Det värmer i allt detta kalla

Jag och Sara stod inne på KappAhl då Sara får ett telefonsamtal. Sara känner några från Norge och detta var en bekant till Sara som ringde och sa att hon inte fick tag i personen i fråga. Hon berättar vad som hänt, att en bomb smällt i centrala Oslo och att de misstänker i terrorattack. Vi blev helt stumma. Jag slängde mig på telefonen för att gå ut på aftonbladet.se och se vad som hänt. Det stod inte så mycket än. Vi höll oss uppdaterade hela tiden och när vi sedan får höra vad som hänt ute på ön blev vi helt förskräckta. Vår kväll färgades av detta och vi pratade mycket om det. Mest om att det inte går att förstå ut en människa kan göra så och även vilken skräck ungdomarna måste ha känt. Att vara fast på en ö tillsammans med en människa som vill dom så ont. Ända flykten är ut i vattnet och simma så långt du kan och hoppas att någon kommer och hittar dig innan din ork tar slut.
När man ser hör hur civila har åkt ut med privata båtar för att rädda dessa ungdomar. Vilket civilkurage. Vissa blev till och med beskjutna när de utförde dessa handlingar men fortsätter ändå. Det är stort!
Så tankarna går till vårt grannland idag, till alla de som berörs av detta på ett eller annat sätt. Till alla dom som struntat i sin egen säkerhet för att rädda andra. Det värmer i allt detta kalla!
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0