Jag blev fadder idag!

 

Isbjörnens rike.

Isbjörnen lever i Arktis och är helt anpassad efter ett liv på isen. Idag finns det uppskattningsvis 20 000 till 25 000 isbjörnar i världen. Studier visar att två tredjedelar riskerar att försvinna till år 2050, som följd av den globala uppvärmningen och issmältningen i Arktis. Vi behöver ditt stöd för att vända utvecklingen - agera genom att bli Isbjörnsfadder redan idag! 


    

Temperaturen stiger

Det största hotet mot isbjörnen idag är den globala temperaturhöjningen. De senaste 35 åren har utbredningen av Arktis havsisar krympt med 14 procent, dessutom fryser isen till för sent på hösten och smälter för tidigt på våren. Detta är en katastrofsituation för isbjörnen, som är beroende av isen för att komma åt sin föda. När isen smälter tvingas björnarna simma längre sträckor än de egentligen orkar för att hitta föda och riskerar därför att drunkna eller svälta ihjäl.   






Vad gör WWF?

WWF satsar stora resurser på alla plan i klimatfrågan, från fältarbete till lobbying i maktens korridorer. Vi arbetar även för att Sverige ska bli en världsledande exportör av klimatvänliga energilösningar - allt för att drastiskt minska utsläppet av växthusgaser.

WWFs Isbjörnspatrull i nordöstra Ryssland arbetar med att minska konflikter mellan människa och isbjörn, att hindra den illegala jakten samt att samla in vetenskaplig data om isbjörnarna. Tack vare pengar från WWFs Isbjörnsfaddrar har projektet blivit mycket framgångsrikt och nu växter behovet av utrustning till våra patruller. Som fadder kan du göra skillnad.

Som fadder får du regelbundet nyhetsbrevet Polarrapporten, med rapporter direkt från vårt fältarbete och exempel på konkreta naturvårdsresultat.
Kommentarer
Postat av: Emmie

välkommen i gänget :o)

2009-01-27 @ 11:34:49
URL: http://frokenemmie.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0