Stenis och Svennis in Mello

 
Jag har valt att inte kommentera årets melodifestival. Av det enkla skäl att det är för jävla dåligt i år. Jag går mot strömmen och hävdar bestämt att programledarna är urbra. Jag tycker dom är klockrena :P Nu har jag inte sett ett helt program än och kommer förmodligen inte orka göra det heller. Finns ju annat att göra, typ tvätta för hand i närmsta bäck.... 
 
Men, jag har en favorit. Lite baserat på tidigare meriter men oxå på att jag faktiskt gillar denna låten. Tror att det är en typisk Elin-låt :) Jag älskar ju när det sjungs på svenska och i Sverige har vi många duktiga sångare och låtskrivare. Om Martin skrivit låten själv eller inte, det vet inte jag. Men han sjunger ju för jäkla bra och jag gillar låten. 
 
 
 
Låt oss hoppas att han lyckas i Lidköping!!! 
 
En annan låt som jag oxå gillar (nu verkar det snart som att jag följt hela festivalen slaviskt) är Linus Svennings låt om sin avlidne bror. Det är en fin låt som berör tycker jag. 
Jag blev faktiskt lite förvånad när den inte ens gick vidare till andra chansen. Har svenska folket inget hjärta lixom. 
Även denna är en typisk Elin-låt. Lätt att skriva så när man typ gillar all form av musik :P
 

Dag nummer fem

 
Dag nummer fem med ryggont och jag är fortfarande parkerad hemma i soffan.
Det har absolut blivit bättre för varje dag som har gått men vid minsta ansträngning så gör det ont. 
 
Igår var jag på planeringsmöte på jobbet. Jag kände att jag ville dit för att jag inte skulle missa en massa och jag ville vara med och planera vad som komma skall. Det var lite av en utmaning i och med ryggontet men det gick. Jag har mycket förstående kollegor :) 
 
Idag är kidsen på förskolan och jag vilar för fullt. Men imorrn är dom lediga och då får vi se hur jag ska lösa vardagen med två vildingar och ryggont. Men det ska nog gå bra. Närmsta hundrastgård kanske..... ;) 
 
Nu ska jag fortsätta vila :)
 

Jag tackar högre makter

 
Det blev inget jobb idag. Jag gick upp när klockan ringde och började göra mig iordning. Men jag insåg ganska snart att det inte skulle funka att jobba. Jag hade inte varit till någon nytta. 
Nu tackar jag högre makter för att jag inte åkt eoch jobbade. Jag kommer inte ens upp ur soffan. Jag har suttit på samma ställe nu hur länge som helst för jag kan inte röra mig typ. Jag vågar inte röra mig. Det där huggandet är inte att leka med.
 
Så jag vet ju vad jag kommer att göra idag iaf.
 
Aj Aj Aj

PANG... om å om å om igen

 
De två senaste kvällarna har jag haft så svårt att somna. Jobbtankar har snurrat runt runt runt i huvet. Planering, idéer och ändringar och susat omkring i ett virrvarr. Till slut har jag fått anteckna allting på mobilen och då har jag kunnat koppla av och somna. Det är verkligen inte likt mig att ta med mig jobbet hem. Det lämnar jag oftast så fort jag går utanför dörren till jobbet. Men nu det senaste har jag haft svårt att koppla bort det. Så mycket tankar och idëer lixom. Kul såklart men mindre kul att det håller mig vaken på kvällarna :P 
 
Denna söndagen blev inte riktigt som det var tänkt. Först så var det ju det där med det extremt kassa humöret. Det har ju varit svajigt hela dagen. Men sen har jag fått ont i ryggen. Det kom smygande under förmiddagen och när vi skulle klä på oss för att gå ut så sa det bara pang.... om å om å om igen. Det hugger så in i nordens när jag vrider mig i vissa lägen. Känns som en muskelbristning men jag vet ju såklart inte. Vet inte om det hände något under boxen igår. Jag kände inget då men det kanske kan komma smygandes, vad vet jag. Har mest legat på soffan under eftermiddagen. Vågar knappt röra mig för jag är rädd att det ska göra ont! 
 
Hoppas på bättring till imorrn eftersom det är ny jobbvecka. I vilket fall så ska jag åka till jobbet så får jag se hur det går där. 
 
Nu är det Unknown med Liams namne. bra film att slötitta på med datorn in knäet :)
 
Natti

Hear this mother ROAR

 
Blev väckt av x antal ¨MAAAAAAAMMA¨ från Liams rum imorse. Klockan var då 06,15 och efter nattens eskapader tillsammans med Vera så var varken jag eller Vera redo att gå upp. Vilket jag inte gjorde heller. Kidsen fick röja medan jag låg kvar i varma sängen och försökte samla ite energi för att kunna ta mig upp. Lyckades inte riktigt men efter ett tag så hojtar kidsen efter frukost och då är det bara att masa sig ut i köket. Humöret är i bott och jag vill bara sova lite till :) 
Men jag måste ju tacka kidsen för att de faktiskt vaknar tidigt. Hade det inte varit för dem så hade jag missat OS femmilen. Nu blev det ju väldigt ryskt till slut men det var ett kul lopp iaf. Svenskarna gjorde det bra och topp 10 är inte dåligt alls!
 
Nu ser vi ju fram mot att se herrlaget ta ett os-guld i hockeyn såklart! Klockan 13 smäller det och innan dess ska vi ta en tur ut. Vera ska få sova och Liam ska cykla. Blir skönt att få frisk luft. Fattas bara lite solsken oxå men det kanske är att be om för mycket. 
 
 

There´s no excuse

 
 
Det är inte alltid kul att gå till gymmet. Iaf inte för mig. Ni andra kanske alltid skuttar dit med glädje och energi. Men vissa gånger vill jag bara skita i det. Soffan är så skön och tvn är så bra. Det gäller att inte falla i den fällan. Det finns en viss risk att man fortsätter på det viset och en hoppad träning blir flera och sen har man gett upp och slutat. Därför är det alltid väldigt viktigt att tänka som i citatet ovan. Det finns ingen knappt bättre känsla än känslan efter att man har tränat. Man känner sig så lyckad och harmonisk :) Dagens pass gjorde jag tillsammans med Emmie i hennes by. Dom har roligare lördagspass än vi. Så det ska träna tillsammans varje lördag. Dagens pass var sjukt bra och så roligt. Box-Fys var det och det var full fart hela tiden. En underbar instruktör!! En skön värk smyger sig på.Så visst är det ett Good Mood här hemma nu!
 
Det var extremt skönt att lägga kidsen nu ikväll. Vera har levt rövare hela dagen och inte lyssnat på något. Hon har varit som en orkan som dragit fram här hemma fram och tillbaka. Ryckt och dragit i allt som kommit i hennes väg. GAAAAAH. En morsa blir ju tokig lixom.
Liam har nog sagt ¨Mamma¨ cirka 52 miljoner gånger. Och visst är det härligt att höra det där lilla ordet men det kan ju vara någon måtta på användandet faktiskt. 
Fredrik är ju iväg ikväll så det är jag själver i soffan ikväll. Det ska strax bli lite Walking Dead. Uj vad jag har längtat efter det :)
 
Hoppas du har en fin kväll!
 

torsdag men fredag men torsdag

 
Arbetsveckan är nu över för familjen Andersson/Sahl och vi har alla tagit helg. Härligt! Denna veckan har verkligen susat förbi i en väldans fart. Sömnkontot har (är nog fortfarande) nere på en kritisk nivå för de vuxna i huset. Vera är inne i någon märklig fas och anser att sömn är totalt överskattat. Natten till måndagen sov jag max 1 timme. Jobb till 16 och sedan enhetsmöte på det. Min hjärna var en enda sörja och jag kunde inte få fram en enda vettig tanke under diskussionen. Hade inte fokus på något annat än att jag bara behövde hem och få sova. Sen har det gått upp och ner i veckan när det gäller sömn. Men vi tar en natt i taget och hoppas innerligt vid varje läggning.
 
Tröttis men Gladis
 
I helgen finns det inga stora planer. Iaf inte för mig. Mannen ska ut på lite grabbgalej och jag får la ställa fram chips, dipp och pepsi och njuta av tystnaden.... eller sitta med en sömnvägrare i soffan framför tvn :P Hur det än blir ska det bli skönt med helg :) 
 
 
 
 

Svenskt guld och plugghästande

 
När jag gick upp imorse var det tyst och tomt i huset.
Jag kunde värma baguetter och sätta mig i lugn och ro och äta min frukost.
Underbart!
Mannen och kidsen hade åkt till farmor och farfar och spenderade en stor del av dagen där.
Ni kan ju tänka vilken skön söndag jag fick :)
Jag spenderade en stor del av förmiddagen på detta vis:
 
Herrarnas skidstafett på tvn och läxboken i knäet. Det gick bra att läsa de två första milen men sen ska jag erkänna att det var mer öga på tvn än i boken. Jösses vad spännande det var. Eller ja, Sverige hade nog rätt bra koll på läget hela tiden tror jag. Härligt att kunna åka över målllinjen samtidigt som man sliter av sig sin utrustning för att kunna krama om sina lagkamrater. Snacka om att defillera in i mål :) Vilket OS våra elitidrottare gör!
Are you impressed? Im sooooo impressed!!
 
 
Måste ju älska denna! Finns nog inga som blir så glada över Norges skidmisärer som vi svenskar haha.
Jag är glad så länge Northug misslyckas typ. En dryg jävel. 
 
Efter OS-lycka, plugg, bamsegympa ska jag nu, efter att barnen lagt sig, fortsätta denna lugna dagen med att glo på ett missat avsnitt av Mia på Grötö. Älskar denna Mia! 
Imorrn är det måndag igen och jag ser fram mot ännu en jobbvecka! Jag har så många idéer som jag vill prova på barnen! Ska bli kul. Men det börjar med Enhetsmöte :/
 
Ha en fin kväll!
 
 
 
 

<3

 
Jag var på klädparty hos Frida för några veckor sedan och det var då klädmärket Me&I som visades upp. Jag älskar ju deras kläder för det är coola tryck och mycket färg. Dom kostar dock en del så det gäller ju att hålla igen lite och inte bli helt galen. För de har så mycket fint i vårkollektionen och jag hade kunnat beställa allt tror jag.
Idag kom iaf paketet och detta var vad som gömde sig i det:
Ugglor och folkabussar kan ju inte bli fel. 
 

Imorgon är det AllaHjärtansDag. Ingen dag som vi uppmärksammar här hemma. Men just nu sitter jag och googlar på lite pyssel som barnen på jobbet ska få göra imorrn. Nu är de bara 1-2 år så något avancerat blir det inte. Men det är alltid kul att göra något litet och enkelt. Jag själv som förälder tycker att det är kul att få hem från förskolan något som kidsen har suttit och kämpat med. 
 
 
 
 
Google är ju väldigt fiffigt och det finns många tips.
Jag får se vad jag gör med barnen imorrn.
 
 
 
 

Ibland låtsas jag

 
Sitter i sovrummet och tittar på The Walking Dead. Knappt att jag kan skriva att jag tittar på det iofs för jag vågar knappt haha. Blicket söker sig gärna bredvid tvn eller ner i datorn. Och sen när vi ska sova.... håhå, trots att utrymmet under vår säng är typ 5 cm högt så inbillar jag mig att det ligger ¨Walkers¨där under och bara väntar på att jag ska dingla ner med ett ben eller en arm så att dom kan börja mumsa på mig. Logiskt och klokt av mig att tänka så såklart :P Lättskrämd är bara förnamnet. 
 
Dagens höjdpunkt är ju självklart Emil Jönssons brons. Det var ju så långt borta men Guds hand, ödet, ett mirakel eller något liknande fixade hans efterlängtade medalj. Jag gillar Emil, han har en skön stil och han är jordnära. Kul att han tog medaljen, även om det var ett mycket märkligt lopp. 
 
Kul för det svenska landslaget att det blir lite medaljregn i OS :) 
 
 

En onsdag


Sitter i personalrummet och pausar lite. Jag har kort dag idag och det passar perfekt eftersom gårdagen bestod av tidig morgon och sen eftermiddag. 
Men efter att ha varit på föreläsning och gruppdiskussion igår så har jag fått mycke inspiration och är ivrig att få göra en massa kul med barnen!! Mitt jobb är verkligen fantastiskt roligt. 

Kidsen är friska igen och alla är nu tillbaka till sina arbeten :P men det är kort vecka och på fredag åker jag , Liam och Emmie ner till Skåne för att ta hand lilla mamma som har opererats. Hon behöver muntras upp lite. Så det ska vi försöka ordna!! 

Nu ska jag pysa in till mina godingar igen. Ha en fin dag!!


Chillarsöndag

 
Liam slapp bli inlagd igår och idag har han varit bättre. Men nu har vi hämtat ut ny astmamedicin så att vi är redo!
Men eftersom han varit trött och hostig idag så har vår söndag inte gått i många knop.
Påtat lite där och vilat lite där. Jag slumrade till och med en stund på soffan vilket inte händer ofta... 
Jag tror att vi alla här hemma nu kan filmen ¨Lilla kycklingen¨ utantill. Den har gått på repeat här hemma i två veckor nu. Liam blir lite väl besatt när han faller för en film. Han kan se den hur många gånger som helst. Men idag fick Fredrik honom till att se Ice Age och den fick tydligen tummen upp :) 

 
På tal om besatthet så har jag blivit lite besatt av The Walking Dead. Har sett de tre första säsongerna och nu ska jag snart sätta igång säsong 4. Ujujuj vad det kan vara spännande på levande döda. Det jobbiga är ju att jag sitter på helspänn hela tiden och tror att varenda en kommer bli mumsad på :P 
 
Hoppas du haft en bra helg och får en bra start på nya veckan. Jag börjar min med en inskolning och det ser jag fram mot :) På tisdag ska jag sätta mig i skolbänken igen men mer om det en annan dag. 
God kväll!
 

Ny frisyr, boktips, Röhnisch och sjukan

 
Det blev ju ny frisyr i måndags. Jösses vad mitt hår är nästintill förstört efter att jag har blekt det! Frisören försökte säga det på ett väldigt diplomatiskt och snällt sätt men till slut sa hon bara: Du FÅR inte bleka håret mer för då kommer det bli att jag måste klippa kort frisyr på dig nästa gång vi ses!
Aj då haha.
Jag är nöjd med att ha fått tillbaka den tjocka luggen och det blev iaf liiite uppfräshat. Mer kunde hon inte göra utan att kapa allt :P
 
Jag och kidsen var ju lediga igår och då passade vi på att åka pulka och gå till biblioteket. För mig och Fredrik är det väldigt viktigt att Liam blir läst för och att han alltid har böcker som frestar honom till att läsa. Jag läste för ett tag sedan att det är ungefär 40 % av alla barn som har föräldrar som inte läser för sina barn. Mycket märkligt. Läsning är otroligt viktigt för språket och dess utveckling. Ordförrådet hos barn som blir lästa för är mycket större än de barn som inte blir lästa för regelbundet. 
Sen tycker jag att böcker är viktigt mycket för att det låter barnet gå in i bokens fantasivärld och där kan man upptäcka mycket! :) Läs för era barn!
 
 
Gårdagens bokskörd!
Liam väljer några och jag väljer några. Det brukar bli en bra blandning :)
 
Träning i förmiddags. Oj vilken skrotlyftare jag blivit haha. Riktigt kul faktiskt.
Och äntligen kom byxorna som jag väntat på sedan i mitten av december.
Röhnisch har sjukt snygga kläder och dessa byxorna var dessutom mycket bekväma!
5 tummar upp.
 
Just nu sitter jag ensam i soffan. Vera sover men våra pojkar är på akuten i Skövde :( Liams förkylningsastma hade  tydligen inte alls försvunnit som vi trodde. Det som han fick på jourcentralen i eftermiddags hjälpte någon timme men sen kom de tillbaka och blev ännu värre. Får hoppas dom kan hjälpa honom snabbt så han får komma hem och sova i sin egen säng inatt. Inte kul att sova på sjukhuset! Men det viktigaste är ju såklart att han blir bra!
 
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0