allt lidande är snart slut

det knackade nyss på dörren. utanför står det ett kristet par från norge. dom börjar prata om vilket lidande det finns på jorden idag men att det snart är slut. att vi snart ska leva i lycka och frid. jag står och ler och nickar och förstår precis vad de pratar om. tar emot den lilla folder dom ger mig och svarar jakande när de frågar om de kan komma tillbaka om ett tag då jag hunnit läsa igenom vad som står i foldern. och jag har läst den. det gjorde jag direkt faktiskt. jag vill mest veta hur vi ska få ett slut på detta lidande. hur löser vi detta lixom? svaret är enkelt. gud löser det. han har ända sedan adam och eva låtit oss styra och ställa för att se hur vi skulle klara oss. men nu har han sett att vi kan inte klara oss utan honom. så nu kommer han att ta tag i allt och skapa ett paradis där de rättrådiga och klanderfria får leva. de andra ska bort. 

jag tror ju inte på detta ett skvatt. det kan jag helt ärligt erkänna. de som tror på detta respekterar jag men jag vet inte om jag kan förstå dem alls. var är logiken i det hela? han har testat oss. låtit oss lida för att se om vi klarar oss själva... tycker han borde ha insett det för längesen. så många oskyldiga som lider och dör överallt. de fick sätta livet till för att se om vi klarar oss själva? vad är det för gud? 

jag önskar att jag var sådan som hade vågat ifrågasätta det paret som var här idag. inte för att sätta dit dem utan för att höra deras förklaring på allt. hur de tänker. men jag bara nickade och log som en snäll liten flicka. vilket mähä jag är!!  
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0