Inlagd på sjukhus

 

Liam blev förkyld igen i måndags och i tisdags så fick han problem med andningen igen. Men eftersom vi blev hemskickade sist vi åkte till akuten och att läkaren då bara sa att det var en rejäl förkylning så vill vi inte "störa" dom igen. Så vi tänkte att vi skulle vänta ut det. Men det gav inte med sig så vi fick en tid på vårdcentralen. Läkaren där var väldigt bra och tog oss på allvar. Liam fick prova att inhalera adrenalin för att hjälpa han med andningen men det blev ingen skillnad så då fick vi en remiss till KSS och fick köra dit direkt. Där fick vi ett helt annat mottagande än förra gången. Läkaren där var riktigt bekymrad när han inte svarade på ännu en inhalation av avadrenalin plus kortison. De tog blodprov, halsprov och näsprov. Hon ville absolut inte skicka hem oss så han blev inlagd över natten. Då bytte de till ventolin som han skulle inhalera. Det vidgar luftrören och det hjälpte ganska snabbt. 23.30, 02,30 och 05,30 kom de in till oss och Liam fick inhalera och de kolla syresättningen. Det blev bättre och bättre under natten och på morgonen så var det bra igen. Proverna visade att han hade en sänka på 14 vilket visar att det var ett virus. Så förmodligen har han förkylningsastma och risken är rätt stor att det kommer bli så här varje gång han är förkyld. Efter en sista inhalation vid 10.00 så fick vi åka hem igen.

Om det händer igen så ska vi åka in igen och då får vi förmodligen grejer som vi har här hemma så vi kan hjälpa honom här hemma när han får problem med andningen. Noel hade samma sak när han var liten och Fredrik oxå. Emmie berättade att de hade grejer hemma men att det tog ett bra tag innan de fick det. De fick åka in med Noel många gånger innan det. Men nu är det redan andra gången så jag hoppas om det händer igen att vi kan få ha grejer hemma. Det vore ju såklart smidigast!

 

 

Vi fick inte lämna rummet på grund av smittspridning så vi fick roa oss med det som fanns att tillgå.

Lite banan var gott på morgonen.

En snäll sköterska kom in med lite leksaker som var roliga en liten stund :)

 

Det var så skönt att de tog oss på allvar och att vi fick så himla bra hjälp. Alla på barnavdelningen var toppenbra och så väldigt snälla!! Liam gillade inte någon av dom eftersom varje gång de kom in i rummet så skulle de göra "hemska" saker. Men det gick bra iaf :)
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0