokumentera graviditeten men det sket sig direkt men så kom emmie och eddo och sa att de ville göra det, helt på eget bevåg. det kommer bli så jäkla bra, det vet jag. :)

jag borde egentligen gå och lägga mig men jag vet att jag inte kommer att kunna somna antingen på grund av halsbränna eller bara på grund av att jag helt enkelt inte kan somna. halsbrännan har jag iofs äntligen köpt medicin för. gaviscon heter det och det funkar men det tar sååå emot att dricka det. det smakar som hudlotion (kan jag tänka mig) och det är vitt och sörjigt. visst är det värt att dricka det för att slippa halsbränna men jag klöks så äckligt är det. men iaf, jag tror jag ska ta "min" bok (som jag lånat av emma) och lägga mig i soffan och läsa lite så kanske tröttheten faller på.



en bok om olika människors livsöden under kriget i Nigeria på 60- talet.

torsdag - lördag

nu har jag minsann slarvat med uppdateringen igen. jag som skött mig så bra så länge. jaja, men nu är jag tillbaka så ni kan var lugna :)


fredrik har ju varit sjukskriven halva veckan på grund av att han har ont i nacke och axlar. han har nu äntligen fått tid hos en sjukgymnast. som jag har tjatat på honom att han ska gå dit. tycker det är bra om han kan få reda på exakt vad det är och sen även vet vad han ska göra för att det ska bli bättre. han har trots allt gått med detta i 4 år nu och det blir bara värre och värre. men iaf, han var hemma tors och fredag så i torsdags så drog vi in till staden för lite rolig shopping. framförallt så skulle vi hämta tapeterna som hade kommit :) men vi gick även in på babyproffsen och köpte en babysitter och en skötväska:

skötväskan ser ut som en skötväska. helsvart och inte alls rolig :P

 

vi sprang även inom julsvensson för vi behövde en plastgran. jag vet, den största hädelsen man kan göra när det gäller julen, ta in en plastgran istället för en riktig. men katterna var på granen x antal gånger förra julen och det är lite tråkigt med barr i hela huset. så i år kör vi ett test. nu har katterna ju blivit äldre så det är ju inte säkert att de bryr sig om granen och gör dom inte det så vet vi och kör på riktig gran nästa år. jag lovar och svär :)

 

i fredags träffade jag sara för lite frulle på henry´s. vi hade inte träffats på ett bra tag (som vanligt) så vi hade lite att ta igen där. och det var såklart supernajs! hoppas bara vi kan ses lite oftare och inte bara en gång varannan eller var tredje månad. för det är på tok för lite!!!

 

igår kom johnny hit och tapterna åkte upp. aaa, det blev så fint så fint. precis så som jag hoppats. nu ska vi bara köpa nya lister så är rummet färdigt. vi har ju inga möbler än förutom skötbordet som ska stå där och säng men den står ju inne hos oss. får se när vi köper det. men jag vet exakt vad jag vill ha och sen får emmie komma hit och säga var allting ska stå :)

 

idag åker jag till skara.....

vecka 35 (34 + 1)

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.

 

2,5 - 2,6 kg

45 cm

 

Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

 

Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

 

Mina tankar:

bebisens rörelser har minskat en aning faktiskt men jag vet inte om det beror på att han har hamnat rätt med huvet neråt eller om det beror på mindre plats att rocka på. kanske både och. jag tycker ju inte att min mage är speciellt stor och nu när bebisen ska växa som mest så blir det spännande att se hur stor magen faktiskt kommer att bli till slut. blir det något vaggande till slut eller vad? :P

att tänka att bebisen nu är runt 45 cm lång är ganska häftigt. då ska han inte växa så där jättemycket till på längden iaf. nu är det bara hullet som ska förbättras :)

jag håller väl inte alls med om att det skulle vara svårt att andas, värk i ryggen eller svårt att sitta eller stå. visst kan det vara obekvämt att sitta ibland när det är något som trycker mot revbenen men i övrigt har jag inga klagomål faktiskt förutom sömnen ibland då. men det kanske kommer om någon vecka.

när det gäller inhandling av grejer är vi väl nästan nöjda. vi har lite grejer som vi ska köpa men det viktigaste tror jag att vi har köpt.

lååång natt

detta har nog varit den segast och långsammaste natten i världshistorien. jag kunde verkligen inte somna. känns som att jag legat vaken hela natten men jag antar jag sovit någon liten timme. så imorse vägrade jag gå upp när klockan ringde. busigt av mig! gick upp 10,30 så nu lär jag väl inte kunna sova inatt heller. smart smart..

idag skulle jag egentligen ha åkt till skara och hälsat på men emmie är slutkörd efter dagstrippen ner till malmö som hon gjorde igår så det får bli imorgon istället. så schemat idag är tomt. får hoppas att dagen inte är lika seg som natten var för då kan jag bli våldsam....

okunnigt folk

alltså, det här med folk som sitter och tar emot ens samtal i kundtjänst och liknande. har dom någon utbildning eller gissar dom bara hejvilt lixom. jag berättade förra veckan att jag hade ringt till f-kassan och frågat om min mammapeng. då svarade hon att den kan jag inte få reda på förrän jag begär mammapeng. vilket jag ju tyckte var konstigt men vad ska man göra lixom. bara att gilla läget och vänta några veckor till innan vi får veta vad jag får. men jag har ändå hållt ögonen på min sida på f-kassans hemsida. häromdagen dök nya uppgifter upp. då hade de iaf lagt in vad min sgi ligger på. alltid något tänkte jag. då går det ju framåt. och sen idag så gick jag in igen och vad får jag se? jo, precis vad jag kommer få varje dag från f-kassan. stod klart och tydligt. inte fan behövde jag vänta. så vad snackade hon om??!! jag blir tokig på sånt. hon ska kunna svara på mina frågor och kan hon inte det så får hon la koppla mig till någon som kan. inte bara gissa.

jaja, det är skönt att veta iaf. det var så mycket som vi trodde så ingen besvikelse eller chock iaf. alltid skönt :)

inte tappat

ok, jag tror jag hade fel. jag tror att jag hittat mitt barns huvud igen och det sitter fortfarande fast på kroppen. han har förmodligen kilat fast huvet vid mina revben. ni kan ju bara tänka er hur bekvämt det är. jag får sitta rak som en pinne i ryggen och det brukar man ju göra i soffan lixom. inte riktigt. men vad gör man inte för sitt barn haha.

fredrik kom nyss hem. han har tydligen jobbat klart för dagen hur nu det är möjligt när klockan är två och har jobbtid till fyra. men fredrik ser det som helt logiskt eftersom han jobbat sina timmar. jaja, jag lägger mig inte i. då slipper jag en eftermiddag allena :) kalla mig klängig men sådan är jag!!!

jag har ju förresten glömt informera om den stora händelsen som ägde rum i lördags:

spjälsängen är ihopsatt och på plats :)

tisdag 17 november

jag har nu helt tappat orienteringen på bebisen och har inte en aning om hur den ligger. därför tror jag faktiskt att han har lyckats med vändningsförsöken. det känns lite så iaf. eller så har han tappat huvet :P

blev inget bloggande igår men det hände inte så där överdrivet mycket heller så ni missade inget. jag slipade färdigt det som skulle slipas och sen gick jag på promenad. det är så skönt att jag slipper den jäkla huvudvärken nu som jag förut hade varje dag. det måste vara järntabletterna som är mina hjältar. det är iaf en befrielse att få känna sig som männska igen!!!

idag har jag inget roligt på schemat. jag ska städa undan lite nu på förmiddagen, sen hem till gården och sen en långpromenad. så jag vägrar regn i eftermiddag!!!!!! på torsdag får vi förmodligen tapeterna så rummet kommer förvandlas i helgen :) oj som fredrik och johnny kommer svära över att jag vill ha det på det otraditionella sättet vilket gör det hela lite jobbigare för dom hihi. hoppas det går hyfsat smärtfritt iaf.

jag åkte dit

aaaa, vi har minsann varit duktiga idag. dragit loss tapet, slipat och spacklat. sletet som små djur men det är det värt. är så skönt att vi är igång med rummet nu. imorgon ska jag slipa där vi nu spacklat och fredrik ser till att beställa tapeterna så kan vi förhoppningsvis få dom denna veckan så att fredrik och hans pappa kan "slänga" upp dom till helgen :) hade inte det varit fantastiskt så säg!!!!!

jag kunde inte låta bli att kolla in nya paradise hotel som började idag. jag hade sagt att jag absolut inte skulle se det men jag kunde inte hålla mig. och ja, det var som jag hade tänkt mig började med sprit och slutade med sex. vad mer kan man begära när det gäller tv-underhållning. :P får se om jag kan hålla mig ifrån det imorrn....

eftersom jag sov kasst inatt så drar jag mot sängen nu..

natti

varför ändra på ett vinnande koncept?

bläää vilken tråkig natt jag haft. låg vaken till 3-4 någon gång och sedan lyckades jag sova några timmar iaf. kände mig helt klarvaken. sen satte bebis igång med att försöka vända på sig verkade det som. och det märks att han växt en del för jäklar, det var inte nådigt när han drog omkring. gjorde både ont och det var obehagligt. och sen när det verkade som att huvet var neråt (jag tycker det är lite svårt att utläsa hur han ligger ibland men det kändes som huvet neråt iaf) så for han upp igen och nu ligger han som vanligt igen. varför ändra på ett vinnande koncept eller?

fredriks föräldrar var ju här igång och hjälpte oss med att tömma bebisrummet så nu är det äntligen tomt och idag ska vi sätta igång med att slipa och spackla. imorrn blir det till att beställa tapeterna så att det inte dröjer för lång tid innan vi får dom. innan dess ska vi även måla taket och måla över den fula blåa färgen så att den inte lyser igenom tapeten.
jag har helt otroliga svärisar. igår så sa de att de kan betala för den lilla renoveringen. inte för att vi inte kan göra det själva utan för att de verkligen vill det. och det tackade vi faktiskt ja till.

häpp, nu har vi inte tid att sitta här mer.. mot arbete och slit!

crazy kvinna?

när jag skulle hämta noel på fritids i onsdags så började en av pedagogerna prata lite med mig. noel sprang omkring som en galning och vi orkade inte jaga efter.

-när ska du ha barn då?
29 dec är det beräknat
-oj, det är ju snart. vad spännande. hur har graviditeten varit?
jo, den har varit ganska lätt hittills, ta i trä (fånler)
-ja, då får noel en kusin snart då..
ja...

och nu händer det. pedagogens ögon lyser upp, blir klotrunda och tindrar. munnen blir en blandning mellan ett O och en fånleende... oxå börjar hon smeka min mage och tittar på mig med sina otäcka ögon!!! och så där håller hon på i kanske 20 sek. herregud vilken obekväm situation och jag kan ju inte med att be henne sluta. noel kommer springande och avbryter det hela

det var skrämmande....

potatis köttbullar och sås

nu sitter jag här och funderar över mitt nästa drag. har precis städat färdigt. andra gången denna veckan som jag städar, det har nog fasen aldrig hänt tidigare. tror den här "ledigheten" är nyttig för mig :P men, ska jag se till att tömma byrån eller ska jag skita i det och hoppa in i duschen? det är dagens stora fråga. borde vara redig men det är väl inte alltid som man orkar vara det :P

ikväll blir det mys. villas (bandy för er som är mindre insatta) match sänds minsann på tv ikväll så där ska vi sitta bänkade. oxå blir det potatis, köttbullar och sås. låter kanske simpelt för er finsmakare men det är verkligen bland det godaste vi vet här hemma :) och fredrik är en jävel på att göra köttbullar dessutom. aaaaa, jag verkligen längtar haha.

imorrn ska vi äntligen börja med bebisrummet. vi har hyrt in fredriks föräldrar så de kommer hit och hjälper oss. vi måste ju tömma rummet först och jag kan inte riktigt hjälpa till med det så bärandet står karlarna för. sen hoppas jag att vi fortsättar och börjar riva tapet men jag vet inte riktigt hur planen är. bara vi börjar så hoppas jag att det rullar på fiiint!!!

näe, byrå vs dusch....

Barnmorskebesök nummer 8

vilken bra barnvakt jag är. noel sitter klistrad framför tvn och batmanspelet medan jag slappar. känns som att jag borde ha en massa aktiviteter inplanerade men så är inte fallet. men jag tänkte iaf att vi skulle gå ut om någon timme, innan vi ska köra hem till skara igen. så får han lite friskluft och får även springa av sig lite. det är väl ändå en god tanke :P

idag har jag varit hos barnmorskan ännu en gång. som förut så såg allting bra ut. sf-måttet ligger nu på 33 cm så den lille växer minsann på bra och jag följer kurvan perfekt :) hjärtat låg på 148 slag även denna gång så det är väldigt jämnt och bra det oxå. tyvärr så hade jag gått upp 2 kg på dessa två veckor vilket jag ju inte är så nöjd med men vad ska jag göra lixom. har nu gått upp 12 kg sammanlagt. men men, barnmorskan säger inget om det så hon verkar nöjd iaf.
idag kände hon hur bebisen låg och det var precis som på ultraljudet, rumpan neråt. så nästa gång, om två veckor, så ska det kollas igen och han inte vänt på sig så blir det ul igen för att se hur han ligger. om det då är rumpa neråt fortfarande så blir det vändningsförsök, om jag vill det. har läst att det är väldigt stressande för bebisen när de gör vändningsförsök så jag är lite osäker på det. det är oxå vanligt det inte går eller att bebisen vänder tillbaka med rumpan neråt. och då får jag välja på att föda i säte eller med snitt. jag har ju sagt snitt förut och det står jag fast vid. det är trots allt första gången och jag känner inte för att "testa på" detta. men nu har han tre veckor på sig att vända på rumpenstumpen så vi får vänta och se. inget att stressa över nu.. eller sen heller för den delen.

att vara barnvakt är ju lätt som en plätt!!

fredrik åkte precis för att kolla på bandy och noel ligger och sover så nu är jag allena. noel somnade i soffan efter bad och mat. han måste varit riktigt trött för jag tror det tog 10 minuter efter sista tuggan sen hade han slocknat. jag var tvungen att fråga emmie om jag borde väcka honom om ett tag för att han inte ska vakna klockan 12 inatt. för det tycker jag inte skulle vara så trevligt. men icke, somnar han så behöver han nog sova var svaret så fredrik bar in honom till sängen. inte nå svårt att vara barnvakt inte :P

jag åkte till staden förut ju och tro det eller ej men jag fann det jag sökte. hittade två stycken bh som var grymt sköna och som jag kan stå ut med. dom är inte speciellt snygga. en vit och en svart och dom täcker in allt och lämnar det till fantasin :) men himmelskt sköna och det var det som jag var ute efter. så nu slipper "bröna" lida mer!!

det finns ju inget på tv förrän 19,30 så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för nu. borde plocka med alla skolböckerna och proppa in dom i våra nystädadade garderober. då skulle fredrik bli glad. vi måste nämligen fixa med datorrummet innan vi kan börja fixa med bebisrummet eftersom vår ena tv just nu står i det rummet och den ska in i datorrummet men inte innan vi har fixat med allla mina böcker så att vi kan bli av med byrån så att tvn kan stå där istället. krångligt det blev då :P så. nu ska jag minsann fixa med böckerna!!!

Vecka 34 (33+1)

I magen:

Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

2.3-2.4 kg

44 cm

 

Mamma:

Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.

Flytningarna blir allt rikligare.

Partner:

Har ni pratat om praktiska saker efter förlossningen? Ska barnet försäkras och hur ni vill dela upp föräldraledigheten? Diskutera den typen av frågor redan nu. Det kan också vara en god idé att införskaffa en bilbarnstol inför hemfärden från BB.

 

Mina tankar:

jag vill väl inte påstå att jag känner av någon utmattning precis. visst kan jag vara trött men så farligt som utmattning är det då inte. denna veckan har varit väldigt lugn. vi har inte diskuterat så mycket om vad som händer efter förlossningen just med det praktiska. har ju inte diskuterat förlossningen än. men det närmar ju sig så vi har båda börjat tänka på det och hur vi vill ha det.

snöblandat regn

klädde på mig ytterkläder och stack ut huvet och får se att det är snöblandat regn som slår mot marken. stänger dörren igen och tar av mig och myser ner i soffan. promenaden är viktig men inte i regn. då får det allt vara.

nu sitter jag och väntar på att hem till gården ska börja och efter det drar jag in mot staden i ett nytt försök att hitta en bh eller två. något borde jag hitta tycker jag. efter det så bär det av mot skara och där ska jag hämta noel på fritids. jag ska nämligen vara barnvakt tills imorrn.

en gamlings kropp

visst blev det en resa in till staden men inte den staden jag hade tänkt mig. frida ringde nämligen och hon undrade om jag ville hänga med till stora staden skövde och shoppa. jag tackar ju varken nej till sällskap eller skövde så det var taget. så där har jag spenderat min eftermiddag. dock så var det bara frida som shoppade. jag letade efter bh men hittade ingen alls. lite svårt när jag inte ens vet vad jag letar efter. hur ser en bekväm bh ut? någon som vet? den ska vara mjuk som bomull, inte sitta åt överhuvudtaget och den får inte göra mig varm. någon som vet? jaja, jag får fortsätta leta efter den perfekta bh:n. jag fick iofs med mig en sak hem men den var inte till mig. nämligen en badkarskudde till fredrik :) han är ju den store badaren och han behövde en sådan!

nu är jag så hiskeligt trött i kroppen. det riktigt värker varje gång jag rör på mig. trist att vara så klen :P jag har tagit min dagliga promenad och sen shoppingturen och det har tagit ut sin rätt :P vilken tur att jag bara behöver ligga i soffan och jäsa med lite julmust :)

taxöron någon?

dom senaste nätterna har jag sovit pissigt. har haft världens halsbränna så fort jag lagt huvet på kudden så jag har fått ha en massa kuddar så jag kunnat sitta upp och sova. hur lätt är det? inte väldigt :( men så igårkväll så kom det ingen halsbränna och jag tänkte ju att nu jäklar ska det sovas. men icke. har bara legat och vänt på mig fram och tillbaka och sovit max någon liten timme. får väl hoppas jag är hiskeligt trött ikväll då så jag kan få sova. men då kommer väl halsbrännan tillbaka istället!

idag ska jag in till staden för att shoppa lite men det är ingen rolig shopping. jag måste nämligen införskaffa nya bh:ar. kul att köpa men ack så jobbigt att prova. och mina bröst har ju ökat i storlek det senaste halvåret och därför tycker jag det är ännu svårare att hitta någon bra bh. med b-kupa behöver man inte bry som så mycket om vad det är för bh, bara den är snygg. men med d-kupa och MYCKET tyngre bröst så ska det ju vara bra stöd och bekvämt. jag får väl se om jag hittar någon som är bra. det är ju antingen det eller taxöron :P

en ny måndag

ställde precis ifrån mig min älskade mopp och dagens hemmafrusysslor är avklarade. nu kan jag återgå till att var lyxhustru!

jag ringde till försäkringskassan förut idag. tänkte att det nu gått ett tag sen jag skickade in papperna så jag ville veta om de tagit något beslut angående min mammapeng. men icke. jag trodde ju att man fick veta hur mycket man kunde få innan man började ta ut föräldradagarna men icke. får reda på beslutet när jag begär mammapeng vilket ju inte är än. men tanten sa att jag skulle begära när det började närma sig så skulle jag få veta hur mycket det blir. det är 7 veckor kvar så jag tycker minsann att det börjar närma sig. tydligen inte tillräckligt nära iaf. jaja, fredrik kommer bli aningens irriterad på dom. han var aningens irriterad när det gällde a-kassan och deras segande och nu blir det likadant med försäkringskassan. vi kan väl säga att han inte har så mycket till övers för någon av dom :P

nu ska jag snart ta min promenad men jag håller på att få värmeslag just nu så jag får allt vänta för annars kommer jag svettas bort. måste även vila magen eftersom den säger ifrån när jag håller på för mycket. har redan haft en hel del sammandragningar under min städande och det är inge bekvämt att ha under promenaden.

pissig dag, chokladbollar, svinet?

jag har verkligen en ööööööööörrrrk-dag idag. ni vet när humöret är svajigt, man känner sig allmänt tjock och flottig och hur man än gör så är det en pissig dag. en sådan dag har jag idag av ingen anledning alls. det är väl bara till att kämpa sig förbi den och hoppas på att morgondagen blir lysande.

i fredags var ju noel här och jag skrev ju då att jag hade något litet planerat som vi kunde göra. så jag frågade den unge herrn om han ville göra lite chokladboll. som han sken upp haha. så chokladbollar blev det minsann. goda blev dom oxå :) så där lagom avancerat för mig :P

"kleta på bara"



klart att man får mumsa lite deg oxå




TADAAAAAA


vi är helt klart nöjda med resultatet :)

igår skulle mia och johnny ha kommit hit men vi avbokade i sista sekund. de har nämligen varit i tyskland i veckan tillsammans med fredriks morföräldrar och de har influensa av något slag och man vet ju aldrig om även fredriks föräldrar är smittade. eftersom vi inte vet om det är den sviniga sorten så tar vi inga risker. jag har bara fått den första sprutan än så länge och fredrik har inte fått någon så det kändes onödigt att de skulle komma hit denna helgen. så därför blir det inget fars-dag firande heller. får bli nästa helgen skulle jag tro.

fredag den 6:e november

då var det fredag igen. veckorna bara flyger förbi känns det som. denna veckan har bestått av sista föräldraträffen, fika med monica och nu torsdag till fredag så är jag barnvakt för emmie och eddo iväg båda två. så då får man ju ställa upp. jag tycker dock vädret är lite emot oss. bara smådugg heeeela tiden så ut vill vi inte gå. får se hur det ser ut lite senare. dock så har jag lite andra planer nu på förmiddagen som jag hoppas att noel ska tycka är lite roliga iaf :)

igår fick sandras bebis noel presenterna som jag har skickat. har ju inte kunnat skriva det här för sandra läser ju här och då hade det ju inte blivit någon överraskning. jag hade köpt en sådan body som jag även köpt till vår bebis. den där det står I love DDY fast på denna stod det istället I live MMY. tycker dom är så söta :) och sedan fick han även en leksak. lite svårt att köpa saker till honom när jag inte har en aning om vad han redan fått. men jag tror det gick bra. sandra verkade glad :)

freddie is da maaaaaaan!!!

nu ska det minsann komma ett snöoväder över oss. eller ja, jag vet inte om det skulle hamna där men jag läste iaf huvudrubriken på aftonbladet och det skulle iaf komma in snö över sverige. var vet jag ju inte. men lite snö har vi fått idag. första för säsongen. ligger små mini mini högar på gräsmattan. vet inte om det är mysfaktor egentligen för jag vill inte ha snö i november. blir bara jobbigt. kan gott vänta.

idag har jag varit på arbetsförmedlingen för ett möte med min handläggare freddie. detta var ju mitt första möte med honom och jag bävade. jag vet inte hur ni är men jag har en del förutfattade meningar om folket på af. eftersom jag är gravid och så pass långt gången så anser ju inte jag att det är jättestor chans att jag får jobb och därför är det ju inte väldigt viktigt med en handlingsplan som säger att jag ska göra en massa och gå på kurser och sådant. men jag var rädd att denne freddie bara skulle gå efter af:s regelverk och vara allmänt otrevlig och omöjlig.
oj så fel jag hade. vi pratade mer om min graviditet än om något annat. han frågade en massa icke jobbrelaterat och det lades i stort sett inget fokus på jobbsökande. så det som står på min nya handlingsplan är att jag när bebisen har kommit ska ta kontakt med af så att han kan ta bort mig. det känns bra kan jag säga :) freddie is da maaaaaaaan!!!!

fredrik har precis åkt för att glo på bandy i staden så jag är själver hemma. har laddat upp med popcorn och choklad och en helkväll framför tvn. måste bara käka lite innan för det tjuter i magen just nu. oxå är det minsann någon som har hickelihicka....

Vecka 33 (32+1)

I magen:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

 

vikt.JPG langd.JPG

2-2.2 kg

43 cm

 

Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Partner:

Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


Mina tankar:

Jag glömde ju berätta att moderkakan hade flyttat på sig så det blir till att klämma ut bebisen dem "normala" vägen. men det ska nog gå det med :)

 

när barnmorskan kände på bebisen så låg den ju med huvudet neråt men på ultraljudet så var det minsann rumpan neråt så han har inte bestämt sig riktigt hur han vill komma ut. men jag sa till fredrik häromdagen att jag tänker inte föda i säte minsann. då får det bli snitt!!

 

hickandet kan jag absolut känna igen. det hickas några omgångar varje dag. speciellt på kvällen är det hickigt. men det är inte så att hela magen hoppar utan jag känner små "hopp" i nedre delen av magen. bebisen har ju verkligen hittat en favvoplats längs med högra sidan och neråt. så därför är hickandet i stort sett alltid på samma ställe.

 

besöken hos barnmorskan kommer nu blir tätare. varannan vecka och vid vecka 35 36 så blir det varje vecka. det närmar sig med stormsteg och fredrik sa igår att det nu känns på riktigt. såklart svårare för honom att få in det. han känner ju inte bebisen i magen varje dag.

Lars Winnerbäck

igår var jag och emmie i skövde och tittade och lyssnade på härliga härliga härliga lars winnerbäck. aaaah, jag tyckte han var helt underbar. han blandade gamla och nya låtar bra och det var ett bra drag faktiskt. hans nya skivar är ju en annan stil än den man är van vid när det gäller lasse och jag har varit lite skeptisk men nu är jag övertygad, den är genombra den oxå. jag har sett lasse en gång förut och jag tycker han är skitbra live. vissa artisterna är ju inte lönt att se live för dom låter anskrämligt. men inte min lasse, han kan han!!

och jag håller med lasse, varför ska han vid 34 år börja dans runt granen? han kan faktiskt köpa sin godispåse själv :)

en doft av jul

jag har nu fått mitt första riktiga sug efter julen. jag har nämligen nu ätit min första clementin och är det något som påminner om julen så är det ju doften av clementin. jag vill ju ha jul nu nu nu!!! av flera själv såklart. men just denna julen kommer ju bli speciell och som det ser ut nu så kommer vi bli en stor skara som samlas här hemma hos oss. och det är det som är det viktiga med julen tycker jag. att man samlar nära och kära, lagar mat, umgås och har det bra tillsammans. förra julen så var det "bara" jag och fredrik, våra föräldrar och erica. vi hade det trevligt och så där naturligtvis men denna julen verkar det som att alla kommer och det ser jag fram mot otroligt mycket!!!!

3 november

lite dålig uppdatering de senaste dagarna så här kommer en snabbis:

i lördags var det däckbyte och lite lite lövkrattning som gällde. sen på kvällen var vi hos emma och robert och hade det trevligt. emma bjöd på amerikanske hamburgare och dom var smaskiga. sen hade vi lite frågetävling med "Hur fan visste du det". lite smått udda frågor men det var skoj. jag lärde mig lite sådant som är helt värdelöst vetande haha.
i söndags hände det inte mycket. fredrik kände sig lite bakis så det var inte mycket action från honom.

igår var vi på den sista föräldraträffen. tiden har gått så fort så det känns inte som att vi varit på 4 träffar redan och jag hade gärna haft en träff varje vecka fram till förlössningen. det kommer ju säkerligt poppa upp fler frågor fram tills dess och då hade det inte varit fel att kunna ta upp dom där. men men... vi pratade iaf om tiden efter förlossningen. det som man ofta glömmer bort. hur allting kan komma att kännas, hur parrelationen förändras, om rädslan för att göra fel osv. det var en psykolog med som som hade bilder med sig som visade olika scenarion och där skulle vi välja två bilder var som man ville diskutera lite mer. jag valde en bild som illustrerade nojighet för jag vet att jag kommer noja för minsta lilla och inte kunna sova om nätterna. så det diskuterade vi. sen valde jag även en bild som illustrerade att parrelationen kan sättas på prov och man har inte lika mycket tid för varandra mer. det är inget jag egentligen är orolig för men det är absolut något jag tänker på. hur vi ska hinna med varandra i allt detta nya. men jag är säker på att vi fixar det. skilsmässostatistiken visar att det är otroligt vanligt med skilsmässa ca 1,5 - 2 år efter bebisen fötts men vi är ju inte gifta så det borde ju vara h elt lugnt ;) hihi

du är på dag....



Du är på dag 223 av 280. (79,6%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 5 fulla dagar (v31+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 29 dec 2009
Du har 57 dagar kvar till beräknad förlossning.

Valfritt innehåll
RSS 2.0