Baddare på bad


Ujujujuj vilka varma och sköna dagar vi har fått njuta av. På jobbet har alla fröknar tryckt ihop sig i den lilla skugga som vi har på gården medan ungarna knappt märkt av värmen. Men vem klagar!! Det är härligt och idag tog vi vara på härligheten och åkte och badade. Det var jag, Liam, Emmie och Noel och vi var vid Vingsjön. Den ligger precis där jag jobbar så Emmie hämtade alla ungar på förskola och fritids och sedan hämtade dom upp mig efter jobbet.

Det var riktigt skönt i vattnet. Jag trodde det skulle vara kallt men det var det absolut inte. Liam badade nästan konstant medan Noel tyckte det var liiiiiite kyligt i vattnet haha. Här fanns det em brygga som hägnade in en vattenplätt där det var alldeles lagom djupt vatten för våra ungar. Perfekt!!!

 

och nu kan vi fortsätta bada hemma i trädgården :) Fredrik åkte iväg för att få sin nya klocka fixad och så kom han hem med denna poolen!! Perfekt igen :)

Plåster med SYRA??!!


Sitter här med världens PANGhuvudvärk. Den har kommit smygandes under dagen och lagom till Liam somnade så smällde det till ordentligt. Men det var bra att den väntade med att komma eftersom det varit full fräs idag. Hade inte tid med huvudvärk förrän nu :P

Provtagningen idag gick bra. Han gillade det inte såklart men som med all annan ondska så försvann det lika fort igen. Jag tror inte det var så mycket själva sticket i fingret som är det jobbiga utan snarare det att hon måste hålla fast hans finger för att kunna "tappa" honom på blod. Och vi ska ju inte tala om plåstret han fick efteråt. UJUJUJUJUJUJ, det måste varit syra på det eller något liknande. Det var nog det som fick honom att tjuta mest haha. Men sen fick han leka med ett litet tåg och innan vi gick fick han en ballong.. som han inte var ett dugg intresserad av :P

Nu får vi vänta och se vad provet visar. Kattallergi eller ingen kattallergi, det är frågan!!!

Piffade lite på altanen idag. Jag har varit ovanligt seg med att köpa blommor i år men idag blev det av. Jag är dock inte färdig än. Dom hade inte så mycket tyvärr.

Bortskämd


Detta var presenten från Fredrik som jag var tvungen att vänta lite extra på. Behöver jag skriva att den var värd att vänta på?!! Jag kan inte riktigt fatta att han köpte en iPhone4 till mig. Jag var ju nöjd med de presenterna som jag fick av honom på min födelsedag. Helnöjd faktiskt. Så vad är jag nu?? Ja det går inte att beskriva haha :)

En liten odör

Det luktar bajs inne i datorrummet. Liam påstår att det inte är han. Ett stort och rungande "NEJ" och massa huvudskak fick jag när jag frågade. Katterna som lagt av en rökare kanske.... tror jag vet vilken blöjrumpa som är skyldig dock :)
Idag är jag mammaledig för vi har tid på barnmottagningen kl 11 för provtagning. Inte lönt att åka till jobbet varken före eller efter. Jag hade tänkt uträtta lite ärenden i staden oxå. Inget som jag kan avslöja här inne men ni får se senare vad jag haft för mig. Emmie följer nog oxå med. Liam ska iaf få leka lite på stora lekplatsen som liggetr precis vid sjukhuset. En lunch blir det nog oxå :)
3 dagar kvar att jobba denna veckan sen börjar vår semester. Den lockar verkligen. Jag har två veckor medan killarna har 4 veckor. Jag har två veckor till sen i augusti. Det blev så för dom behövde folk som jobbade under de veckor som avdelningarna är sammanslagna. Så jag ställde upp. Det handlar bara om 3 veckor så det kan jag stå ut med. Så först semester i 2 veckor, sen jobbar jag 3 veckor och sen 2 veckor semester igen. Blir bra tror jag :)

Första doppet


Liam sov hos farmor & farfar inatt och jag och Fredrik tittade på film och moffade godis så det sprutade ur öronen på oss :) Sen tog vi ordentlig sovmorgon och jag började dagen med en skön promenad med Winnerbäck i öronen. Perfekt start, tänk om man kunde få göra så varje morgon :) Vi slappade bara fram till att vi skulle åka och hämta Liam igen.
I Lovene blev det gott grillat och Liam fick bada i deras pool för första gången. Den har perfekt djup så Liam kan gå omkring i den själv. Behöver jag säga att han ääääälskade det. Först fick farmor bada med honom och sen vågade jag i mig i det kalla vattnet. Som efter en stund faktiskt inte var kallt. 21 grader var helt ok efter en stund haha. Jag har bestämt att vi ska köpa en sån pool så att vi kan bada här hemma. Liam njöt och han skrattade så mycket när jag kastade omkring honom i vattnet. Sen vrålade han av ilska när vi tog upp honom..... ;P

Fina tokiga underbara galna älskade unge

Sovstil


Ser väl så där bekvämt ute...

Mitt äventyr

Japp, på min födelsedag spenderade jag några minuter hos tatueraren. Ja, det tog cirka 10 minuter att göra den men den är den tatueringen som har gjort ondast. Utan tveckan haha. Men jag är så nöjd!!! Den blev precis som jag ville ha den :)

23 juni- min dag


Jag fyllde år i torsdags, den 23 juni. jag jobbade till 15,45 och sedan var jag iväg på lite äventyr (som vi pratar om i ett annat inlägg) och sedan när jag kom hem så blev jag firad av mina pojkar och Emmie. En fin tårta hade Fredrik köpt och en massa presenter väntade på mig.

Av Emmie fick jag ett "ihopaplock", det hade jag önskat mig. Jag gillar att få lite smågrejer som man kan sitta och plocka i. I denna fina korgen fanns det lotion från BodyShop, fröer, fina stenar med plantnamn, presentkort på VeroModa, fin choklad, trosor, blomma att sätta ute, pinnar att ha i grönsakslandet och en brödkorg.

Av Fredrik fick jag en massa. Digital fotoram, radio till köket, armklocka, tavlor och en present som är beställd men som inte hunnit komma än. Jag har inte en aning om vad det är. Ska bli spännande att öppna det nästa vecka :)

Sedan har jag fått pengar, Converse-skor, en ängel..... det var nog allt för nu :)

Jag hade en jättebra födelsedag och jag vill tacka alla som har gratulerat mig!!!

Hemma


Hemma igen och har parkerat rumpan i min egen soffa. Skönt att kunna breda ut sig som man vill och kolla på vad man vill på tv:n. Det är de små sakerna i livet......

Mottagandet här hemma var lite frostigare än vad jag räknat med. Liam var väl inte jätteimpad av att jag kom hem igen. Eller ja, han visade det inte så som jag tänkt mig att han skulle göra. Jag trodde han skulle hänga efter mig som en igel resten av dagen och bara vilja ha mamma hela tiden. Men njaaaaa, så var det väl inte riktigt. Jag har fått lite kramar och klappar och massor av leenden såklart. Som alltid :) Men det var snarare som att jag varit iväg och handlat, inte som att jag varit borta i 4 dagar. Men det var härligt att få komma hem till mina grabbar igen. Jag har saknat dom såklart. Dom hade städat hela huset och det är oxå härligt att komma hem till. Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i en renbäddad säng. Imorrn är det stängningsdag på jobbet. Planering inför hösten och PIM-intro. Lååååång dag, 8-16, det är jag inte van vid haha...

Sov gott!!

Hemfärd snart

Idag är det dags för hemfärd igen och som alltid så känns det lite vemodigt. Självklart ska det bli kul att få komma hem till mina grabbar och krama om dom riktigt hårt. Men jag önskar jag kunde få ha både och, västgötafamilj, västgötavänner, skånefamilj och skånevänner på samma plats. Tråkigt att behöva välja lixom. Men nu är det som det är. Jag trivs toppenbra i västergötland och har inga problem med att bo där. Men hade jag kunnat välja så vet jag var hjärtat vill leva och bo......
Jag åkte hem till Sandra igår på förmiddagen. Det var ganska skumt att vara där utan Liam för det var ett tag sen det var så :) Noel hade ju ingen att leka med, fast han roade sig rätt bra ändå. Vi fick även besök av en liten gast på 6 månader!!! Ujujuj, den lilla tösen trivdes inte riktigt med mig och Sandra ska vi erkänna. Men när föräldrarna dök upp igen så kunde hon minsann skratta och le och sitta i knäet på mig utan några helst bekymmer. Har vi tappat våra bebisskills redan??!! Haha. Söt som socker var hon iaf :)
Det är alltid kul att få träffa Sandra och få sitta och prata om både gammalt och nytt. Vi var oskiljaktiga i högstadiet men sen tappade vi bort varandra i gymnasiet. Vi gick på samma skola men inte samma linje. Vi snackade lite då och då men inte som förr. Men några år efter gymnasiet hittade vi varandra igen. Kommer inte ihåg riktigt hur, om det kan ha varit Lunar. Inte viktigt, det viktiga är att hon är en underbar och fin vän som jag är så tacksam för :) Vi är otroligt lika och har så skoj tillsammans. Att vi sen även fick barn med 2 månaders mellanrum är ju även det fantastiskt. Jag kommer ihåg att hon i ett mail berättade att hon var gravid i v 15 och då hade jag nästan precis fått reda på att vi oxå skulle ha barn. Jag kunde inget säga än för det var så tidigt men jag kommer ihåg att jag blev helt lyrisk och överlycklig. Nu hade jag någon att dela detta fantastiska med. (sen råkade det ju vara många många fler kompisar som oxå skaffade barn då så det hade inte gått någon nöd på mig ändå haha). Min Sandra hon är fin hon!!

Ett trevligt återseende

Det blev inget Skånes djurpark igår. Vädret var så osäkert så vi ville inte riskera att behöve gå i djurparken mitt i ett skyfall. Så istället åkte vi till Kristianstad så att vi kunde shoppa lite och sen kunde Noel leka på Andy´s lekland. Där hade vi iaf tur med vädret och vi kunde shoppa i lugn och ro. Jag hittade ett par mjukis shorts som man kan slöa omkring i hemma, lite smink och en kort, loose randig tröja. Lagom med shopping då allt var billigt :)
Sen for vi till Andy´s så att Noel kunde leka av sig medan de tre "gamle" kunde vila rygg och fötter. Mitt i alltihop så hör jag någon som hejar på mig. Eftersom det var ett tag sedan jag bodde här i Skåne så är jag inte så van vid att jag stöter på folk som jag känner. Visst händer det men inte ofta. Så jag blev lite förvånad kan man säga. Det var en kompis från grundskolan som jag inte pratat med sen högstadiet. Vi stod och pratade en bra stund och det var riktigt roligt. Jag är glad att hon kom fram, jag hade inte vågat det haha. Men detta var riktigt trevligt. Hon sa att hon läste min blogg så: Hej hej Maria :)
Me and sis :)

Mamma är på semester

Min plutt saknar mig big time tydligen. Jag pratade med Fredrik imorse och han berättade att efter att han hämtat Liam på dagis så hade Liam gått omkring och tittat i fönsterna, gråtit och kallat på mamma. Han hade varit helt förstörd. Så hade det varit till han gick och lade sig :/ Min lille kille.
Med andra ord så är det bra att Fredrik och Liam är hemma utan mamma....

Framme i Skåne

Igår startade vi färden mot härliga underbara Skåneland. Jag och Emmie bestämde i helgen att vi skulle åka så det var ganska spontant men väldigt efterlängtat. Färden ner gick bra såklart. Emmie körde, Noel sov och jag läste. Emellanåt gastade vi loss till en eller två härliga popdängor som radion bjöd på. Ett stop på "Donken" blev det oxå innan vi till slut landade utanför föräldrarnas gula villa i Hässleholm. Som alltid är det härligt att vara tillbaka!!! Även om det bara är en kort visit så uppskattas det ofantligt mycket. Ingen Fredrik och ingen Liam är med så därför känns det som en ren semester :)
Idag hoppas vi på bra väder så att vi kanske få spana in de svenska vilda djuren...

Semestrar är piss

Jag känner mig verkligen slö idag. Jag har fått en envis och otäck hosta som jag inte riktigt känner för att ha. Ont i halsen och huvet och jag känner mig allmänt kass. Ja, som ni ser så är det ju fruktansvärt synd om mig ;) och till råga på allt så har ännu en gång mina smaklökar åkt på semester. Gudars vad jag är trött på det då!! Vilken tur att Liam är överdrivet förtjust i jordgubbar, annars hade ju dom underbaringar blivit äckliga och slängda. Jag känner inte ens lukten av underbaringarna. Usch och fy för smaklökssemestrar!
Jag tog en tur på blocket.se nyss. Jag gör det lite då och då för att se om det finns något fynd. Jag slänger mig inte över vad som helst, lite kräsen är jag. Men ibland kan man hitta riktigt fina saker till riktigt bra priser. Jag hittade ett fint bord till Liams rum. Jag har redan tre stolar som jag fick av jobbet. Dom är träfärgade nu men jag ska måla om dom så dom passar i rummet. Nu hittade jag ett vitt bord som skulle passa bra till tror jag. Men det såldes med stolar och det behöver jag ju inte. Men jag sms:ade och frågade om det gick att köpa utan. Vi får la se. Vore perfekt i så fall.
Idag har jag den senaste Narnia-filmen att se på. Blev ju Änglagård 3 igår. Den var väl helt ok. Dom andra filmerna har ju haft en sådan härlig känsla. Jag har alltid velat åka till Änglagård och bosätta mig där. Som att det vore himlen på jorden typ. Jag fick inte alls den känslan denna gången. Den var inte alls lika mysig. Men den gick att se på såklart. Men du behöver inte gråta om du missar den....

Sjuk men dagis...

Är det bara jag som tycker det känns märkligt att lämna sonen på dagis när man själv är hemma och är sjuk? Det är ju inget konstigt med det egentligen. Jag är sjuk och behöver lugn och ro och orkar inte ta hand om Liam idag. Då hade jag kunnat jobba ju. Men det känns ändå konstigt på något vis.
Jag blev förkyld redan i lördags och under vår vistelse på leklandet så fick jag riktigt ont i halsen. Nu har jag ont i halsen och bihålorna plus att jag fått en äcklig hosta. Ingen feber dock så det slipper jag. Jag har lite film att se på så jag vet vad jag ska göra fram till Liam ska hämtas. Jordgubbar köpte jag igår så jag har att mumsa på oxå. Så nu ska jag parkera rumpan i soffan och mysa ner mig ordentligt!!

Fredrik kommer med gåvor


Håhå, i fin påse och allt.

 

Min plånbok :)

En sån som jag önskade mig!

Snälla Fredrik köpte den i Italien

Inte så pjåkigt

Massa plats, I like!!

Stellas Lekland igår


Ja, om någon ynka timme så kommer Fredrik hem igen. Han har varit borta sedan i torsdagmorgon så han är lite saknad här hemma. Jag saknar honom iaf, vet inte om Liam märkt att det bara är en förälder hemma haha. Men han kommer bli glad imorgon när pappa kommer in och plockar upp honom.

Jag och Liam har klarat oss finnemang utan pappa Fredrik. Med hjälp av Emmie oxå. Emmie har sovit här i helgen för att hålla mig sällskap. Jag blir lite nipprig av att gå här hemma själv i fyra dagar. Visst, Liam är ju oxå här men det går knappast att jämföra med vuxet sällskap som faktiskt kan föra en konversation.

Igår gjorde vi något som jag har velat göra sen i vintras. Vi åkte till Stellas lekland i Skövde. Jag har bara hört gott om det så jag hoppades på något storslaget... eller något åt det hållet iaf :)

Bollhav, fullt med bollar som Liam mer än gärna kastade ut där bollarna inte skulle vara..

Rutschkana är ju Liams stora favvis så det klättrades många gånger upp för denna trappa för att sedan flyga nerför kanan :)

Stoooor taggig boll

Noel var självklart oxå på plats för att spana in leklandet

Kooooncentration

Inte helt lätt att hålla koll på en 7,5-åring

I småbarnsavdelningen, med "staket" runt hela, så där kunde man sitta och ta det lugnt medan odågan for omkring. För jisses vad killarna gillade det. Noel var helt genomsvettig och ville inte åka därifrån. Liam sprang omkring med ett stort leende på läpparna större delen av eftermiddagen. Nöjda barn ger nöjda mammor :)

Dock så måste jag klaga på en grej. Har inte med leklandet att göra utan snarare föräldrarna som inte ser efter sina barn. Det var flera gånger som det störtade in stora pojkar (skolålder) och skulle leka i småbarnshagen. Dom visade ingen hänsyn till de små barnen utan bara trängde sig förbi, kastade hårda bollar på varandra med småbarn i skottlinjen och var allmänt farliga för de små. Liam blev ledsen mer än en gång för att någon äldre pojke var för burdus och trampade på honom eller liknande. Då sa jag ändå till flera gånger att de skulle lugna ner sig eller gå! Jag såg även att det var vissa föräldrar som faktiskt inte sa till sina barn ens när de såg vad barnen gjorde!!! Vissa föräldrar satt och surfade eller läste tidningen och hade ingen koll på sina ungar. Så jäkla dåligt!!!

Men annars var leklandet en 10 poängare och vi kommer åka dit igen. Ni borde oxå testa :)

Brev från barnmottagningen


När Liam var inlagd på sjukhuset senast så tyckte läkaren där att Liam skulle gå på efterkontroll för att se om hans astma kunde bero på något mer/annat än bara förkylningen. Det tycker jag är jättebra. Det visar att dom tar det på allvar och det är skönt för oss att veta om det är något annat eller inte. Stort plus till den läkaren.

Vi har gått och väntar på ett bra eller samtal från barnmottagningen i Skövde. Jag tyckte det dröjde men idag kom det iaf. Det står att de sett i Liams journal att vi har katter hemma och därför ska de kontakta oss för att boka en tid för att ta blodprov på Liam för att se om han är allergisk mot katter och att det då kan vara en delorsak till att astman. Jag är ju inte utbildad inom medicin men jag har fått för mig att kattallergi gör sig påmind på ett ganska jobbigt sätt och hela tiden om man vistas med katt. Vi har trots allt två stycken och jag tycker att vi borde märka på Liam om han var allergisk. Men, som skrivet, jag är inte utbildad så vad vet jag. Ett blodprov visar ju det.

Men jag hoppas innerligt att han inte är det. Katterna vill jag ha kvar. Självklart skulle vi inte kunna ha det om Liam mår dåligt av det men att göra oss av med katterna skulle vara jäkligt svårt. Dom är ju mina barn dom oxå. Väldigt självständiga och håriga barn men ändå mina barn :) Usch nä, kattallergi säger vi Nej tack till!!!!

En trött vecka


Lite svårt att hålla upp ögonen ikväll. Borde sova men vill inte missa CriminalMinds. Jag har varit trött hela veckan så jag ser fram mot denna helgen extra mycket. Det är inget kul att vara som en zombie på jobbet. När man känner att man inte kan vara där för barnen till 100% så känns det riktigt tråkigt. Jag har inte orkat vara mitt vanliga skojiga jag. Vet inte riktigt varför jag har varit tröttis men sånt brukar ju komma lite då och då.

Helgen lär ju iofs inte bli speciellt vilosam. Idag åkte Fredrik till Italien med jobbet. Jag vet vad ni tänker: var fan jobbar han?? haha!! Jag ska även avslöja att det är inte första gången dom åker utomlands. Tyskland, Skottland och Italien är några av ställena dom varit på förut. Lyxigt värre och jag undrar när Skaras kommun ska erbjuda mig en utlandssemester. Behöver inte vara så långt bort. Men lite gratis semester till ett varmt ställe mår jag inte dåligt av.

Men denna gången stannar jag och Liam hemma iaf. Vi får se vad vi hittar på men lite planer har vi iaf för helgen. Emmie och Noel hänger på till Stellas lekland på lördag och efter det shoppar vi lite oxå :) Så det går ingen nöd på oss utan Fredrik :)

träning som gick på tok


Klockan 10,56 stack jag iväg på en joggingtur. Jag hade som plan att ge mig på en ny runda. Upp mot Kinnekulle skulle jag. 13,45 var jag hemma igen. Behöver jag nämna att Fredrik var aningens orolig... Fan, om Emma är Lovenes virrpanna så blev jag idag Götenes virrpanna. Iaf den med sämst lokalsinne haha. Rundan som jag kollat på eniro.se gick bra. Jag sprang 8 km på 50 minuter. Lite långsamt men nästa gång så... :P Sen gick jag 2 km och sprang ytterligare 3 km. Sen var jag framme vid stora vägen och en bra bit hemifrån. Detta visste jag ju och jag hade som plan att vandra hem. ca 4 km skulle jag gissa på. Så jag började gå... och gå.... och gå.... och gå. Till slut kommer jag ut vid stora vägen igen, men jag har lycktas gå runt och hamnat ännu längre hemifrån än förut. Denna tokfelande promenad tog mig 40 minuter!!!!!! och jag hade inte kommit någonstans, förutom bakåt. Jaja, jag fattade var jag hade gått fel och började gå, kom dit där jag hade börjat min promenad hemåt och fortsatte att gå. Mina lår värkte något fruktansvärt och jag var så jäkla törstig. Men att sätta sig ner är aldrig bra, då kommer man inte igång igen. Så jag gick och gick och gick... jag kom såklart och drack 1 liter vatten på stående fot.

Benen är mörare än mörast men nu kan jag ju se det som något sjukt positivt. Vilken träning jag fick idag :) Men promenaden hemåt var helvetisk!!! Får se när jag vågar mig på detta igen.... dessa 3 timmar var var lite väl plågsamma, eller iaf de sista 1,5...

BigBrother är slut :(


Så Simon vann. Inte helt oväntat då jag sett röstningen på aftonbladet.se. jag har gillat Simon sedan dag 1 i stort sett men nu mot slutet så har det vänt lite. Tycker han är mesig, mjäkig och lite åsiktslös. Hänger mest på den som han sitter bredvid. Jag höll ju på Peter stenhårt och att han kom 2:a blev jag förvånad över. Trodde han skulle komma 3:a. Jaja, kul för Simon.

Jag har följt BB slaviskt och jag tycker det är jäääävligt tråkigt att det är över redan. Det började ju nyss. Hade dom inte ett helt år i Tyskland?? Det borde vi oxå köra på haha. Hur pallar deltagarna med det?? Kanske bra tv?

Så, när startar nästa säsong?? Jag längtar redan!!!!

Äventyrsbad i Skövde


Emmie har tjatat lite om det däringa äventyrsbadet i Skövde och idag gick hennes önskan uppfyllelse: vi åkte dit :) Nä, jag ville såklart oxå dit. Hur tråkigt är det inte med badhuset här i Götene. Funkade fint när det var babysim men ska jag bada med familjen så vill jag ha lite action :)

Ingen av oss har varit där förut så det var spännande att få se hur det skulle vara. Dom kan lova massor men frågan är ju om de lever upp till allt. Och det tycker jag dom gör i Skövde. Där finns många olika bassänger, olika rutschkanor/tunnlar för olika åldrar, vågbassäng, klättervägg, fint område för de mindre med drake, vulkaner som sprutar vatten, bubbel, rutschkana och olika nivåer. Superfint var det och jag hoppas vi åker dit snart igen. Samtidigt är det ju knepigt att åka iväg och bada inomhus när det är fint väder. Å andra sidan så är Vänern för jävla kall haha.
Vi fick ju inte ta några bilder där så tyvärr blir det bildlöst denna gången ;/

Martin kom 3:a. Trodde absolut att det skulle vara Peter. Jag håller på Peter men tyvärr är det nog Simon som vinner. Usch vad tråkigt!!!

Idag är ingen vanlig dag....


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Ericas födelsedag
Hurra Hurra Hurra!!



Stort grattis på din dag fina lillasyster!!!

Somrar

SOMMAREN ÄR HÄR!!!!
Som jag har längtat. Snart är det dax för semester. Min första riktiga semester. Jag har valt att ta 3 veckor och spara lite till hösten. Hösten är ju så lång så det är inte fel att få in lite semester i allt det mörka.
Men skit i hösten nu.
Nu ska vi njuuuta av sommaren.
Sommaren 08
Sommaren 09.
Sommaren 10
Låt oss se vad sommaren 11 har att erbjuda....

Febern kom

Liam vaknade med lite feber idag så det blir till att ta det lugnt idag oxå. Det beror förmodligen på vaccinationen förra veckan. Sköterskan sa att det brukade ta upp till 1 - 1,5 vecka innan febern kom. Så idag kom den. Exakt en vecka efter vacc. Han är lite smågnällig men annars märks det inte på honom. Samma racerfart ändå :)
Vädret ser så där ut idag. Helt molnigt än så länge. Får la se om solen vill titta fram sen så att jag kan få bränna mig lite till idag när liten ska sova.
Liten gnäller. Bäst att sluta!
Valfritt innehåll
RSS 2.0